@EjatAyub

ejatayub

Ask @EjatAyub

Sort by:

LatestTop

Being a person with a big heart is so tiring and exhausting because people will always take it for granted and break it with disappointments.

andika putra pernah berkata - “pergi mampus dengan mulut orang”
Liked by: ejatayub ♔ iraa

Does experience related to age?

some do and some dont.
pelajar universiti yang berumur 20 tahun mempunyai pengalaman SPM manakala pelajar yang berumur 14 tahun belum mempunyai pengalaman SPM - ini bermaksud umur juga dapat mempengaruhi pengalaman seseorang, dan pengalaman boleh jadi mempengaruhi kematangan. kerana pelajar yang berumur 20 tahun mempunyai kecenderungan untuk berfikir lebih matang berdasarkan pengalaman yang dialami.
+1 answer in: “Faktor umur mempengaruhi kematangan seseorang ke?”

People you may like

bila cakap xda ws , dorng terkejut n ? xcaya . ?? "abistu cmne conctct dgn fmily " ylah . mustahil xda ws sbb kan bisnss ssh jgk chat orng . tp series r . dr 2018 aku xpakai ws ?? org xcaya sbb zmn skrg mana da org xpakai ws kn tp tulah hkikatnya ? ? skian crta dy ?

itulah tu, sekarang orang pakai ask.fm je nk connect dgn orang lain.

Bf i keluar dgn kawan yang sosial(pegi club etc). I tak nak halang sebab kawan kn. I trust dia x mudah terpengaruh n dh berubah. Am I right?

lol, serupa lepas kambing berkeliaran tapi report kat polis kambing hilang. lol

Boyfriend saya dia cakap dia pernah involve dgn arak judi dan perempuan. Taktahu lah dia betul2 buat atau dia tak buat tapi bergelumang je. Entah lah. Tak faham kenapa dia nak mengaku. Tapi dia kata dia dah taubat. Kalau betul dah taubat, dia tak mengaku. Kan?

ada beberapa perkara yang kita boleh daripada soalan/kenyataan di atas.
1. bila dah melakukan satu dosa, keep it to yourself. takkan itu pun nak canang kat orang. benda negatif tuuu
2. bila seseorang kata dia dah bertaubat atau berubah, cuba dengar dan terima sahaja. jangan selidik dan jangan “betul ke dah taubat? ye ye je...”. you do your pary, and let they do their part.
3. bila tahu seseorang buat dosa, jangan pula kita cerita kat orang lain. let the fire end at your line. dan bila dh tahu dia ada masa silam buruk, jangan kita anggap pengakhirannya juga buruk.

aku depression. need positive words. aku dah penat nak hidup.

if u dont have any faith in anyone else. atleast, have faith in yourself.
if u dont have faith in yourself, then you aren’t depress. u only lacks of confidency and not being your kind of beautiful. ❤️
+1 answer Read more

Terima kasih bro. Now I'm realized that family matters the most. Sepanjang tempoh quarantine ni banyak menyedarkan aku..I'm all okay ?

Sama-sama bro, we dont own anything else, but we have each other. I’m glad that you are all okay.
Moga dimudahkan semuanya!
+1 answer in: “Aku nmpak je kuat, aku selalu jadi listener kpd kawan2 aku, tapi siapa nak jadi listener aku? Aku yg selalu bagi nasihat suruh kuat, jgn sedih2, move on. tapi aku? Ada ke orang kesah? Aku sakit ke penat ke tkde siapa kesah. Nk harapkan family, mna kisah perasaan aku..mmg dibesarkan dari family susah”

Aku nmpak je kuat, aku selalu jadi listener kpd kawan2 aku, tapi siapa nak jadi listener aku? Aku yg selalu bagi nasihat suruh kuat, jgn sedih2, move on. tapi aku? Ada ke orang kesah? Aku sakit ke penat ke tkde siapa kesah. Nk harapkan family, mna kisah perasaan aku..mmg dibesarkan dari family susah

tiga bulan yang lepas masa kau bertanyakan soalan atauuu lebih tepat meluahkan perasaan kau ni,
aku tahu waktu tu kau tengah bercelaru;
kau sedih, kau kecewa, rasa tak dihargai, kena pijak, orang ignore, palau dan semualah...
well, actually aku tak tahu nak cakap macam mana sebab benda ni datang secara spontan. so, try me! ??
1. tak menjadi masalah pun kau rasa tak okay dan rasa beban sangat kat dada tu, sebab benda itu normal untuk setiap orang. perasaan yang sama, tetapi mungkin liku-liku dan situasi yang dialami adalah berbeza.
2. dan juga, sebenarnya apa yang membezakan kau dengan orang-orang lain adalah sikap kau atau response kau in this situation. yeah man, tindakan kaulah yang akan membezakan kau dengan orang lain. berbeza apa? samada kau nak terus bersedih/kecewa atau kau nak jadi orang yang berjaya!
3. kau berjaya harung/lawan kau punya perasaan, lagi kau menjdi orang yang berjaya. lastik lagi kuat kau tarik, lagi jauh anak batu akan pergi!
4. anyhow, kau cuba lah jadi orang yang positif. aku tahu mungkin kau akan cakap “penatlah nak fikir positif je”. hmm, want to know something bro? berfikiran positif sebenarnya takde had langsung. the day you stop being positive, the day you lost your courage, your ways.
5. orang bodoh je yang mengalah, kau bodoh ke? so, buktikan kau ni tak bodoh.
6. teruskan je jadi listener dan bagi nasihat kat orang. sebab apa? haaaa.... kau basuh pinggan kotor, habis basuh, pinggan semua dah bersih. secara tak langsung tangan kau pun jadi bersih. get it?
7. jangan salahkan family, jangan sesekali salahkan mak/ayah juga. tak kira lah kau rasa betapa buruknya perangai mereka.
8. have a nice day bro. insya allah, solat sentiasa jaga ya ? baiki solat, baiki semuanya. ha jeng jeng, solat okay tak tu?
so, itulah.

View more

+1 answer Read more

Takde ke lelaki yang bagus2 sikit zaman sekarang ni. Yang suka dekat aku semua macam tak matang je. Aku nak lelaki matang dan fikir rasional untuk lebih faham aku,bukan setakat aku je yang kena faham dia. ?

Boleh, meh sini.
+1 answer Read more

Kenapa dengan dia?

lianamussa29’s Profile PhotoLiana Musa
dia okay je, cuma kadang2 manusia ni dia perlukan waktu atau tempoh bertenang untuk diri sendiri. give him/her time. jangan pressure sangat.

Why do my girlfriend's boyfriend always puts me down. He was my friend before he met her and he was all fine but now he's like a demon he treats my friend badly.I mean he does not let her hangout with other guy friends.But why is he putting me down la? What I did? Any opinions?

tak fahammm ??

Next

Language: English