Ask @RehanAzman:

aktif lg x ni?

aktif.

View more

macam mane kita nak tahu yg kita buat sesuatu kerja dengan ikhlas?

Bila pada akhirnya kita tak persoalkan.

View more

rehan suka pantai, hajatnya nak pergi terengganu. katanya ganu tu banyak tempat cantik. kat ig dia penuh dengan gmbar pantai. dia teringin jugak nak pergi pantai keluang. naik bukit keluang. eh rehan ni apa masalah dia sebenarnya? memang insekiyo dengan pantai dan langit ke apa? hahahaha :DDD

Haah, suka sangat pantai. Bukan masalah la yang, rehan memang suka sebab tenang sangat. Allah je tau perasaan tenang tu macam mana :')

View more

Nak kongsi , hari tu ad kls agama, pastu ad ustad pesan perkara sunat yang kita boleh lakukan kan skrg adalah bertakbir slps solat maghrib hari ni hingga sebelum solat hari raya esok. meh amalkan 😊😊

Syukran perkongsian :)

View more

Macam mana nak ingatkan diri supaya jangan ingt sngat kat jodoh

Ingatlah yang paling dekat dengan kita tu kematian.

View more

awak suka saya

------

View more

adakah awak akan terima jika tiba tiba seorang lelaki hadir dalam hidup awak. Dia terlalu sempurna bagi awak. Dia takkan berhenti mencintaimu kerana Allah. Dia berani janji demi Allah. Dia sakit (masuk hospital) dan sering menyebut mana awak. Dia sanggup melihat awak bahagia walaupun bukan dengannya

Kalau jodoh, InsyaAllah saya terima.

View more

awak,boleh tak bagi beberapa cadangan persiapa awal yang boleh kita lakukan untuk final exam. syukran :)

Fokus. Study tajdid niat kerana Allah, pastu selebihnya serah pada Allah :)

View more

I always got E in my exam English. How to i improve that? :(

Speak English always.

View more

ok thanks. btw umur berapa. bljr mana.

Umur 19. Belajar di kelantan.

View more

Mcm mana nak biar dakwah kita ikhlas. Awak ikhlas tak? Hmmmmm sbb ble dah up sikit liker atau follower trus brubah niat

Kene tajdid niat selalu. Serah pada Allah. Kalau niat dari awal dah salah, memang bila dah up liker atau apa pun memang rasa diri tu riak, sombong semua boleh jadi.

View more

Macam mana nak hilangkan kesedihan melampau? Soalan random. Thanks.

Istighfar, ambik wudhuk. InsyaAllah.

View more

Assalamualaikum kak rehan sihat? Salam Ramadhan

Walaikumsalam. Alhamdulillah, kak rehan sihat. Salam Ramadhan jugak :')

View more

Aku sunyi lepas decide tanak hubung dgn dyer. Allahu. Aku sedih. Aku nak berubah. kata smngt untuk aq?

Move on. Ingat Allah. Ni yang terbaik, tahniah sebab kau usaha untuk jaga ikhtilat.

View more

assalamualaikum kak rehan, macam mana ya nak cuba untuk stop layan kpop dan boyband? allahu susahnya :(

Walaikumsalam, cubalah tengok benda lain. Boleh je tengok tapi jangan obses. Akak pun tengok je korea, yang baby. Tapi tak selalu, akak masuk je belajar akak tak tengok dah korea. Masa cuti je. Jangan sampai melalaikan.

View more

Nak berubah. tpi tak tahu acane :'(

Cari kawan yang bila kita tengok muka dia buat kita ingat Allah. Yang penting jaga solat 5 waktu. Tu tiang agama. Kalau takda tiang, macam mana nak kukuh. Simple.

View more

betul ke yang bercouple ni tak cukup kasih sayang :'( bagi hang cmne?

Mungkin jugak, dia rasa dia perlukan seseorang yang boleh bagi kasih sayang kat dia. Padahal selalu lupa, Allah ada. Allah sayang kita sikit pun tak kurang

View more

dulu. ak pernah jugak berubah nak jage ikhtilat. tpi skrg dh kmbli dlu. cmne boleh jadi. camni . cmne nak yakin yang jodoh Allah tu dh tetap. Ak yakin tapi.... em.

Mungkin sebab iman turun naik jadi tak kekal hijrah. Niat kita sesama tajdid selalu. InsyaAllah, jaga hubungan dengan Allah. Actually jodoh ni takyah fikir sangat, bila tiba masa sesuai akan datang sendiri.

View more

kalu panggil sayang dkt org yang kite tak sayang. acane? boleh.?

Boleh je. Tapi tengok gak siapa, macam mak abah, kawan kawan takpe.

View more

macam mana kita nak tegur kawan kita kalau dia buat salah dengan cara tak buat sampai dia terasa?

Slow talk dengan kawan tu.

View more

kalau org tu rasa tk tenang then dia rasa maybe sbb maksiat hati tak jaga hubungan dgn Allah atauu manusia. pastu dia nak taubat sangat tapi gagal nak taubat je gagal..penyelesaian? dia perlukan kekuatan canne ye.

Recheck niat. Cuba jauhkan diri dari maksiat. Trying hard, takyah putus asa. Allah ada. Rasa berdosa tu nikmat iman. Kembali pada fitrah.

View more

akak, macam mana nak sentiasa think positive je? saya kadang kadang rasa teruk sangat sebab selalu ada negative mindset. mohon akak bantu

Cakap depan cermin. Tampar pipi sendiri bila rasa negative tu datang. Tapi kekadang negative mindset ni boleh buat kita down, sedih, takleh move on. So memang tak bagus. Cuba ceriakan diri sendiri, jangan fikir sangat ye. Heee.

View more

Cara nak istiqamah dalam berhijran?

Berkawan dengan kawan yang mengingatkan kita pada Allah. Tajdid niat sentiasa, semoga Allah permudahkan urusan awak. Sis doakan :')

View more

is it normal if we hv crush at someone?how to avoid it ?

Nooooo, tak normal langsung. Cuba jaga mata, jaga hati. Jaga batas pergaulan.

View more

sedih bila kawan sendiri buat maksiat . ditegur dikatakan dengki

Dengki apa pulak. Apa masalah kawan tu, lastik dahi dia. Kalau tak sedar gak, baca talkin kat telinga dia.

View more

Next
  • 2747
    Posts
  • 2780
    Likes

About نوريهن عزمن:

Bercakap dari hati ke hati.