Ask @farzanaiwani:

Saya suka someone tapi tak tahu nk luah macam mana. Kalau luah , takut ditolak. kalau tak luah , takut pendam sampai bengkak dalam hati . Haha. apa patut sy buat ? bagi suggestion sikit :)

yasuki tomato ヅ
ye ke kalau pendam dapat sakit hati je? betul ke? i think kalau pendam is better. sesetengah orang akan rasa tak selesa kalau kita confess pd dia. lebih lebih lagi kalau dia perasan yang kita selalu stalk dia. kecuali lah kalau dia dah biasa kan. gaya budak hot gitu. kalau awk rasa luahkan pada dia adalah yg terbaik, so do it. tunjukkan pada dia yang awak ni suka pada dia. tapi bukan terdesak nakkan dia. mana2 lelaki atau perempuan pun xkan suka dekat orang yang dah terdesak sangat nak kan dia. kalau awak suka dia sebab muka dia, mengalah jelah. tak payah confess kat dia yg awk suka dkt dia. sebab awk bukan suka dia, awak suka muka dia je.

View more

Heheh sama2 ...klau tak mampu jangan ambik risiko tau farzana takut nnti awk susah balik...and gudluck for upcoming trial and SPM :) Nnti lepas habis spm awak target nk masuk mana?

Afiq Hazazi
terima kasih. Insyaallah sy akan buat sehabis baik. Lepas spm nanti ingat nak ambik bidang kedoktoran. tapi tak sure lagi nak masuk mana. kalau parents setuju, ikut je lah. mereka tahu yang terbaik. Thnks again!

View more

Emmm kalau awak rasa awak mampu utk bahagi masa utk kesemua 11 subjek dgn elok awak bole je tmbah... klau pendapat saya rasanya x perlu tambah kot sbab nanti takut bnyak sgt kelas and nnti awak pulak yg pengsan nnti ...haha emmm pastu subjek tu memang senang tp takut tak sempat nk habis je :'(

Afiq Hazazi
tq untuk nasihat ni. tulah memang agak banyak jugak tajuk yang nak kena baca. saya rasalah.. saya tak cukup pandai untuk bahagi masa untk semua subjek sebab subjek yang dah ada ni pun kena buat revision balik form 4 n form 5. exam awal tahun pun dah dekat sangat bulan 2 ni... saya akan tanya cikgulah samada saya patut atau tak.. tapi kalau sampai awal bulan 2 ni sya masih teragak2 .. saya takkan ambik tasawwur lah. tak sure sangat sebab parents kata ikut kemampuan.. kalau rasa nak ambik, silakan.. kalau kwn 2 ramai jugak yg ambik.. tapi tak semua lah.. anyway, terima kasih tau..

View more

Next