Ask @fadhildjaja:

Can taste in music change your opinion about a person?

As a devout listener of Jazz, yes

View more

Who are you in a parallel universe?

Emma Watson's Boyfriend?

View more

Six months have gone by already, have you read any book(s) that knocked your socks off this year? (I need one!)

Hey Olive! i don't have that much time for reading, but thank none i managed to read several books.
I have read Achdiat's Ateis, re-read Syiah Menurut Syiah (a rebuttal of the vast majority of Indonesian muslim's perceptions on Shia Islam), and currently reading Gibran's "Yesus, Anak sang Manusia"
And, from me, i highly recommend you to read Achdiat's Ateis, as well as Gibran's Kematian Sebuah Bangsa

View more

what do you adore the most from your current girlfriend?

Bawel dia

View more

Describe your closest girl friend.

I have two closest girls as friends, both of them are my (ex) girlfriend and current girlfriend.
My ex, i knew her since childhood. She went to the same elementary with me. She's nice, good, and had a broad knowledge upon things such as literatures, maths, biology, etc. We dated in highschool, and it only lasts for 2 years.
The second one, is my girlfriend. She's in the same class with me on college, we hung out all the time after class, but well, the story's a bit mellow-dramatic and cheesy. But at the 23rd of march, i managed to ask her out, and she said yes.

View more

Do you feel satisfied with your life?

Nope, but im grateful for it

View more

Menurut lo pantes gak sih anak2 diindoktrinasi ke agama? Gue cuman berasa anak kecil belum bisa menanggapi agama seserius orang yang udah berpendidikan, and let's be real here orang tua pasti at some point nanemin ide untuk merendahkan kepercayaan berbeda biar anak mau ngikutin agama orang tuanya

Diindoktrinasinya gimana dulu. Kalo sampe merendahkan kepercayaan yang berbeda, dan dimasukin hal yang gamasuk akal (nakut2in) ya menurut gue emang tujuan dari adanya agama buat itu? Setau gue agama memberikan ketenangan dan jalan bagi para pemeluknya, bukan buat merendahkan dan nakut2in.

View more

Lo sekolah dimana sih dulu? Penasaran deh lo belajaf dimana ampe jadi gini

Gak ada hubungannya sih sebenernya antara sekolah gue dan gue yang 'jadi gini'

View more

wht do you think abt shiites?

Muslims, probably (for me) the most rational school branch in Islam, other than Ahmadiyya

View more

The Amazing Atheist is a youtuber who shares opinions regarding beliefs, politics, and current events. i think you should go check him out, you might find him pretty interesting.

ahhh, it seems pretty interesting

View more

Trump or feeling the Bern?

Even though I'm not a voter here, since i am not an American Citizen, but i do like to follow America's presidential election news, i'd feel the bern

View more

Kesan dan pesan untuk angkatan sma mu?

TERUS BERKARYA!

View more

Do you like The Amazing Atheist?

Who's the amazing atheist?

View more

Mikir secara objektif dibilang ateis, anti-agama. Mikir secara subjektif dibilang fanatik, bigot.

yes, but what you're trying to imply is?

View more

What is the last country mentioned in "Yakko's World"? (no browsing and asking)

Japan?

View more

do you still pray?

That's a very personal question, but i don't mind at all answering it. I still pray even though as not as often as i used to, hoping to get a peaceful sense, and more of a relaxing time for me and my mind.
Even though for me, praying is a self-suggestion, i feel connected to the universe when i pray. But note this, i don't pray so that i can get myself a ticket to heaven, because i don't buy those punishment and reward thing in religion.
I pray, so that i can seek peace for myself.

View more

what are your favourite top 5 songs?

Stevie Wonder - My Cherie Amour
https://www.youtube.com/watch?v=NW0YcO5P3OM
Chet Baker (NOT Faker) - There Will Never be Another You
https://www.youtube.com/watch?v=MjI5IjsUcSs
Bill Evans - Waltz For Debby
https://www.youtube.com/watch?v=dH3GSrCmzC8
Ted Weems and His Orchestra - Remarkable Girl
https://www.youtube.com/watch?v=Caxm5RosGcQ
Tatsuro Yamashita - Your Eyes
https://www.youtube.com/watch?v=7z7VaZsbHxU

View more

Is love complicated? Why?

Manusia yang bikin ribet pake acara beda kultur segala macem

View more

What kind of things are you interested in?

Solemn discussions such as philosophy, history, religion, and how hot Bar Refaeli is.

View more

Do you believe that global peace is attainable?

I do believe it.
If the delusional people around the world that holds fundamental radical ideas would just fuck themselves and die. And yes, i'm talking about ultra-religious extremists. And by religion, i meant all religion, jangan kegeeran.

View more

Kandidat presiden Amerika manakah yang lo pilih?

If i were an American citizen, I'd be a democrat.
Dan jika gue memilih, yang jelas, bukan Trump.
I'd be voting for a Jewish Socialist. No, it's not Jesus. It's Bernie Sanders.

View more

Siapa penulis favorit mu? Apa karyanya yang paling kamu sukai dan mengapa?

@vincentrcrd
Ada beberapa penulis-penulis besar yang saya sukai, dan sebagian besar itu karya-karya yang cukup populer.
Harper Lee - To kill a Mockingbird: Sastra klasik ini membahas seputar ketegangan rasial yang terjadi di AS pada era 1930an. Buku ini cukup menarik bagi saya, karena Harper Lee menggambarkan sosok Atticus yang begitu idealis dan "humanis". Ia tetap membela seorang kulit hitam yang dituduh memerkosa gadis kulit putih, di saat komunitas kulit putih memandang bahwa si kulit hitam adalah tersangka, dan patut untuk diberi hukuman seberat-beratnya.
Leila S. Chudori - Pulang: Buku ini menarik bagi saya, karena membahas sejarah kelam negara kita dari perspektif yang berbeda. Meskipun buku ini adalah fiksi, namun referensi yang digunakan oleh sang penulis cukup akurat, dan begitu banyak, sehingga para pembaca dapat mengetahui sejarah dari sudut pandang yang berbeda.
Alexandre Dumas - Three Musketeers: Walau belum selesai membaca buku ini, yang menarik bagi saya di dalam buku ini, adalah cerminan daripada realita zaman sekarang, dimana sang kardinal (pemuka agama) menggunakan agama sebagai perisai untuk menyalahgunakan kekuasaan. (Itu yang saya dapat)

View more

What would be your ideal lifestyle?

just watch Gamal Abdel Nasser here
https://www.youtube.com/watch?v=TX4RK8bj2W0

View more

yang enak didengar itu yg kek gmn? :v

Leny
Kayak Kenny Loggins, Al Green, Al Jarreau... hehe

View more

kamu cenderung suka suara penyanyi yang bagaimana?

Yang enak didenger

View more

Next
  • 1435
    Posts
  • 981
    Likes

About Fadhil D:

Not too left, but definitely not right.
nummer 182