Ask @eleeyana:

Tak. Saya tak macam tu. Saya pun fikir macam awak. Setiap tempat, atau dimana-mana sahaja perangai tu lebih kurang sama aje. Saya selalu dengar, Lelaki Kelantan ni suka hisap dadah and suka rogol. Perempuan Kelantan pulak murah sebab suka bagi badan kat lelaki. Perangai jahat ni kat mana2 pun ada. ๐Ÿ˜”

Ouh baguslah...is that so? I see...entahlah sy xnak cakap pasal ni nanti dituduh racist pulak๐Ÿ˜…...xkisahlah ape pun diorang nak cakap as long as sy rasa selamat je di negeri saya. And as Malaysian...we have to respect each other la...xperlu nak tgk kebanyakan orang....xperlu nak rendahkan imej negeri org lain. Jgn nilai sesebuah negeri tu berdasarkan beberapa org sahaja ibarat kerana nila setitik rosak susu sebelanga...tidak adil bagi kami yg x buat masalah pun...and memang selalu dengar bahawa "kelantan negeri Islam tapi persekitaran kotor...rakyat ramai terlibat jenayah...negeri x membangun...tmpt tgk wayang xde...memboringkan and so on"
Haihhh tak kisahlah...Kita xboleh puaskan hati semua org. Diorang ada pendapat masing2...
And about you...awak asal mana?๐Ÿ˜†

View more

+2 answers in: โ€œKenapa ramai yang tak suka orang Kelantan?โ€

Kenapa ramai yang tak suka orang Kelantan?

Awak pun sama ke? Sob sob๐Ÿ˜๐Ÿ˜ tbh, Leeya admit la benda ni. Actually ni sebenarnya pemikiran yg sgt(10x) sempit. Org terengganu dikatakan kasar. Org kelantan diorang ckp macam2. And pada yg xsuka org kelantan tu, Leeya xboleh halang la. Semua org ada pendapat masing2 dan I have to respect their own thought. Org kelantan dikatakan pengotor, racist and so on. Lelaki kelantan dikatakan "sweettalker". Perempuan kelantan dikatakan lawa (๐Ÿ˜‚nak jugak). Tapi bila awk tengok balik kan...semua ni takde ke kat negeri lain? *Tepuk dahi* ....tak kisah la apa org nak cakap as long as dia masih ada mulut nak cakap..dia boleh cakap macam2, ada otak nak fikir...fikir la secara rasional. Apa yg penting, I'm proud to be kelantanese...that's all....and I'm not racist fyi๐Ÿ˜‰
P/s: tak marah cuma nak cakap๐Ÿ˜„

View more

+2 answers Read more
Next