Ask @AdawiyahMH:

Adawiyah.
Latest answers

Kalau kau taknak aku msj kau aku tak msj just unblock kalau kau tanya kenapa aku jawab mana tahu ada sesuatu aku bole dpt

Kau nak apa gedik sampai kacau adik aku bagai? Aku paling pantang dengan manusia macam kau. Kau, eyyy.

Sibuk sangat nak tahu pasal aku asal? Nak tengok aku buat apa bagai? Kau dapat apa buat benda ni? Hah? Sibuk nak stalk aku bagai. Kemain sampai ke lubang cacing.

Sebelum, aku meletup, baik kau pergi. Takyah nak contact adik-adik aku tanya pasal aku bagai.

Aku dapat tahu, siap.

View more

Bila nak ke Yaman?

Doakanlah.

View more

Nak insta

Muslimahrokes

View more

Aku usha je insta kau ni 👀

Usha lah sampai terkeluar biji mata pun takpe. Kurang sikit nanti maksiat mata.

View more

kak bape juz dah?

Sikit je.

View more

Dah ada yang menyunting?

💤

View more

Ada kadang tu nak je pergi rumah jumpa. Tapi kau nak ke...

Asal gedik sangat ni

View more

bila nak ajar buat jus delimaaaaa

Entahlahnak.

View more

ada suka sapa sapa tak?

Suka kucing.

View more

Haaa agak-agak la kan bila kau akan unblock aku? Haih apa la aku nk buat dgn kau ni...

Kau nak buat apa?

View more

Wee yah aku mimpi aku msj kau dan kau kata camni " 5/2 baru pakai kasut hitam pki kopiah pendek dah belagak" 5/2 tu tarikh nya well dont know what it mean biar la ianya terus berterbangan shuuu shuuu-bunyi angin

🍃

View more

Apa hukum dgr lagu

Harus.

View more

kau tusuk hati aku kemain dalam wiyah , tak boleh lupa post kau kat blog tu . bilalah aku nak jadi macam kau , hati lembut

Jangan buat lawak. Celah mana hati lembut pun aku tak tahu.

View more

Berkiranya kau bab masa...

Sebab nak tengok berapa percent aku untuk Akhirat, berapa percent aku untuk dunia. Benda ni nanti Allah hisab weh satu-satu. Kau tak seram ke kalau ada hari tu berlalu pantas tanpa kau sedar walhal tak buat mende pun.

Kan ada kalam ulama', nak tahu kita ni di mana di sisi Allah, tengok kita ni kat mana. Maksudnya masa kita banyak untuk apa, banyak ke mana.

Kau tak tahu sebab benda ni lah aku tak boleh tidur malam dengan tenang, risau fikir kalau mati satgi cane. Masa aku. Nak mandi je dah 7minit. Qada' hajat 7minit. Makan dah 20minit. Benda macam tu je der.

Memanglah banyak masa kita kat kelas, tapi tolak kita ngantuk time kelas, tolak kita borak dengan kawan, tolak kita termenung, tolak kita tak fokus time kelas apa semua. Allahurabbi...

View more

what's the most interesting thing that happened to you last week?

Last week mula cuti so i guess balik cuti...?

View more

Do you try to look attractive when you go to the local grocery store?

Buang masa. Aku dahlah jenis malas nak bersiap. Sarung apa ada je. Pernah je pergi Jusco dengan telekung hitam hahahah kbai.

View more

menangis baca blog enti , jelesnya ya rabbi

Nak jeles apanya ya Allah Ya Rabbi....

View more

Baca blog Adaa , menitis air mata . Rindu , sedih , jeles semua ada . Doakan aku

Allah...
Speechless aku jadinya.

View more

ayat apa haritu yang kau pesan suruh baca sebelum tidur tu?

Nak juga teks ratib al fatihah tuuu

bila free? nak jumpa...

Jemput datang rumah.

View more

Wiyah, free tak untuk bermalam dekat rumah kita? Ada banyak benda nak tanya...

Kalau sampai bermalam tu tidaklah, em kalau penting sangat, video call boleh?

View more

tak rasa berat ke baca wirid panjang panjang tu??

For me, tak. Lagipun baca wirid nya kejap je. Hizbul bahr 5 minit je. Kalau campur Surah al Waqi'ah tu total 7minit je wirid lepas Asar. Lepas Zohor dalam 10 minit. Wirid Isya' dalam 7 minit gitu.

Wirid sebelum subuh, 30minit paling lama. Lepas Subuh pun sama. Kalau baca Al-Kahfi pun standard 15minit habis dah satu surah kahfi tu.

Sekejap sangat masa kita untuk ibadah, untuk benda lagha lagi lama. Dalam sehari tu dalam 1jam setengah je untuk wirid. Solat, kalau jenis tak solat qobliah ba'adiah, sehari tu total sejam je untuk solat.

Kita ada 24 jam, tolak 2jam setengah, ada lagi baki 21jam setengah. Tolak 6jam tidur, ada lagi 15jam lebih kurang. Tolak makan setengah jam setiap kali makan, 1jam setengah hanya untuk makan, kalau makan 3kali sehari. Ada lagi 14jam.

Tolak mandi setengah jam, tolak online sejam dua, tolak lepak dengan member apa semua.

Cubalah kira, dalam sehari, berapa banyak je masa kita untuk Dia. Lagi kalau time cuti, masa terbuang gitu je. Jadinya jangan gopoh-gapah dalam perkara ibadah. Buat dengan tenang. Laju-laju pun ke mana je kita boleh pergi, kan?

View more

Tahsinu kitaban tu mende

Kerja sekolah aku.

View more

Ratib Al Fatihah tu bidaah.

Bid'ah hasanah.

View more

Loading…

About Adawiyah.:

كم من بعيد قريب وكم من قريب بعيد.

Bumi Tarbiah.

#AsalBahagia #PadanyaAdaCinta