Ask @ftmhsbry:

Aku perlukan semangat. Tolong berikan aku semangat. Tolong ingatkan aku tentang Allah. Tolong dekatkan aku.

Andai kata Dia tidak memberi kita peluang, lalu mengapa kita masih lagi bernafas?
Rahmat Allah mengatasi kemurkaanya.
Mengadu pada Dia, bukan pada manusia. Cari Allah dulu, baru manusia

View more

Apa tips mengulang quran weh? Sumpah makin hari mkin hilang hafalan 😭 mcm mna nk ulang & bila masa2 yg sesuai?

Hmm.
Wallahi,nak pelihara dan juga Al-Quran tu susah sangat.
Aku tabik dan respect sangat kat hafiz & hafizah yang boleh jaga Qur'an diaorang.
Tipsnya:
1.Cari masa yang sesuai (Jangan tunggu kau free baru nak baca,set masa atau buat jadual)
2.Baca sekurang-kurangnya 3 Juz 1 hari.
3.Fokus dan tawajjuh
4.Jaga amal dan adab
Banyak lagi tips,mohon rujuk pada yang lebih 'arif.
Aku ni pun masih belajar untuk jaga Al-Quran :)

View more

Apa ertinya kalau dalam class kau ada sorang perempuan ni yang lelaki tak usik padahal lelaki2 dalam class kau semua kaki usik perempuan, dia je terlepas lol. Even brckp dgn dia pun jrg2. Ni tanda benci ke?

Perempuan tu pelik sangat agaknya,ataupun dia menakutkan.Tu yang dia tak boleh nak usik.Bukan tanda benci tapi langkah berjaga-jaga

View more

Next