Ask @mohdqhassimi:

What would you say is your best achievement to date, be it personal or academic or professional?

Hmm looking down to all my achievement, in sports, academic, personal life events or multi-million projects, I can't say any because each one of them brought different challenges to me and of course I had to deliver a different set of skills to break thru it.
Guess I'm just another man hard to please?

View more

Mentarbiyah manusia haruslah seperti bayu yang bertiup dan bukan seperti ribut yang menderu. Kerana jiwa manusia hanya menerima kelembutan!

merci

View more

First impression penting ke rakan-rakan?

Penting.

View more

boleh suggest tempat best kat ipoh? dah try google, tapi macam sikit sngt

erm general sangat soalan ni. Minat apa or expect apa dekat ipoh?

View more

Selamat bekerja sume 😂😂😂

huhuhuhuhu

View more

slmt hari raya :-)

Selamat Hari Raya Aidiladha!

View more

Cause I'm only human and i fall when i broke down . Cause I'm only human

hmmmm

View more

Hola

Hola! (reminiscing Italy moment)

View more

Macam mana nak berubah kerana Allah? Apa yg kau faham dgn berubah kerana Allah? Aku cuba utk berubah jadi baik, solat penuh, jaga pandangan, jaga hati tapi bende ni tak lama sekejap je aku buat. Aku tak istiqomah. Apa yg perlu aku buat utk terus kuat dlm penghijrahan ini?

Apa yang aku faham berubah kerana Allah, niat ikhlas mahukan redha Allah serta ada usaha kearah redha Allah. Bukan kerana pujian manusia, bukan juga kerana berbuat baik mengharapkan balasan baik (kecuali redha Allah). Berusahalah biarpun sekecil - kecil perkara. Dan mula lah dari sekecil kecil perkara. Teringat sebuah kata kata hikmah S. Ali RA;
"Ketika imanmu sedang tinggi, lakukanlah amalan sunat dan wajib sebanyak mungkin, namun apabila imanmu sedang lemah, peliharalah yang wajib."
Perhati juga persekitaran kita, apakah positif baik & setenang jiwa rasa ketika di masjid? Rakan terdekat membawa ke syurga atau membesarkan nafsu dunia? Apakah aktiviti kita selalu dipenuhi tuntutan nafsu sahaja?

View more

Bro tahniah dah kahwin dah skrg. Semoga bahagia hingga ke jannah bersama isteri 😊

Amin, jazakallah :)

View more

Ada cadangan buku yang sesuai tak utk bagi dkt bakal pengantin ?

hmm entahlah

View more

Apa opinion kau pada girl yg tak kisah pasal appearance kau then she just accept who you are

Kalau betul terima as it is dan tak rasa akan mengungkit suatu hari nanti, bergembiralah, nafsu kau terselamat dari salah satu tuntutan kebiasaan manusia.
Jangan jadi seperti isteri nabinya Ayub AS.

View more

Ada orang suka dekat aku. Dia selalu kirim salam. Aku bukanlah jenis yg suka layan lelaki dan aku tak suka apa yg aku rasa skrg ni, aku asyik teringat kat dia je even kitorg never talk to each other tapi selalu terserempak. Btw, i'm still study. Boleh bantu aku mcm mana nak urus perasaan ni?

Tak suka tapi teringat kat dia.
Sejujurnya kau suka ke tak kat dia?

View more

What headphones do you use?

ipong

View more

antara toblerone/daim/ritter sport mana satu paling suka ?

Tak pernah cuba lagi ritter sport

View more

Terjadi anon lak kt bwh... Hehehe... Today is better than yesterday... Everyday is a new level 😘

Harith
lollllll

View more

Congrats my pwen. U moved to the next level. 😋

Hmm?

View more

sihat?

Alhamdulillah semakin baik.

View more

Tak pergi PBAKL ke?

Tak sihat.

View more

What's your next plan?

I've got several in my list for this year, harap boleh buat & capai semua *phew

View more

Define beauty in your own way

If you're referring mankind beauty, it's anything reflects the heart ❤️

View more

Good morning ! =>

Morning

View more

Keycain german ada x?

Xdop, terlupa beli tempoh hari. Belanja satu plss

View more

Pagi !

Pagi juga

View more

Kalau ternampak org dating kan , apa cara terbaik nak tegur ? Nak tegur face to face mcm x berani 😢

Ikut method. Kalau buat tarbiah sentap, terus tegur. Kalau berhikmah, cari masa yang sesuai. Kerna sebaik baik kawan, kawan yang menasihati rakan, bawa sama ke syurga.

View more

Next
  • 1129
    Posts
  • 156
    Likes

About D-SIM:

24 | ASiS | UNMC | UEM

Subang Jaya

#travel #photography #reading #blogger