Ask @SitiAishah88:

Assalammualaikum! Nak tanya. Boleh tak kita baca Ayat Al-Quran kat Telefon tanpa mengambik wuduk?

A.Benja
Waalaikumussalam . Bacaan al-Quran dalam phone boleh tanpa wudhuk sebab dia bukan mushaf al-Quran. Macam tafsir dan terjemahan . Terjemahan kena berwudhuk tapi tafsir tak perlu wudhuk sebab dia bukan mushaf al-Quran . Ada beza terjemahan dan tafsir .

View more

kalau kita sukakan seseorang and pd masa yg sama kita masih lagi blajar. Apa yg ukhiti buat? And, prlu ke kita lakukan solat istikharah? sedangkan kita dh tahu yg kita patut utamakan plajaran dhulu.

Nurhaziqah©
Perlu buat solat istikarah . Allah akan berikan petunjuk mana yang terbaik untuk ukhti . Tiada siapa dapat menghalang sebuah pernikahan saat seseorang itu sedang berjihad menunut ilmu . Yang penting , diri kita sendiri sudah bersedia untuk pikul sebuah tanggungjawab lain selain menuntut ilmu . Maaf jika salah . Sila tegur ya ukhti .

View more

Boleh bagi tips atau cara nak lupakan dab singkirkan seseorang dalam hati dan hidup kita?

A.Benja
Singkirkan siapa dari hati kita ? Jika dia masih belum halal , saya minta petunjuk dari Allah untuk diberi sesuatu petunjuk yang baik untuk saya . Tapi jika ia berkait dengan sahabat , tak mungkin saya akan singkirkan sebab saya sayangkan dia kerana Allah . Biarpun dia banyak lukakan hati saya tapi saya redha dan berserah semuanya pada Allah .

View more

nabilah stay kat pahang..semua jauh jauh kak

J a z l i n a b i l a h
ouhhh . hehehe

View more

kalau anti sukakan seseorg tu , apa anti akan buat ?

Mengadu pada Allah . Berikan petunjuk dari-Nya . Berserah semuanya kepada-Nya . Jika saya suka pada seseorang hanya sekadar minat , saya cuba ikut contoh yang baik darinya .

View more

Maaf,kalau tak kisah boleh follow balik? Thanks! :)

A.Benja
Done following .

View more

kk..kte teringin nak g bljar kat pondok..kat pondok mana yg ..yg apa ek..heheh ntah

J a z l i n a b i l a h
Nabila stay kat mana ? Cubalah cari yang dekat ngan umah nabila . Akak pun tak tahu pondok mana yang okay .

View more

kk watpe tu:)?

J a z l i n a b i l a h
Tak ada buat pape . Just online whatsapp and wechat je . Nabila pula ?

View more

assalamualaikum.. kak, mcm mana ye kita nak didik diri untk sentiasa husnuzon??

Waalaikumsalam . Carilah redha Allah . Buat apa yang Allah suka . Bukan buat apa yang kita suka .

View more

Who are you?

Seorang hamba Allah yang penuh dosa .

View more

Assalammualaikum! :) Nak tanya boleh? Adakah berdosa meminati seseorang dalam diam?

A.Benja
Waalaikimsalam . Tidak salah kita meminati seseorang dalam diam asalkan kita tidak lupa terus pada Allah .

View more

Na'am . Tu acc twitter ana . Kenapa ?

View more

assalamualaikum

hamba ilahi
Waalaikumsalam .

View more

Salamun alaik. https://twitter.com/NotaDakwah twitter enti ya? :)

Ija
Waalaikumsalam . Tidak .

View more

Assalamualaikum. Mind? Follow me back :)

Fatimah Zaara ツ
Waalaikumsalam . Done :)

View more

-

Aishah
Aku tak mulia .
Jangan pandang aku baik .
Allah tutup aib aku .
Aku sama seperti kau .
Pernah ke jurang jahiliyah .
Aku cuma kembali ke fitrah .

View more

kakak imiss you :*

Alololo . Miss you to . Maaf jarang online ask.fm :(

View more

assalamualaikum friends ehehe hye lama tak main ask.fm ni . ehhee

Riemamote
Waalaikumsalam . Jarang sangat online ask.fm . Busy ngan kerja :)

View more

Assalamualaikum :)

Waalaikumsalam :)

View more

Assalamualaikum :-)

syahirah
Waalaikumsalam :)

View more

Syukran ya ^^

Ija
Afwan sayang . Syukran juga sudi follow ana :)

View more

tahukah anda bahawa doa untuk orang lain itu lagi mudah dikabulkan Allah drpd doa untuk diri sndiri?? jadi..tlg doakan sy dan umat islam yg len ye supaya dapat menjadi hamba Allah yg bertaqwa

muhammad anwar bin fadil
Insya-Allah . Syukran sudi ingatkan :)

View more

Bermain sama hati. Maka perlu belajar juga bermain juga sama efeknya. Sila http://pencintaawan.blogspot.com/2013/12/cerita-pasal-hati.html . Kalau sudi bagilah apa-apa kata untuk diri ini. :')

Syuhada [Awan]
Entri blog yang sangat bangus . Teruskan sebar dakwah . Jangan mudah putus asa . Allah sentiasa bersama kita :)

View more

Assalamua'laikum ukhti. Follow kembali? :)

Ija
Done :)

View more

Are you in Love?

Always .

View more

Next
  • 1535
    Posts
  • 10264
    Likes

About Aishah:

Matikanlah aku dalam keadaan bertaqwa kepada-Mu. Matikanlah aku dalam keadaan beriman dan memperjuangkan agama-Mu .