Ask @Misnana:

assalammualaikum... kak saya baru lepasan SPM sbenarnya saye nk ambil kos kejuruteraan awam tp saye x tau nk ambil bidang ape? so kak bleh x cdg bdg x byk hafal sgt. hehehe...

waalaikummusalam...
hai dik :)
kos kejuruteraan awam ni ada bnyak cabang dik.. first,, u must find out benda yg adik sndri minat bukan dgn paksaan.. kalau kos kejuruteraan awm sndri dinamakan pure awam means awk kena blajar semua topik berkaitan dgn awam cth bgunan,, hidraulik,,mcm2 lgi,.. ada kos building services tu mengenai dalaman bangunan then ukur bahan/Qs ia berkaitan dgn kontrak dn pengiraan bhan.. bnyak lagi cabang die.. harap awak boleh gunakan pakcik google.. semoga berjaya :)

View more

Assalamualaikum. kak, sy Nor Rizan merupakan pelajar PUO. Sy berada dalam semester 4 dan akak tahu kan sem 4 dah kena ada tajuk final projek. skrg, sy msh mencari idea. jadi sy harap akak boleh bantu sy cadangan tajuk final projek. menghasilkan inovasi.

waalaikummusalam..
hai awak :) ... yer la sem 4 mmg dah kena cari tajuk final projek sebab batch baru.. dulu akak last sem baru cari tajuk final projek.. inovasi difficult sebenarnya..akak x boleh bagi satu tajuk yg khusus kat awak.. but akak can give u some tips.. first,, awk kena tanye group awak minat nak buat projek ke arah ape..sbgai cth bangunan,,air,, jln dan lain2.. second, awk kena kumpul satu group and setiap sorg list out tajuk yg relevan yg terfikir.. senaraikan jer even rase dgr tajuk tu mengarut.. awak snraikan bnyak-2 pun x per.. awk duk bincng ngan group mne yg lagi sesuai...then,, awak meet lect or ketua pnyelaras projek tanya projek yg awk nak buat ni boleh pergi jauh or x.. harap ini membantu ;) good luck

View more

salam misnana.. sy sngt mmrlukan pndangan frm miss.act sy mrupakan ex stdent uitm.sy dh quit frm uitm n nk msk poli..so sy skrang dtwarkan prgram cvil engineering. mse di uitm dlu sy amek cos sc. geomatic. disbbkan sy xbole fllow kt sne tue y sy quit..tme tue dh sem 4 da.. now sy ssah hti 50% 50% n

sory late reply.. maaf bz..
wassalam.. insyaallah boleh sy bgi pandangan.. benda ni mcm ni tau.. kalau awk tanamkan niat yg betul nak sambung kos tu,, insyaallah ALLAH mampu menolong awk.. sya sndri study takut jugak tak boleh bawak subjek yg sya ambik..but alhamdulilah.. saya dah grad belajar di poly tu.. semua tmpt bljar sama jer.. now,, awak tak payah susah hati.. follow ur dreams keyh.. i wish u luck :)

View more

Next