Ask @ainurathikah:

Walaupun nampak macam lesb, tapi orang tak panggil lesb, sebab perkataan tu nampak negatif and masing-masing taknak mengaku and just anggap benda tu for fun or just nak sweet sweet je. Umur 19 😄 Dah tengok langit, bulan tak ada, bintang pun tak ada ☹️😅

Okay, ainur dapat point kamu tapi better tak payah panggil couple kot. Tersangatlah misleading haha
Oh, 19. Tengah belajar, otw nak sambung atau dah kerja?
Betullah tu, kat sini pun tak ada juga. Duduk tengah bandar, susah sikit nak tengok bintang. Kalau ada pun, sikit. Tak banyak.

View more

+8 answers in: “Posting a picture anything”

Macam mana korang atur jadual seharian waktu cuti sem? Ada buat detailed schedule untuk hari hari?

Sebelum ni tak ada pun tapi disebabkan cuti semester ni dua bulan lebih rasanya nak insaf sikit haha. Ainur dah ada beberapa perancangan dan goal untuk dicapai.
Untuk perancangan semester depan, ainur nak improvekan knowledge sama ada general knowledge ataupun yang course related. Dua dua penting. Mungkin perlu banyakkan tengok educational videos dekat youtube. Sebelum ni ada tengok tapi tak sempat nak spend time selalu sangat memandangkan ada banyak benda lain nak kena buat. Sambil sambil tu bolehlah kot buat research untuk tajuk final year project nanti huhu.
Dari segi gaya hidup,. nak atur balik jadual harian yang memang dah tak teratur sangat and develop new good habit. Tidur awal, exercise (?) Mungkinlah, mungkin. 😂
Dan paling tak lupa, reading !! Ainur ada banyak sangat self-help, motivational and historical books yang belum habis baca. Mungkin bolehlah kot target seminggu satu buku. Balik uni hari tu, ainur ada bawa balik satu buku motivasi kononnya nak baca masa hujung minggu. Sampai kesudah tak bersentuh pun.
Movie time 💕 Masa cuti semester satu hari tu, ainur ada buat shoutout tanya pasal movie. Serious, ainur dah list down dah semua movie yang korang suggest tapi satu pun belum sempat tengok huhu.
And nak buat social media detox. Kurangkan tengok phone hahaha mungkin nanti akan terasa masa lebih lama.
Sebenarnya, ainur ada terfikir juga nak kerja tapi tak tahu lagi nak kerja apa.

View more

+2 answers Read more

Oke nak tanya la, cane nak save budget ye dekat u ni? Terutamanya budget makan la. Any tips yg berguna? 🥺

Your dream
Budget makan selalunya dua kali makan sehari RM 10. Tapi time exam ni baru sedar makan nasi sekali pun dah cukup. So dapatlah sehari RM 5 untuk makan. Nak lagi jimat, dalam sebulan tu bajetlah lauk telur untuk seminggu so dapat RM 3 sehari.
Masa bungkus makanan tu letak je nasi penuh-penuh so boleh makan dua kali kalau tak habis. Ainur dah buat experiment even kita letak sikit pun harga dia tetap sama so alang-alang tu ambillah banyak terus.
Kadang kalau balik rumah, ainur minta ibu buatkan sambal ikan bilis. Dan yeaa lagi jimat sebab seminggu tu cuma beli nasi putih, RM 1.
Kalau makanan bulanan, mungkin belanja RM 20 (biskut, minuman segera, etc).
Tapi ainur rasa duit tak banyak habis kat makanan pun kalau kawal nafsu makan. Hadkan KFC sebulan sekali hahaha... Paling mencabar kat sini nafsu burger Ramly. Dahlah bau dia merebak. Ainur pernah setiap malam makan burger daging cheese :')
Kalau ainur duit banyak guna dekat barang macam sabun, skincare ofc (elakkan masuk guardian, watsons dan seumpanya), top up touch n go RM 20 sebulan dan photostat. Tahu tak dia charge harga RM 0.20 satu muka untuk black and white. So, sehelai dah RM 0.40 😭😭

View more

+1 answer Read more

Ya Tuhan kenapa orang kat askfm ni pemurah sangat sangat lahai thank you for your generosity! May Allah bless your kind soul 🌼

Freak
Hahaha no need to say thanks. I love your words a lot. You elaborate your answers perfectly and you're a good writer. 😭😭
And lagipun simpan coins tu sorang sorang bukan dapat apa-apa pun. 😂
Thanks for your du'a. May Allah bless you too. 🌸

View more

10 facts about u?

It's me Muhammad Hakim
Hahaha tbh this is one of the hardest questions. I always try to avoid it but you have to answer this kind of question everytime you're joining an activity such as orientation week. 😂
I mean I dont know which facts should I prioritise. I'm not sure whether it's important or not. 😅
I prefer just a direct question and in shaa allah I'll try to answer it honestly.

View more

Beautiful😍

c i c i t
Yes, subhanallah it is very beautiful. 😍
Kenapalah kawan ainur semua comel comel 😭😭 Yang ni suka ajak tengok sunset, Yang tu pula suka ajak tengok bulan.
Hari tu, ainur kat rumah. Kawan ainur video call sebab dia nak tengok sunset. Tapi tempat ainur tak ada sunset, ainur ajak tengok bulan.
We were at different places but the fact that we were looking at the same moon made me so excited. Awww, that's sweet 😂❤

View more

+8 answers in: “Posting a picture anything”

So far so good?

It's good, in fact it's more than good.
If someone says relationship, want to have bf or gf, I'm expecting it to be in a very very very long term, ended with marriage and it will last forever.
It's not just a "try and test" relationship where you just accepting someone and just go with the flow. I'm not expecting that kind of relationship.
In short, I think I will be in relationship if I'm ready for marriage. I will not involve in any relationships if I'm not ready. I don't want to break anyone's heart. I know it's hurt. It's okay if I'm the one who is having heartbroken because at least I know how to heal myself in shaa allah hopefully. But, others? It's might take weeks, months, years or maybe forever.
I have so many things that I have to do and I want to achieve. And hey, I'm still young :P

View more

+4 answers in: “Do you have a bf?”
Next