Ask @hikaru875:

Haha yg tuu deep. K macam kene hantu jer hahahaha

Bunny

Klu nervous sbb panahan cinta well kene buat ape? XD Nah jkjk

Bunny
yang tu kena ruqyah.
=p

View more

Nk tanya how eyh nk ilangkan nervous? Stress spm kot. Last2 studi pun xmasuk. K wader? Hahaha.

Bunny
kalau stress, relax2kanlah diri.
pergi mandi ke, makan ke, baca komik ke, etc.
kalau nervous sikit2 tu biasa lah. kalau sampai nak buat apa pun tak boleh, maybe kena jumpa doktor la kot.
xD

View more

Masyeh " yui " hahaha. Then sistur nk tanya satu bende lagi leh tak? Hahaha

Bunny
tanya lah.

View more

Sistur nk tanya macamana nk terima ketidaksempurnaan someone , I mean contoh dia marah kita ke.. I mean nk terima badside of someone yg mungkin menyebabkan kita sakit hati? Takkan nk putuskan persahabatan kan? Or just give me an opinion to distract this thing. Haha

Bunny
kena communicate lah.
kadang2, orang tu pun tak perasan apa yang dia buat. so kena tahu sama ada memang dia ingatkan tak ada apa2 rupanya bagi kita ada apa2.
kadang2, memang orang tu sengaja cari pasal.
tapi, kadang2 jugak, kita yang sebenarnya terasa dengan benda yang tak sepatutnya kita terasa. haha
so kena analyse situation dulu kot.
kalau yang mana boleh tolerate, tolerate ja lah. kalau rasa tak boleh, cakap ja. kalau tak boleh jugak, tawakkal ja lah.
=p

View more

sempoi la hang kena fitnah bagai siap jadi drama tuiter dah bahalol betui perangai yang tu tu

takda maknanya.
haha

View more

U study apa kat egypt?

with the recent fuss, i won't answer personal questions.
haha ask later in like 3 months or something.

View more

nak tengok movie tapi taktau nak tengok apa dah malas start new series nanti melekat 😶

tidoq ja lah dah kata mengantuk.

View more

takjalan yui 😂

ngantuk dah aih yui tapi bising :(

jerit kuat2 "AKU NAK TIDOQ LA MANGKUK!"

View more

haha rumah ni 24/7 meriah malam weekdays ke malam weekend ke. ni ada yang tengah berkemas kemas esok ada yang dah start jalan

i’m hungryyyy yui but its past 12 already ya tuhaaan lapar macam tak dinner. i blame the weather 😭

pi tidoq ja lah kalau gitu.

View more

yuiiii calm dowwwn hahaha go study yui

Nk tanya advice pape pasal physic? Coz sis tinggal lama subjek nih dh lupa habes. Ntah sis xminat sgt physic sbb cepat bosan. So any advice?

Bunny
haha aku pun ada masalah yang sama so tak dapat nak tolong.

View more

how was your day yui

boleh lah.

View more

haha nak jalan la nanti tapi hujung hujung la sebab nak sekalikan dengan pegi outlet 😬

yuiiiiii yeaaaayy dah start cuti 😬

Baguih boleh tidoq puas2.

View more

haha ok yui takpalah tido dulu esok kelas night

jangan lupa baca doa tidoq.

View more

haha yui kenapa tak reply 'ceritalah'

sebab bukan soalan dan ceritalah bukan jawapan.
kakaka

View more

rasa cam lama tak cerita kat yui huhu

yuuuuiiiiiii

hm aku pun rasa macam tu. tapi kalau macam ni macamana pulak? https://twitter.com/izzatdalphia/status/931071506326601729

itulah jadinya kalau konon nak justify dosa pahala tapi pada masa yang sama nak ikut nafsu jugak.
:)

View more

apa pendapat hang pasai sex ed ni? perlu ka tak perlu?

perlu, tapi bukan dengan tujuan "at least let the teenagers have sex tapi tak mengandung" macam syed sadiq punya alasan bodoh tu.

View more

Kenapa Ada orang kata depression ni sebenarnya mindset je eh? Tapi ada orang kata depression is clinically proven?

a bit of both, actually.
tapi memang clinically diagnosed pun. it's a real disease and should be taken seriously. maksudnya kena dapatkan bantuan perubatan dan bukannya menagih simpati kat internet.

View more

yui takhabis lagi ke topic semalam semalam kat twitter

tah.

View more

Next
  • 1185
    Posts
  • 38
    Likes

About Hikaru Yui:

Tanyalah tanyalah tanyalah :)
Earth