Ask @imanabdulrahim:

Assalamualaikum kak iman. Vitamin c okay tak untuk skin cth macam utk body acne n scar body acne?

Yess!

View more

Kak Iman, cetaphil oily cleanser sesuai ke pakai as daily cleanser?

Sesuai je, depends on your skin

View more

So kalo guna aloe vera (skrg guna nature republic soothing gel) kena add moisturizer lain juga ke kak iman? (normal to dry skin)

Better add another moisturizer

View more

Kalau pakai foundation blh PKI bb cushion tak?

Boleh tapi tak perlu :)

View more

Kak iman betulke kalau pakai aloevera dekat muka / lotion aloevera (vaseline) dkt whole body boleh buatkan bulu roma tumbuh lebat ?

I don't think so

View more

Answer my question please 😭 Time bila nak guna Nature Republic Soothing & Moisture ALOE VERA 92% Soothing Gel ? Huhu

Bila bila perlu?

View more

kak iman. macm mana nk hilangkn dark circles?

Adakah Benton BHA aloe skin toner tu dikira sebagai acid toner?

Yess

View more

hai iman, makeup setting spray ape yang affordable ?

NYX, RM40 je :)

View more

kak iman, suggest product for get rid smile line 😬 kalau pakai makeup mesti obvious sangat makeup kat smile line area tu crease even though dah pakai primer 😭

Masa pakai eyecream, pakai sekali dekat area tu. Supaya dia moisturized

View more

kalau pakai cleanser dahlama tpi tkda perubahan mcm mna 😭

Nak perubahan macam mana... Function cleanser untuk bersihkan muka supaya kotoran, jerawat semua takut nak dekat je...

View more

Guys is it true that understanding calculus is easier than understanding a girl's heart ?? Cause i can still understand tan but i still cant understand that setan.

Yep

View more

KAK IMAN! Nak tanya ni.. Shoppe tu trusted seller kan? Sbb ada barang yg jauh lebih murah drp hermo. So macam ragu2 lah pula. Kadang murah melampau drp hermo.

Depends on seller. Wakobeauty okay. Hermo kadang kadang harga memang mahal, markup lebih

View more

Salam kak iman, St. Ives scrub Pink lemon & Mandarin orange tu okay tak?

Setakat ni okay :)

View more

Kak imann serum apa yang elok untuk oily + acne prone skin?😭

Nak serum untuk apa?

View more

I guna facial cleanser, lepas pakai ada irritating effect + muka berminyak. Patut stop tak?

Yes patut stop

View more

Siapa suka make up?

Yep

View more

Hi kak Iman! Kalau morning routine, Nak pakai yg mana dulu? Hydrating lotion, sunscren and moisturizer? Thanks :)

Hydrating lotion - moisturizer - sunscreen

View more

glycolic acid toning tu termasuk dalam toner ke? sebab ada word 'toning' tu maybe?

Cara apply sama macam toner

View more

kalau memalam pakai sunscreen sebelum tidur okey ke kak iman?

Tak perlu sunscreen sebelum tidur :)

View more

Kak iman selalu pergi watson and guardian area mana? Saya jeles tmpt saya tak banyak skincare yg ada huhu

Area Klang Valley :)

View more

Aloevera act as mosturizer tk

Not really

View more

Kak iman, nak tanya sunblock or sunscreen apa yg bagus? Sbb tak pernah pakai

For me, both sama je. Function nak protect against UV :)

View more

Masa haritu terlepas pandang, camera sony apa masa haritu? Function boleh connected terus ke hp ye?

Sony A72. Boleh transfer terus pakai wifi

View more

Chemical exfoliate tu letak kat muka and biar serap dlm kulit ke mcm mana tak faham😢

Iye. Dia sejenis liquid yang tempek kat muka macam toner tu :)

View more

Next
  • 5388
    Posts
  • 2897
    Likes

About Iman:

Rajinnya awak baca bio kite.


Ig/twitter: @imanabdulrahim xx

Dalam hati awak