Ask @ZaynMie:

Kenapa islam utamakan nabi muhammad?Kenapa tak nabi sebelum2 muhammad seperti nabi adam,kan nabi adam manusia pertama yang Allah cipta?

okay soalan yg bgus .
setiap nabi ade umat tersendiri , setiap umat ada nabi tersendiri..
kenapa islam utamakan Nabi Muhammad SAW ? sebab ajaran islam yang syumul yg lengkap bermula dan berakhirnya dengan penyampaian oleh Nabi Muhammad SAW.
semuaaaaa peraturan dah lengkap . kalau dulu zaman Nabi yang lain arak masih dihalalkan dan dilarang minum bila nak solat..

View more

Pernah terfikir tak kenapa omputeh macam rajin sangat travel sana sini walhal ada yang kerja office ada juga tak kerja dalam office tapi masih mampu travel? Ketepikan pasal mata wang kita lebih rendah daripada diorang tapi aku tengah kata apa yg diorang rajin buat sampai mampu merantau.

Izza
diorang bayar gaji , gaji tu upah dan bayaran kepakaran diorang....makna kata gaji diorang mmg dibayar dgn tgi
kita kt malaysia sikit sgt company yg bayar gaji untuk upah dan bayaran kepakaran seseorang . hanya bg gaji like diorang punya kuli

View more

Next