@JiaraAhn

WoaiJia

Ask @JiaraAhn

Sort by:

LatestTop

siapakah penulis yang awak suke dekat aff?dan beritahu sebabnya kenapa

Sundaysundaes! Bukan sahaja dia ada humor yang bagus, writing style pun ohsem! Grammar mistake kurang dan personaliti pun baik~^^
Dia adalah inspirasi saya.
Aisyah98 - Saya suka dengan karya kak Aisyah sebenarnya tapi sometime rasa geram sebab kak Aisyah jarang serius dengan sesuatu karya. Apapun, kak Aisyah ada humor yang baik. Bila dia menulis, saya dapat rasa feels dia. Kesilapan tatabahasa pun kurang.
angelily95 - Uhh, saya sendiri tak tahu kenapa saya suka dengan karya dia. Gaya penulisan dia santai dan matang. Kesalahan tatabahasa pun kurang. Dia memang flawlesslah. Uhh, I don't know. Saya dah lupalah. hehehe..
Ehem.. ehem... awak ni author dekat aff, kan? //sly smile//
I know~~~

top ten fanfic yang disukai(ikut rank)

Uhh... malay tags atau... bercampur?
Ok, biar saya cuba, //ikat rambut// //berfikir// //kerut dahi// //berfikir lagi//
1. Semua ff sundaysundaes - Maksud saya, kesemuanya.
2. Take Your Dogs For A walk (even though you didn't has a dog) - Livejournal
3. Office Antics - Saya lupa tajuk dia sebenarnya, kekeh~)
4. 4444 8888 - aisyah98
5. Love, Light & Baekgu - angelily95
Uhh... saya dah lupa sebenarnya. xD
List dekat atas tu pun random je.
Sekarang saya dah jarang stalk malay tags (just baca apa dalam subs-list) lagipun, sekarang ni saya layan ff dekat livejournal. :D

Related users

well tbh akk mmg da start busy starting last 2 weeks...x online lgsung Aff...just jengok2 jek...cause I'm already become an uni student...maybe boleh tp just scra kasar...not graded like the last time...boleh?

daisy_alynna5’s Profile PhotoAlynna
Uni student? Woah! That's great! ^_^
Boleh.. Jia tak ada masalah. Kalau buat secara kasar lagi senang nak faham. :)
Liked by: xuan

jia nk mntk tlng ap td

daisy_alynna5’s Profile PhotoAlynna
Mungkin berat sikit but... can you review my writing style?
Sebenarnya, Jia ada re-write Tips Menggoda Mr, Crush tu, cuma nak minta pendapat tentang writing style Jia. Boleh ke? Layakkah diriku ini menjadi seorang novelis?
Lol.. so yeah~

I dont know what to do. Really [Chunnie unni]

Me too.
I also don't know what to do. Dulu, Jia ada juga kena bash tapi tak lah seteruk unnie, Jia faham apa rasanya.
Jia nak tolong unnie tapi Jia tak tahu nak tolong apa. Kalau anon tu serah diri, dah lama Jia slow talk dengan dia. :'/

And Unni tak pernah ignore friend request. They stalk me like my stalker & hackers do. Wow~ [Chunnie Unni]

THIS
Kalau unnie nak lebih selamat, elakkan dari menerima random friend request. Blog pun kalau boleh privatekan kepada friend-only sebab kalau kita kena bash sebab blog kita, sekurang-kurangnya kita tahu yang basher yang bash kita tu salah seorang 'friend'.
Just... itulah yang Jia buat untuk mengelakkan dari kena bash tapi kena jugak~ -_-

I want to know who they are. maybe they the first Malay who bashing me. Interesting, bcoz before this Im not have any Malay haters. [Chunnie Unni]

Envyness .
They just envy with you.
Biadab. Jia sebagai orang Melayu pun dah malu dengan benda ni.
Rasanya dia salah seorang reader yg unnie kenal? Mesti dia pernah baca ff unnie dan dia mesti 'friend-unnie' dekat aff. Kalau tak, macam mana dia boleh jumpa maklumat pasal unnie dekat blog unnie sebelum ni?

do you know who bashing me? [Chunnie unni]

I really don't know,
Jia rasa itu orang yang sama sebab kata-kata kesat dia sama dan cara dia menulis pun hampir sama dengan yg unnie punya.

