Ask @hamizahidgihat:

boleh ajar cara nak screenshot dekat laptop? mcm awak buat dkt blog tutorial awak. thank you sweetie :)

Untuk print screen dari laptop ada 2 cara;
1. Gunakan button 'prt sc' dekat bahagian keyboard. - tekan button 'ctrl' + 'prt sc' serentak dan paste dekat Word atau Paint. Kalau paste kat Word pada gambar tersebut 'right click' pilih 'Save as Picture...'.
2. Gunakan Snipping Tools. Boleh download dari google kalau tak ada. Kegunaan snipping tools ni sangat mudah macam dalam gambar kat bawah ni.
Selamat mencuba :D

View more

If you could be a superhero, who would you be?

bukan Taballahu minna waminkum tapi taqabballahu minna waminkum

Huhu maaf tak perasan typo tu T_T. Jazakallahu khairan awak :)

View more

How many times do you hit the snooze button before getting up?

1 or 2 time.

View more

Hai Assalamualaikum . Like El'Daie page on facebook --> Muda Mudi pejuang islam . Follow El'Daie twitter --> @Harapan_Agama . Syukran Kathir [ El'Daie Team]

Waalaikumussalam. Maaf tak ada twitter. Tapi.. saya ada follow korang kat blog and fb.
Moga Allah redha ^_^

View more

How many times per day do you shower?

Setiap kali masuknya waktu solat. Kecuali hari-hari yang sibuk dan kuliah day. Peace (:

View more

study mana ?

Saya sekarang ni study kat Kolej Matrikulasi Johor.
Lagi 2 bulan. InsyaAllah.
Datang dengan membawa seribu harapan.
Pulang dengan infiniti kejayaan.
Doakan saya :')
Salam ukhwah fillah abadan abada fin Jannah awak <3

View more

Follow my ig : ayenjoon .. I'll follow you back

Amri Rosli
Maaf saya tak ada ig.

View more

bagaimanakah anda menghilangkan rasa bosan anda? :)

Alhamdulillah
Buat masa ni kalau kat tempat belajar, bila bosan saya akan cerita dengan roomate saya. Hahaha. Sebab saya suka cerita. Ada saja cerita nak diceritakan. Hee. Ohh ya, cuba sebaik mungkin mengisi masala lapang. Sometime pergi jalan2 petang tu. Kalau ada usrah atau apa2 program akan paksa diri untuk turun. or sometime saya akan buka blog someone demi mengisi kekosongan di hati ^^

View more

Apa azam anda untuk tahun hadapan? :)

Alhamdulillah
Azam ? Mulai ni dah tak nak azam. Sebab kebanyakan azam hanya sekadar kata-kata tanpa kerja. So, nak lebih kepada tekad. Tekad saya, saya hanya ada 2.
1. Saya nak kejar redha Allah.
2. Saya nak jadi kekasih Allah.
InsyaAllah bila kita dah peroleh dua ni, yang lain akan menyusuli :') Wallahhua'lam.
Moga Allah rahmati awak fazlin ^_^
Salam ukhwah <3
Maaf atas kelambatan membalasnya.

View more

Apa aktiviti yang boleh mengeratkan kasih sayang dalam ukhwah yang sejantina eh

Bismillahirrahmanirrahim.
Nak eratkan silaturrahim sejantina kita boleh..
1. Adakan usrah.
2. Berkongsi cerita.
3. Menjadi pendengar setia apabila dia ditimpa masalah.
4. Sentiasa mohon pada Allah agar Allah satukan hati kita dan dia.
5. Saling ingat mengingati dalam perkara kebaikan.
6. Hormat hak dia. Maksudnya, contoh kita tanya result dia, kalau dia tak nak bagi tahu jangan desak. Kita hormat dia. InsyaAllah dia akan selesa dengan kita.
7. Sentiasa bermanis muka even time tu kita sedang bersedih hati.
Wallahua'lam. Doakan saya juga agar saya dapat lakukannya juga :')
Kalau ada apa-apa kongsikan la bersama saya.

