Ask @chafiqawh:

Maaf atau dendam?

Kalau pilih 'Maaf' - hati kau akan tenang. walaupun benda tu menyakitkan atau disebaliknya. dalam hidup kita layak beri peluang untuk seseorang memperbaiki kesilapan lalunya!
Kalau pilih 'Dendam' - hati kau akan gelisah. Seperti mana kau tinggalkan solat atau benda wajib yang wajib di tunai. Dendam terhadap orang tak sampai ke mana-mana. Baik maafkan. :))

View more

List down 7 random facts about you 😊

Jibake_Anakbabi
1.penakut kucing bukan sampai terjerit terpekik terlolong.
2.err, rasanya aku jenis natural je di wajah. walaupun sekeliling aku bermakeup ber ber lipstick bagai. aku wat lek wat pis.
3.suka hati diri nak berfesyen macam mana. but tetapkan diri biarlah labuh.
4.tak suka betul bila dipaksa guna something yang aku rasa menyusahkan diri eg : tumit tinggi / shawl / bila plan berjalan mesti last minute
5.minta mak suggest baju untuk kenduri atau jalan-jalan. terkadang diri sendiri pilih pastu mak beri komen .HAHA
6.dalam family aku ja pendek huhu . semua abang and twin tinggi. bila balik kpg sepupu sepapat semua tinggi + kurus. bila tengok diri hm . takpelah hahaha
7. selalu nervous bila part nama kena panggil eh haha. kekadang cakap dalam hati 'biar betul nama aku ni nak duduk ke diri' hahaha.
sekian tutup kalam! Haha

View more

Hafazn tips. Banyakkan mendegar apa yang nak dihafaz. boleh download di youtube. "Malaslah nak download surah-surah tu. ada dua. Banyak sangatlahhh" "Habistu, yang beratus lagu tu, boleh pulak kau download eh?"

Huhu. Deep. Ya. Sebelum tidur pun buka la mana-mana surah. terkadang kita buka surah yang kita play dekat laptop kita dah boleh ikut kira okey lah en? Hihi. Thanks!

View more

Next