Ask @luahanrindu:

why kena brhati-hati dngn lelaki ?

sebab awak perempuan.
awak tak tahu apa yang ada dalam fikiran kami , seorang lelaki.
mungkin tak semua teruk tapi diantara kami , ada.
Mungkin aku salah seorang ?
sebab tu kau kena hati-hati.
jangan cepat percaya sangat dengan lelaki.
Please,jangan.
Kan ramai pesan pakai baju elok-elok,jangan selalu keluar malam , kurangkan keluar dengan lelaki, kurangkan post gambar kau dekat socmed and others.
Orang pesan benda baik tu , dengarlah .
Diorang nak elak kau terlibat dalam apa-apa bahaya.
bukan untuk sesiapa , untuk kau jugak.
Tolong Jaga diri tu elok-elok.
kau penting.
Aku terlampau risau dekat orang perempuan ni.
cepat percaya , sebab tu jadi macam-macam.
Nak percaya boleh, tapi selit sekali curiga.
Semoga Allah melindungi kalian.

View more