Hehehe~ ingat kan x kenal xD yelah~ I'm not famous mcm author2 yg laen xDD

NurulAina09’s Profile PhotoNina
Lol, tak adanya, Kak~
How can I forgot about my reader yg selalu subs ff Jia? XD
Eh, no.. bukan tentang famous tak famous. Kalau orang tu selalu cakap dengan Jia, Jia akan selalu cam dia. ;')

Heyy. I just knew you liked Math! (Y) -~

Yes, I really really liked Math. If math was a person, I will married him and then, beat him cause he like to ruined my life with his unsolvable question~ XD
But seriously, I liked Math <3
I liked to stress up my head so yeah~

namakan 10 user aff yang anda benci. berani?/sly smirk/

KENAPAKAH KAMU BUAT SAYA BEGINI???????
INI MELAMPAU, AWAKK TAHU TAKKKKKKKKKKK?????????????
Baiklah, 10 user aff yang saya benci...
tiada
Bukan benci, tapi kalau user yang saya tak suka, ada~ //sly smirk//

Oh yeahhhh~ /menari// Awk salah teka lagyy

galaxy_here?
//jatuh ke lantai//
//menangis teresak-esak//
//tunggu mak saya angkatkan//
Saya tak tahu.... T^T

Kalau awk yg recommend, saya akan baca ~ Aww xD

Woah! Thank you! Thank you! Terharu rasanya, Oh yeah, kalau ada jumpa ff best, jangan segan-segan untuk share. :D

Sejujurnya, saya tk baca ff angst. Well~ Dri personaliti saya ni saya rasa awk tahu yg saya sukakan comedy. Ahah . Saya selalu rujuk awk punya recommend tu kalau nak cari cerita yg best~

Yups, sebab awak suka cakap benda pelik, kekekekeh ~
Awak tak baca angst? Hmm, tapi list recommend saya tu ada banyak ff sedih, ;'/
Oh yeah, tak termasuk saya, author favorite awak dekat malay tags siapa?

Yep~ Saya subscribe semua cerita awk. xD

S-se-semua?
OhMy! Why you so kind? Thank you~
T^T
Awak ni baik lah.. apapun, username awak start dengan huruf apa?
Saya syak dua orang, F ke H ?

Awk salah teka lagi xD. //nah tisu/ sediakan payung sebelum hujan. Sediakan tisu sblm awk menangis. Oh ye, dan ini /hulur bawang dan pisau// Persediaan klau awk tak dpt menangis kerana sy takut awk kecewa :P Btw sory balas lambat sbb saya baru balik dr sekolah. Huhu. Sekolah ganti.

Tak apa, saya balas lagi lambat. Heheh~
Oh, terima kasih! //amek tisu, bawang dengan pisau//
Saya akan cuba sedaya upaya untuk menangis! Tapi... apapun, awak boleh rekomenkan saya ff angst? Saya tengah bersedih ni. T_T
Apapun.... bagi clue lagi lah... awak ada subs ff saya? pernah comment ke?

Bukan :0 Saya tk rasa awak tahu username saya. :3 Muahahahaahhahaha. Okay, kalau saya kata yg username sy start dari huruf M ? Haa ? Awak tahu tak ? 'Makhluk_asingsesat' . Okay jangan cari yang tu. Hanyalah rekaan semata-mata. Wakakaka~

.....
Mana air mata ni? Dia tak muncul-muncul. Saya rasa saya perlu menangis dalam kekecewaan gelap kerana jiwa saya telah disita oleh makhluk asing tanpa username. loll
Btw, awak romcom author ek? Humor awak bagus~ XD
Kekekehhh~
Apapun, saya memerlukan clue lagi dan lagi~ Wahahaha!
Kejap, awak mengingatkan saya pada adik aff saya, Xia. Dia obses dengan makhluk asing, hmmm...
Awak bukan dia, kan?

Okey, awak tua dari saya. Saya tua dari awak eheh. Bukan bukan. Kalau awk tua drpd saya, maknanya, awk lahir dulu. Kalau awk lahir dulu, maknanya awak sudah tua. Kalau awak dah tua, awak nyanyuk. Okay senang cerita saya muda dari awakkk ~

Uhh... username awak start dengan huruf B?
Ke? Alamak, saya trauma dengan budak tu!
Alamak, alamak.... Saya dahh nyanyukkkkkkkkkkkk XD XD
Oh, atau mungkin O? //sly smile//

Next

Language: English