Ask @imanabdulrahim:

Iman
Latest answers

Product althea tu nak beli mcm mana?

Pergi website, pilih products, add to cart, checkout, buat payment, done :)

View more

Do you know which ig shop yang jual onesies? Urgent!!

Onesies for kids or adults?

View more

Cosrx yg sunscreen aloe vera tu warna putih kan? Best tak pkai?

Setakat ni best :)

View more

kak iman,product ape ek plg best nak guna utk hilangkan pimples?

I've tried cosrx pimple patch and berguna!

View more

Kak iman, can you suggest me any inner neck yg best utk pakai dgn tudung bawal? Hehe thank you 💖

I love Uniqlo airism inner hijab!

View more

Sekarang kita tgh guna cleanser cetaphil yang gentle tu, tapi tak puas cuci muka sebab takde buih. Boleh tak nak guna cosrx low ph cleanser tu as double cleansing? My skin type is combination

Takde la nak kata tak boleh, tapi sebenarnya tak perlu. Double cleansing ni yang first guna oil, yang second guna yang biasa awak guna. So sepatutnya awak kena cari any oil cleanser, lepastu baru guna cetaphil tu :)

View more

Kalau everyday cleanse, exfoliate and moisturize, boleh reduce kan pimple kat muka eh?

YES

View more

Kak iman.. Ap function setting powder?? And when to apply?? Sorry noob

Untuk setkan foundation & concealer. Apply lepas pakai foundation and concealer, taknak bagi dia bercapuk & bergerak (?) haha

View more

hi kak iman! kite dpt CIE kat uia. any advice? :)

Jangan belajar last minute and sila berbaik dengan lecturers + seniors utk dapat extra notes and past year papers :)

View more

Kak iman apa simple step for skincare routine?

Cleanse -> Moisturize -> Sunscreen. Make sure yang ni dah rajin dulu :)

View more

Kak Iman exfoliate tak perlu everyday kan?

Kalau oily skin 2-3 kali seminggu. Kalau dry skin, sekali seminggu je dah cukup :)

View more

Kak Iman boleh tak suggest scrub or exfoliater yg elok? Perhaps yg for combination skin type punya

St ives green tea, simple, or right now I'm loving st ives oatmeal scrub :)

View more

Hi nak tanya, simple smoothing facial scrub tu ok tak kalau utk yg combination skin?

Okay sangat!

View more

Kak iman, kita pakai cosrx low ph morning gel cleanser. Cleanser tu untuk pagi jeke? And kalau malam nak pakai apa :( kak iman pakai cleanser ape? Untuk double cleansing

Kite pakai pagi and malam. Double cleansing, guna hado labo oil cleanser & cosrx low ph tu :)

View more

hi,i nampak you guna muni toner dgn moisturiser.dekat mana beli eh?and so far okay tak product tu

Yes muji toner & moisturizer. So far okay. Boleh beli dekat muji store, ada dekat avenue k, midvalley, mytown :)

View more

Akak, kalau malam before tidur saya pakai sep canola honey mask kan kena basuh muka tak dengan cleanser bila nk tidur?!

Tak perlu :)

View more

Kak iman, lips scrub ape yg best?

Lush!

View more

May i know what kind of toner and sunblock ure wearing now? Or can recommend any for normal/dry skin type

Toner: Skinfood premium cucumber lettuce - best utk dry skin
Sunscreen: Pakai bb cream / compact powder yg ada spf.

View more

Kak Iman, I want to ask u.. I try satu produk ni which is baru lg I pakai and at first mcm sesuai dekat muka bila apply but then I don't know since when yg right now muka I dah start keluar pimples. Is that mean yg I dah tak serasi pakai ke mcmana? Ke punca dari benda lain sebenarnya?

Berapa lama baru keluar pimples? Sometimes sebab hormone, persekitaraan yg menyebabkan pimples tu

View more

Pernah tak try Innisfree product?

No sebum mineral powder is the best setting powder. And yang jeju volcanic clay mousse mask tu sesuai for oily skin, ada review dekat blog. Masks dia pun besttt. And pernah try orchid cream, best jugak. And green tea serum. Tu je rasanya (yang I ingat skrg ni haha)

View more

i nk beli bio oil untuk hilangkn acne scars tu. I found kat websites shopee murah tau dlm rm30 ke bawah.harga asal pulak rm30 ke atas.But i xsure kalau beli yg murah² ni ori ke? sbb if tkori takut pape jdi dekat kulit pulak. apa suggestion kakiman ? patut beli ke x kat shopee tu sbb murh. nk sngt

Kalau pun ori, maybe stock lama yang dah nak expired. So depends on diri sendiri :)

View more

Yg psl cosrx aha/bha toner tu akak kata wajib pakai sunblock? Kenapa wajib?

Apa apa exfoliator AHA/BHA ni akan menyebabkan kulit lagi sensitive dgn matahari. Kejap je boleh burn atau kena irritation. Sebab tu wajib pakai sunblock.

View more

Kak iman, ok ke tak eh kalau kita campur produk tapi brand yg sama . Cthnya cleanser bio essence snail . Toner dgn mosturizer bio essence hydra (warna biru) ???

Boleh je campur brand, no problem asalkan sesuai dengan kulit :)

View more

Kak iman, dosa tak kalau lelaki islam berpegangan tangan dgn perempuan non muslim?

Kalau perempuan tu dah baligh, lelaki tu berdosa la sebab bukan mahram

View more

Kak iman pleaseeee reply. Im about to buy cosrx aha/bha clarifying treatment toner(mcm tu lah kot namanya), sbb kak iman ckp chemical exfoliator tu yg aha/bha kan. And skrg saya dh ada physical exfoliator yg facial scrub foam tu. Boleh saya pakai dedua?ke too much

Nak pakai chemical exfoliate, kena make sure awak punya skincare routine dah okay. Boleh pakai dedua, tak salah, tapi a bit too much. Kena tahu dulu jenis kulit, berapa kali kena pakai. For me, I use only once a week. And kena pakai sunblock. WAJIB.

View more

Loading…

About Iman:

Rajinnya awak baca bio kite. Ig/twitter: @imanabdulrahim xx

Dalam hati awak