Ask @kittykimah:

-

Seorg_najihah
ALLAH RINDU KAMU!! ☺☺
Pernah tak tiba-tiba rasa sebak ?? 😕 😕
Pernah tak tiba-tiba rasa sedih ?? 😔😔
Pernah tak tiba-tiba rasa rindu ?? 😞😞
PERNAH!!! 😁😁
Tapi semua tak tahu kenapa.. 😅😅
Semua tak tahu sebab apa.. 😣😣
Kawan sekalian 😌😌 ,,
Itu tandanya ALLAH RINDU!! 😍😍
Allah rindu rintihan DOA dan HAJAT kita.. 😘😘
Cuba ingat balik.. 😳😳
Bila kali terakhir kita bermunajat sepenuh curahan hati kita kepada Allah ?? 😭😭
Semalam ?? 😥😥
Kelmarin ?? 😰😰
Minggu lepas ?? 😓😓
Tak pernah langsung ?? 😱😱
Allah .. Allah .. Allah ..
Kawan,, 😘😘
Bila tiba-tiba rasa nak menangis,,
Sebak rasa macam ada yang tak kena,,
INGATLAH!! ☝☝
Allah sedang rindu akan kamu.. 😍😍
Mungkin apabila dengar nasihat,, rasa teruntun hati tu.. 😢😢
Padahal takde ayat touching pun.. 😏😏
Tapi kita yang over-over nak sebak pulak.. 💁💁
NO NO!! Itu rasa Allah yang bagi.. 😋😋
Cuba kalau kita amalkan apabila,,
kita rasa sedih sebak nak menangis,,
kita cepat-cepat pergi tandas,,
cari kepala paip dan buka paip tu.. 😌😌
Mandi ?? Tak!! Ambil wudhu' je.. 😄😄
Masa ambil wudhu tu,,
hayati setiap titisan air yang jatuh pada anggota wudhu kita.. 😊😊
Pasti makin lebat hujan air mata kita..
Kenape ?? Sebab kita nak pergi jumpa Allah ni.. 😍😍
Hamparkan sejadah..
Solat lah.. Doa lah.. Minta lah.. Allah pasti dengar.. ☺☺
Allah rindu kita.. Sebab tu Allah bagi rasa sedih tu pada kita.. Sebab Allah nak kita jumpa DIA.. 😉😉
Nahhh..
Lepas siap mengadu,,
mesti rasa lega kan ??
Sebab Allah dah dengar rintihan kita.. ☺☺
Bersyukurlah kerana masih ada yang sayang.. 😉😉
Sahabat,, 😘😘
Ingat pesanan ni!! ☝☝
Walaupun tiada bahu untuk kita bersandar 😞 😞 ,,
untuk kita melepaskan rasa sedih kecewa marah 😔😔 ,,
TAPI!!!!! 😠😠
Kita masih ada lantai untuk bersujud.. 😇😇
Kita masih ada Allah untuk diadukan segala masalah.. 😎😎
OK 👌👌 ??
Jangan sedih-sedih lagi!! 💪💪
La tahzan.. Innallahama'ana.. 😘😘
Sebarkan bahagia.. 😚😚
Moga Allah Redha.. 😊😊
~ Ukhwah fillah fi Jannah ~ 💞💞

