Ask @TaerraSestoElemento:

Taerra
Latest answers

Jauh amat kuala lumpur :v gua dari indonesia . Kirim no wa aja taerra

? haha untick dulu

View more

lu dari daerah mana ?? Nama ig wa lu apa taerra ??

LOL Kuala Lumpur , saya tiada ig

View more

Ig fb wa ada gak ??

WhatsApp ada

View more

weird make curiosity

Of course it does.

View more

Asli asal dari manaa taerra ?

Asli asal? Maksud kamu?

View more

I noticed your dullness. do you even do anything or just lecture people?

Nope. I do not do any preacher activity.

View more

tero tero

Sounds weird

View more

what should be? Taerra should be dull?

I am dull

View more

all brain and no heart makes Taerra a dull boy

It should be

View more

Taerra ? Id line lo apa ?

taerra13 tidak silap. Btw gua enggak guna line lagi

View more

Macamana nak download movie?

Pergi fmovie.to

View more

nak tanya, kalau Adobe reader kita nak letak kat laptop, boleh ke Google and download je?

Boleh

View more

If someone said that he/she loves you will you trust it?

Of course not

View more

What's your opinion about clingy girl? My girl friend keep checking my phone whenever she sees me. I feel annoyed.

That's insecure

View more

Kenapa?

Entahhlah awak... Terlalu banyak sebab... Pengalaman... Hasil kajian... Turun padang... Kene batang hidung...

View more

Kau x suka geng2 agama kee?

Iya tetapi tidak semua. Kebanyakkan aku tidak suka.

View more

Taddabur kan boleh.

boleh sahaja..

View more

salam brother. tahu apa itu taddabur?

tahu...

View more

Klau takleh taksir then macam mana nk kaji?

kene rujuk orang alim sahaja. LOL

Kata mereka lagi ;"Nak kaji kene ada disiplin ilmu, kene belajar ilmu agama Islam. Kene faham asas dan etc. Itu kata mereka. "

Aku balas; so kalau bukan Islam nak kaji Quran kene masuk Islam dulu baru boleh kaji ?

Mereka jawab; Tidaklah, risau tersalah tafsir.

Aku balas; maka Quran hanya segelintir orang sahaja boleh tafsir dan kaji? bukankah diturunkan untuk sekalian umat manusia?

Mereka jawab; tuntut ilmu kene ada disiplin, kene berguru dan rujuk pakar.

Aku balas; sekarang ilmu banyak diselewengkan untuk kepentingan peribadi, politik dan kuasa. Pakar ada yang sokong A ada yang sokong B. Ulama sendiri pun ada khilaf, kau x rasa keliru kami yang dibawah? Ulama khilaf satu hal, kemudian fatwa memecah belahkan umat. Jika aku tuntut, pada A, yang B kata aku sesat, bidaah dan etc. Begitu juga jika aku tuntut pada B. JIka kedua-duanya mesti ada yang tidak puas hati atau dengki? so masih relevankah disiplin ilmu ini?

Mereka balas; cari yang benar, kami berpegang pada quran dan hadits pasti benar!

Aku balas; masalahnya semuanya berpegang pada quran dan hadits. Tapi dalam semua yg benar ada yang kata mereka salah, ini salah itu salah. Jelaskan kat apa yang benar?

Mulalah perbahasan merapu yang tidak memajukan umat Islam...

View more

Court volley area kuala kedah, kawasan mana?

berdekatan dengan Jeti

View more

Apakah perkara kamu tidak suka?

Tidak hormat akan orang lain

View more

Any plan tonight? 😎

Reading and relex

View more

Dekat mana ada court volleyball dekat Alor Star?

Kuala Kedah

View more

Bleh bagi penerangan ttg ayat al quran 73:20 ? Apa Allah cuba sampaikan ?

Kalau ikut orang agamawan, kita orang awam dilarang tafsir quran kerana kita tiada ilmu tafsiran mahupun bahasa arab.

Kefahaman peribadi aku tentang ayat ini, menyeru agar mendirikan solat ditengah malam. Jika tidak mampu buatlah apa yang termampu( might be baca Quran atau baca buku, belajar kemahiran, dan etc)

Dan carilah Dia dimana sahaja...

View more

Loading…

About Taerra:

ask, inquiry for my bio :D
If you want me to boom you with questions just ask.
For hard question, I will take time to answer it.

#geometry #astronomy #Ancient #mathematics #physics #alien👽 #pyramid #OldSoul