Ask @imanabdulrahim:

kak iman, i have dry n sensitive skins, xde jerawat, xde parut. Just nak hilangkan whitehead n SF je. sy kena pakai apa utk hilangkan? and satu lagi AHA lactic acid dengan AHA glycolic acid apa beza dia? mana yg sesuai utk skins type sy?.kak iman help me pleass jwb ni..sorry kak iman bnyak tnya..:(

Rasanya dah banyak dekat blog, twitter, ig...

View more

kak iman, i have oily and acne-prone skin and scars from my acne, so boleh tak pakai sekali TO glycolic acid-7% toning and TO salicylic acid ? or ada product lain yang lagi okey? thankyou😊

Yes boleh je

View more

Hi, kak iman. I just started use argan oil on my face but when I'm using it I feel a little bit irritated and also burn but my face did not become red or anything. So, is it okay for me to still using it?

Kalau rasa selesa, guna. Kalau rasa annoyed, jangan guna. For me, I tak guna kot sebab rasa tak best haha

View more

Hi i'm already finish for my Spm and what your suggestion to me what thing i should do in long holiday before enter to univeristy?

If you have the money, boleh ambil kelas. Driving, computer, english class etc. Kalau nak cari duit, can work part time, tutor ke etc :)

View more

Kak imann boleh ke pakai salicylic acid selepas apply bha? Ke salicylic acid tu actives macam vit c so tak leh pakai sekali ngan bha? Helpp mee takut tersalah step ni

Salicylic acid is BHA

View more

Kak iman, tips utk dapat internship place please. Saya dah apply banyak company tapi satu pun tak respon. Stress pikir intership mengalahkan fyp

Jangan berharap nak intern dekat big companies. Yang famous famous tu. Normally diorang tak accept pun. Try apply kat small private companies. Sometimes gaji pun lagi banyak!

View more

Iman sorry ni curious tau. Iman bagi pendapat / knowledge pasal skin care ni kan, refer based on apa ya? Google sahaja atau ada ambil kursus / sijil apa-apa ? Dan if google, certified ke.. Thanks in advance !

I dont trust google. Jawapan semua pelik pelik. Try la google. Lagi lagi kalau melayu hahaha tips banyak merepek. Normally derms website, yg ada journal papers. I suka baca journal papers kalau pasal skin, skin condition, ingredients etc. Research yg trusted. Books. Banyak buku about skincare yg bagus. Yang basic basic pun ada jugak. I dont trust magazines sbb sometimes utk lariskan majalan je. Website MOSTLY I tak percaya unless official punya. And bloggers yg really into skincare, yg know their products, bukan sekadar famous.

View more

Do u think privacy in an rship is important? My bf hasn’t dated before and feels uncomfortable for his gf to go through his phone although he claims he has nth to hide ( which is true as in I don’t find anything shady) Shoud I make him compromise or respect his boundaries

Im not sure but I think its better to respect his privacy :)

View more

kak iman, may I ask if cgpa kita 2.7 and minimum requirement nak masuk koe is 2.5 kita boleh masuk koe ke

Boleh insyaAllah

View more

kak iman, did u love marwan from your first sight when you saw him?

Tak. Takkan la pandang first time dah love. Geli tau hahaha

View more

Kak imaaaan pls answer this quest :( ive read yr post pasal nak hilangkan sebaceous filaments but how to hilangkan blackhead pulak?

Use BHA :)

View more

Kak iman to niacinamide time kulit berakout boleh pakai ke nak hilang kan acne & kulit kusam

Boleh rasanya, depends on your skin

View more

moisturizer apa yang bagus selain st ives skin collagen moisturizer tu?

Depends on your skin. I tak kata pun st ives tu bagus hehe

View more

Salam kak iman:) boleh ke kalau kita nak pakai to niacinamide as morning routine then pakai wishtrend punya vit c 21.5% 2-3 times a week?

Boleh :)

View more

Next