Ask @biyu_faten:

Aku dah betul betul give up dengan life aku yang orang sekeliling takpernah hargai aku dan gunakan aku semata mata

Jom pergi travel :') At this time, better kita shut off people lepas tu pergi lepas angin dengan tengok tempat orang. Percaya, satu hari nanti mesti ada orang yg akan layan awak sama macam awak layan orang lain.
Dalam dunia ni, nakjadi baik pun banyak dugaan. Padahal we are just trying to live our life as a good person je pun. Himnae ✨

View more

Girl, nk tnye pndpt korang. if a guy can game perempuan, if i as perempuan gamekn lelaki, cmne? Its look like idc if dieorg nk kte ape. Bc i want revenge. biar lelaki rase cmne sakitnye hati perempuan bile tau die being sweet talker kt awek lain. Hanat

What you give you get back. Konsep roda. Maybe, hang rasa puas. Tapi at the end of the day, kau tak rasa sesak ke bila kau dah buat benda yg sama orang lain buat dekat kau? Just my two cents.
Baik spent masa untuk kenal orang lain dari buang masa game orang, don't you think?

View more

Takut nak masuk degree. Takut nak kenal orang. Takut kalau aku takmampu bawak kos tu. Shit takut kalau salah buat keputusan pastu terjebak dengan benda mengarut 😭😭😭😭😭😭

Treat mistakes as a learning process 😏 Jangan takut sangat, nanti you will lose a lot of great opportunities ✨ Beringat-ingat is fine though.
I was afraid too when I first got into degree life — but then, I learnt to live life better.
You will do great, trust yourself better!

View more

Aku ni pemalas. Asal bukak buku, ngantoklah peninglah laparlah. Bagi kata nasihat utk pemalas mcm aku. Maybe kata2 korang boleh sedarkan aku yg lemah ni...

Takde orang nak sara kau kalau kau tak study weih. Memang kalau takstudy boleh je hidup lagi, boleh sangat. Tapi kena pikir gak, apa nak jadi 5 tahun akan datang, 10 tahun kalau still naksimpan sikap pemalas tu (mcm cakap dekat diri sendiri lol). Apa jadi bila kau takde ilmu sedangkan ilmu tu satu bentuk harta jugak.
Phone letak dalam laci je. Den pun pemalas gak, but I'd rather buat² study daripada tak study lansung 📚 Kalau naktido, tido atas buku. Bangun pastu sambung baca satu page, then tertido, repeat the cycle sampailah masuk waktu tido ha.

View more

Anyone yg dpt sambung study kat uia tak? Register hari sabtu nih... I'm alone.. Nak cari kawan.. First time merantau ke negeri orang :( Reply me please, kalau korang study / bakal study kat iium.. Thanks~

Heyyyyyy tahniah! Sis belajar dekat uia jugak 💕 Inn Shaa Allah you will be good. Nanti pi TaWe bawaklah buku ke apa lol banyak talk nanti bosan. Duduklah level atas dlm dewan, boleh tidoq hahahahahahahh

View more

can you recommend any good korean songs (maybe indie or ballad) or korean bands that you know?

At this momment, I really love Way Back Home by Shaun ✨ He just had his debut but he is sooooooo good.
If it band — I prefer N.Flying's song (my fav would be How R U Today) and DAY6 (my fav would be Shoot Me and You're So Beautiful) is such a gooooooooooood band too! Most of the songs by DAY6 expressed emotions really well. But they are still underated.

View more

Aku takut takde orang yg sudi jadi life partner aku disebabkan keluarga aku. Keluarga aku problematic. Parents aku takde mindset yg terbuka mcm parents orang lain. aku bimbang once aku dah kahwin, akan terjadi banyak perselisihan faham. Aku mmg tak berapa baik dgn parents aku dari dulu.

I have the same worries ya know.
Takpelah, let just hope things will get better as the time goes ✔✔✔

View more

Agak2 orang sekeliling akan pandang rendah tak dgn orang yg kahwin muda? Terutama masih study. Sekadar melihat keadaan semasa😊

MD
I think it is fine. Yang menjadi buah mulut biasanya bila perkahwinan tu yang bermasalah. The thing is, perkahwinan siapa je takde masalah? Lol. People jadi skeptikal lagi disebabkan ada indikator luar, in this situation — age. Bila cakap pasal umur dia akan kaitkan dengan ketidakmatangan, ekonomi and such.

View more

Next