View more

hai, happy holiday! apa khabar?

ⓡⓐⓔ
Alhamdulillah sihat :)

View more

Assalam, tahniah dpt mlnjutkn pelajaran kt uitm perlis! sy pon dpt kt uitm perlis jugak. tapi sy takleh pegi, .. walau apa pon.. all the best and semoga Allah permudahkan urusan awk =) -your peers: ukhtAS-

Waalaikumussalam. Maaf lambat balas. Huhu awak siapa ye ? AS ? Saya tak jadi pergi juga. Esok saya masuk matrikulasi Johor. Aamiin. Semoga Allah permudahkan urusan awak juga. Bitaufiq wannajah fil imtihan :')) Salam ukhuwah fillah <33

View more

Nama penuh? Tarikh lahir? Tempat tinggal? Minuman, makanan, and warna kegemaran? Hobi and cita-cita?

Nur Hamizah binti Mohd Idgihat. Legendkan nama ayah saya ? Takkan jumpa nama ni dekat Malaysia. ^^ Huhu. Johor. Makan minum dari hasil tangan seorang ibu semuanya sedap ! :D Semua warna lembut, pastle. Paling suka warna pink susu dengan biru susu. Macam mana tu ? Macam tu la XD Cita-cita nak jadi seorang Astronomi (pengkaji bulan bintang) Doakan miza ye :'DD

View more

owh, setempat ke?

Akak dapat perlis. Kak anis dapat perak dgn pahang ada 2 kampus. Kami UiTM. Kak Hasliana matriks kat peneng

View more

salam, kak miza, kak miza smbung u kat ner? course apa? kak anis n kak hasliana macamana pulak?

Waalaikumussalam. Siapa la tanya ni ye. Hihi. Akak alhamdulillah dapat uitm course diploma sains geomatik. Akak anis dapat uitm course diploma sains. akak hasliana dapat uitm course sains matematik :)

View more

Assalamualaikum . Hi :D Lamenye tak ask awak , hee . Apa khabar ? Sihat ? How your life ? Its good ? Banyaknye tanya , hee . btw , doakan sye lulus jpj test kereta rabu next week , nervous giler , haha , thanks :D :D :D (ask//boom me)

x
Waalaikumussalam. Alhamdulillah sihat. Alhamdulillah every things fine. Hahaha tak apa. Awak memang rajin sangat hantar ask kat miza. Hihi Jazakillahu khairan kathira <333

View more

kirim salam sayang kat datin ee..

Bismillah. em ni siapa ? :3

View more

Miza. bila nak update blog lagi. im longing to read yr writing <3

Eeiou_
Bila nak update ea ? Wallahu A'lam. Entah la ee. InsyaAllah bila Allah dah beri kekuatan, insyaAllah miza update :))

View more

yup, kena ramai orang comment. hihi xD

farah arina
Tapi dia tak tengokkan siapa yang comment walau berulang kali ? :D Can aaaa ? Kalau boleh nanti miza serang.

View more

Soalan --> Kalau keluar pergi mana2 , apa barang yang mesti awak bawa sekali ? *ask//boom me :D

x
Entah ek. Kadang hanya bawa diri yang dilengkapi dengan pakaian seluruh badan kecuali muka dan tapak tangan. Duit ? Tak juga. Handphone ? Tak juga sebab selalu tinggal dekat rumah. XD

View more

What your ambition?

If Allah wills, I want to be an Astronout in Astronomy physic. If Allah tak izinkan, nak ambil bidang bahagian Radiografi. ^_^ InsyaAllah.

View more

hi mizaaa, nak minta tolong boleh? komen apa-apa kat entri ni. hihi thankss <333 http://frhrn.blogspot.com/2014/04/giveaway-by-sha-malek.html

farah arina
Boleh boleh boleh *Angguk kepala sambil senyum lebar* Hihihhihi, Tu syaratnya commenter terbanyak ea ? Nak comment banayk2 bagi farah menang boleh tak ? Orang yang sama. =D

View more

Next