View more

~~~

Seorg_najihah
Kawan - Kawanku:
Jangan tertipu
dengan usia MUDA
kerana syarat Mati
TIDAK harus TUA.
Jangan terpedaya dengan
tubuh yang SEHAT
kerana syarat Mati
TIDAK mesti SAKIT
Jangan terperdaya dengan
Harta Kekayaaan
Sebab
Si kayapun tidak pernah
menyiapkan Kain Kafan
buat dirinya
meski cuma Selembar.
Mari Terus berbuat BAIK,
berniat untuk BAIK,
berkata yang BAIK-BAIK,
Memberi nasihat yang BAIK
Meskipun TIDAK banyak orang
yang mengenalimu dan
Tidak suka dgn Nasihatmu
Cukup lah اللهِ yang
mengenalimu lebih dari
pada orang lain.
Jadilah bagai Jantung
yang tidak terlihat,
Tetapi terus berdenyut
setiap saat hingga kita
terus dapat hidup, berkarya
dan menebar manfaat
bagi sekeliling kita
sampai diberhentikan
oleh NYA
Sahabat2ku:
:)
"Waktu yang kusesali adalah
jika pagi hingga
matahari terbenam,
'Amalku tidak bertambah
sedikitpun,
padahal aku tahu saat ini
umurku berkurang"
(Ibnu Mas'ud r.a)

View more

Quote

"makin bertambah followers, maka makin bertambahlah tanggungjawab kita"
Dan kena berhati-hati bila gunakan account ni, jgn sampai tersalah guna dan tersalah niat.
Ingat, hang buat account ni utk berdakwah menyebarkan agama Islam Dan membantu saudara Muslim yg lain dan attract org kafir dgn agama islam. Bukan utk mendpatkan followers atau jdi popular.
.
K ni bkn quote tpi peringatan utk diri ini dan da'ie yg lain.
Hmm.
Seram pulak bila tgk nmber followers. Takut niat tertukar.
Moga Allah pelihara hati ini dri sifat2 yg dibenci. Aamiin.

View more

Apa pesanan anda kepada sahabat anda, Jika anda pergi dahulu sebelum sahabat - sahabat anda?

Mashaa Allah soalanmu itu :')
Hehehe
Umm.. Kimah nk pesan, kesayangan2 kimah, tolongJaga diri, jaga hati, jaga iman dan jaga kesihatan. Jgn biarkan diri awak semua futur dgn ujian yg diuji. Allah uji krana Dia sayang kita :')
Jangan sedih2. Be happy always cuz Allah is always by our side. Semua yg terjdi ada hikmahnya.
Allah tkkn uji kita luar dari kemampuan kita. Buat semua benda krana Allah walau apapun yg terjdi. Dan Igt formula D.U.I.T.
Doa, Usaha, Istiqamah, Tawakkal.
And lastly, bila waktu lapang, doakan dan sedekahkan al-fatihah utk kimah ya. kimah berharap dapat jumpa semua kesayangan2 di akhirat, di jannah nnt. Mudah-mudahan kita termasuk dlm golongan org2 yg soleh/ah dan dpat syafaat nabi Muhammad SAW. In shaa Allah. :'')
Kimah sayang semua kesayangan2 kerana Allah. <3

View more

Ayat sentap?

A dan B sedang berjalan beriringan pulang ke rumah. Tiba-tiba,
A : weh, bau apa ni? Aku bau semacam je ni. Ew.
B : *cari dimana dtgnya bau tersebut* oh.. Tu haa, bau lorry sampah. *sambil tunjuk lorry*
A : wuish. Busuk bagai nak rak pe! Nk pengsan aku bau. *buat muka Geli + tutup hidung*
B : weh.. Tapi Aku rasa an.. Hati kitaorg lagi busuk dan kotor dari lorry sampah tu. Agaknya hitam belegam sbb dh lama tk dicuci dgn zikrullah.
A : *sentap + speechless*

View more

Kenape suke jawab "dekat dgn kematian" ??

Sebab, setiap kali masa tu berjalan,
Setiap detik masa berjalan,
Kita makin dekat dgn kematian.
Dan saya ingin jdi org yg bijak.
Nk thu tk knapa saya kata cmtu?
Sbb org yg paling bijak adalah mereka yg sentiasa mengingati mati.
Dgn mengingati mati, kita akan selalu berhati-hati dgn semua bnda yg kita lakukan. Dan dgn mengingati mati, kita akan selalu ingt Allah.:)
Saya harap, jawapan saya ini memuaskan.

View more

Tips tak mengantuk dalam kelas? Masa bulan puasa dan bukan! Trimas

First jgn tido lambat sangat.
lepas hbis tarawih trus tido.
hw? Bt masa ptang atau awal malam.
then, Bila sahur tu takmo makan banyak sangat sbb tu salah satu punca ngantuk dipagi hari.
lepas tu bila nk pi skola tu niat kerana Allah jdi kita btul2 sungguh2 nk menuntut ilmu.
then duduk straight masa dlm kelas.
and fikiran kta kena positive kena ckp "okay aku nk blaja so aku kena btul2. Mk Abah dh bekerja penat utk skolahkan aku. Aku tknk sia-siakan pengorbanan mereka. Kk tk ngantuk tk ngantuk"
nanti klu kta fkir positive, semua akan jdi positive.
Tpi klau fkir ngantuk lh apalah, nnti jasad kta pn akan jdi negative then terikutkan ngantuk tu.
lepas tuu,
klau sbelum guru masuk tu pi cuci muka tpi Jangan ambil kesempatan utk minum air sudah. Haha
okay wallahu'alam tu saja dri saya.
moga manfaat and Selamat beramal!
(peringatan dan tips utk diri ini juga)

View more

nak puisi or kata kata tentang ukhwah bole ?

Hmmm :3
Senarnya dh susah nk fkirkn quote ni tpii saya Cuba sikit ya.
tpi maaflah klau bunyi pelik sikit.
.
bismillah..
ukhuwah,
tkkan jemu andai tak bertemu,
kerana itu bukanlah syarat2 utk berukhuwah
namun,
ukhuwah hanya perlukan doa,
kepercayaan,
kesabaran dan kekuatan utk ukhuwah itu menjadi kukuh walau berjauh.
akhir sekali,
Ukhuwah,
Tidak Akan kekal lama
andai kita Tak berniat utk berukhuwah lillah.
.
adui apani saya bebual pn tk pasti. Maaf ya huhu

View more

ayat deep?

Satu hari klau tk mandi, mmg tk sah.
Rasa rimas. Rasa berbau. Rasa jijik klau tk mandi berhari-hari.
Tapi,
Ada pernah fikir pasal hati kau?
ada cuci dia dgn berzikir mengingati Allah tk?
ada wangikan dia dgn keimanan dan ketaqwaan tk?
Setiap hari kau ada perbaharui iman kau tk?
Klau rasa2 tkda,
Cuba Bayangkan, Betapa busuknya Dan kotornya hati ni.

View more

Quote

Let people come and go into your life.
But don't you ever do it to other people.
Because what goes around will surely comes around.
.
Forgive people if you want to be forgiven by Allah :)
.
Do good thing to other people even if they hurt you so badly.
Because our Nabi has never take a revenge on other people.
.
Let people betray you but don't betray them or others.
.
Never lose hope bcuz Allah is always by your side.
.
Let people hate you, leave you and blocked you. But don't let Allah hate you, leave you and blocked you from getting His Hidayah.
.
Always and always try your best to husnuzhon towards other people eventhough they are hurting you or they are doing sin in an obvious way :)

View more

Next