Ask @ainurathikah:

Quote.

asy.
One of my favourite quotes 😄

View more

What is the cutest robot ever?

Doraemon 😆

View more

What makes you feel like a boss?

Bila kau orang pertama yang tepuk tangan then semua orang ikut tepuk XD

View more

Kat whatsapp, kau prefer hide bluetick atau tak?

Lebih baik tak hide kot sebab senang orang nak tahu dah baca ke belum mesej tu...Sebab kadang-kadang dah dapat mesej tak semestinya dah baca ;)

View more

oh Allah open up our heart, and make we feel how real with u,

Aaamiiin... :)

View more

Faking a smile is so much easier than explaining why you are sad. :)

View more

Boleh share makanan yang sihat and simple to prepare?

Hands Of Camera
Yogurt buah... :)

View more

Jom main Game versi Islamik..
*Tarik nafas. 1,2,3*
Ok! Jommm.
1. Assalamu'alaikum. Baca ni.. Tengok nombor 5.
2. SubhanAllah Wa Bihamdih! Lari ke nombor 8. Cepat!!!
3. Laa ila ha illa Anta Subhanaka Inni Kuntu Minaz Dzalimiin. Ermmm... Dekat nombor 7 lah.
4. Laa ilaaha illallah. Kejap-kejap, dah dekat dah.. Go to number 9.
5. Wa'alaikumussalam.. Pergi kat nombor 2.
6. Lahaula Wala Quwata illa Billah Hil Aliyil 'Azim.. Singgah ke 4.
7. SubhanAllahal'adzim. Sabarnye awak.. Jap ye. Pergi nombor 12 dulu.
8. Allahuakbar! Pindah ke nombor 3.
9. Alhamdulillah'ala Ni'matil Islam.. Dah dekat! Pergi kat nombor 13.
10. Astaghfirullah al 'adzim! Istighfar.. Jangan marah. Awak tahu Jawapannya nanti. Pergi jumpa nombor 6.
11. Alhamdulillah.. Awak dah dapat Pahala!
12. Selawat lah.. Allahumma Solli 'Ala Sayyidina Muhammad, Wa'ala 'Ali Sayyidina Muhammad.. Move to number 10.
13. MashaaAllah. Ni yang Terakhir. Pergi kat nombor 11.
Moga perkongsian ini memberi manfaat ^_^
#copyandpaste :)

View more

Apakah benda yang menyedihkan anda ?

Masa nak balik dari kem hari tu..berpisah dengan akak-akak faci semua...

View more

Azam tahun baru ? Ask me back maybe :)

ejipahana
Tak nak bertangguh buat kerja sekolah...

View more

Wei Ainur. Nak tau link blog syipa tak? Think I found it..

Dah jumpa dah link dia yang terbaru. ^-^

View more

kakaka carik la xD Tapi kite rasa senang je nak cari. Cari la kat followers awak kekeke

Biar kita jawab soalan berabad ni...kat followers kalau klik nama awak mana ada awak masukkan link blog awak..tapi kenapa permission denied? sampai hati awak...

View more

Batal tak puasa seseorang itu kalau dia tertelan kahak ?

Maaf, tak pasti.

View more

Komen anda kepada pihak Kementerian Pendidikan tentang PT3 ? (sila tulis panjang lebar , kalau rajin)

Pertama sekali, soory lambat sangaaat jawab..PT3 first batch dah berlalu dah....tahniah kepada yang berjaya dapat straight A's tu..bila fikir dua tiga kali, PT3 ni bagus sebenarnya...orang yang dapat straight A tu memang betul2 excellentlah kiranya dapat markah 80 ke atas..banding dengan PMR gred markah A boleh turun naik. mungkin ini salah satu cara kementerian pelajaran nak naikkan kualiti pendidikan di malaysia...terima jelah..first batch memanglah kelam-kabut sikit...yang second, third and so on rasanya dah ok dah kot sebab buku rujukan dan latihan pun dah banyak. So, good luck adik-adik...all the best.. ^^

View more

Apa kau rasa dengan diri kau sekarang.

Bahagia..haha..alhamdulillah..^^

View more

follow back^^ bantulah ana mencari keredhaanNya dalam amar maaruf nahi mungkar ^^

Inche' Baik ♥
Done...in shaa allah ;)

View more

Dia jauh di mata tapi dekatttt di hati. Apakah dia ? Cuba jawab.

Jantung? ;)

View more

Satu sikap yang awak tak nak ada dalam diri awak esok 2015 ?

Suka bertangguh :3

View more

Apa maksud fiy dan hby ? Tolong senaraikan semua shortform baru yang korg tahu.

Fiy tak tahu.
Hby - how bout you
Pap - post a photo
Tbh - to be honest

View more

Your age doesn’t define your maturity, your grades don’t define your intellect, and rumors don’t define who you are. Betul ka ?

Betul.
Kadang-kadang kematangan tak bergantung kepada umur.
Kadang-kadang dapat straight A's tak membuktikan yang dia betul-betul pandai.
Kadang-kadang khabar angin tak membuktikan diri kita yang sebenarnya.
Sebab
Kadang-kadang kematangan bergantung dengan siapa kita berinteraksi.
Kadang-kadang dapat gred cemerlang sebab hafal satu buku untuk periksa. Lepas periksa, semua dah hilang.
Kadang-kadang khabar angin untuk memburukkan kita. Jangan mudah percaya. Yang 20 puluh tahun kenal pun tak semestinya kenal betul-betul apatah lagi melalui khabar angin.

View more

weh , bagus ke mengejar hot ?

Tak. Buat apa nak hot? Nak kan perhatian. Tak perlulah nak semua orang kenal kita kat dunia ni. Yang penting rasulullah kenal kita kat akhirat nanti. Aamiin.. :D

View more

Kalau dapat result kurang elok , apa kau n mak ayah kau akan buat ?

Nak buat macam mana redha jelah..nak mengangis pun dah tak guna. Setiap yang terjadi pasti ada hikmahnya. ;)

View more

Siapa yang tak solat lagi , Piii solat sekrang ! Solat itu tiang agama, Jangan buat dosa , sbb kita tak thu Allah ampunkan kita ke tak. Lagilagi dosa yang kita lakukan di saat kita mengetahuinya. Allahu ;(

Terima kasih ingatkan :)

View more

Satu benda yang awak teringin nak ucap kat mak ayah .. tapi susah ?

Biarlah rahsia... ^^

View more

Next
  • 651
    Posts
  • 2320
    Likes

About Athikah:

~ 17 tahun ;)
~ Boleh nak melawat masa silam, tapi jangan tinggal kat sana ;)