Ask @humayyraaa:

result akhir tahun saya teruk. boleh tak bagi kata2 semangat nak bangkit balik?

Awakk :)
Ustazah saya prnah cakap , " kalau brjaya , alhamdulillah . Klau tk brjaya pun alhamdulillah "
Sebab apa ?
" sebab Allah tau apa yg terbaik untuk kita . Mgkin rezeki kita bukan pda wktu exam . Mgkin rezeki kita bila kita msuk u ? Mgkin wktu kerja ? Sapa tau kan . Yg pnting , usaha kna ada "
Ya , usaha . Klau awak tak usaha , then result awak teruk , takboleh salahkn exam . Salahkn diri sndiri .
Sebab apa ? Sebab tak usaha .
Awak , saya tak layak nak bgi kata kata semangat kat awak .
Klau awak nak cari kekuatan , carilah Allah .
" Hanya dgan mengingati Allah , hati akan mnjadi tenang "
Kayy ? :) chill laa . Usaha lagi . Usaha , usaha dan usaha . Jgan putus asa , okay ?
p/s : btw , saya exam mggu ni . Mggu last . Doakan sayaa :)

View more

Kertas tiga sejarah perlu dibubarkan. adakah anda bersetuju dengan pernyataan di atas? Jika ya, mengapa? jika tidak, nyatakan sebab-sebab dan alasan anda.

Em . Kbat gak soalan ni 😂😂
Bagi saya , tak perlu la kot nak bubarkan .
Sebab nya . . .
Exam kertas 3 ni , boleh bwak buku2 msuk dewan exam .
Tu satu klbihan . Gunakan sebaik nya 😊
Roommate saya ckap , kertas 3 ni lah snang untuk kita nak skor lbih sikit .
Ada sebab knapa kertas 3 diwujudkan 😁
Boleh backup kertas 1& 2 🙆🙆
Kann ? 😁😁

View more

Next