Ask @nurainhanini:

what type of man you usually reject?

amboi soalan dia.
hm someone yg smoking, suka kacau perempuan atau suka kacau ramai perempuan (sbb sy ni kuat cemburu) hahaha. pastu lelaki yg suka main kan prmpuan. mendekati dia hnya utk main main tak serious pun. apa depa ingt hati kami batu ka? hati tissue k hha.
kalau jwpn skema sikit, lelaki yg tinggl solat.. mcm mana nak bmbing family in future kan?
lelaki yg tidak mghormati prmpuan. for me, kalau lelaki belum halal dh pgang2 tgn atau ckp bukan bukan, thats mean you are not respecting that girl.

View more

koyak dgn prostho cons subjek blaja..kasi semanat sikit

sorry baru buka ask.fm
haha semanat pun boleh. kenapa koyak? there's must be reasons behind it.
okayla i share some tips mcm mana supaya tak terlalu koyak for them.
first prostho, pls and pls jgn buat last minute. sbb mcm mcm kemungkinan blh jd. buat awal2. dan kita masih dlm proses bljr. byk silap kita mungkin buat. kalau start awal, we still have plenty time to fix our mistakes. contohnya la kan berlaku porousity. tapi sbb kita buat awal, still have time utk betulkan balik. tapi kalau buat lambat. berhuhu je la tak smpat tu tak sempat ni. sbb kita sama sama ada 24 jam sehari. priority mana yg penting dlm hidup ni. slain tidur + keluar saja + anything else.
second cons, okaylah sy pun tak sangka alhamdulillah dh selesai semua exercises hehehe. tp my tips em. merancang dan target setiap hari kita nak buat smpai mana utk hari tu. contohnya, isnin sy target nak buat rubber dam 46 smpai siap etching bonding. by hook or by crook i will try to save time utk smpai jgk kat etching bonding. sy bajet smua perkara. contoh rubber dam 15 minit jee. jgn lebih. so cuba la slowly tak lebih. biasa nya kan 9.30 kaunter tutup. tapi kita ada masa je nak buat smpai 9.45. so 9.20 gitu sy dah bajet nak ambil smua brg yg diperlukan sbelum kaunter tutup padahal tak sampai lg tahap nak guna brg tu. cuma bajet masa smpat la. pastu giliran turn tggu dr access pun sy dh bajet. dlm lepas 5 org sy selesai kut buat dycal contohnya.. so siap2 cop nama pdahal tak siap lg. sbelum buat ssuatu, sy bajet dh dlm berapa org lagi sy akan siap what im working for. so cop awal2. baru jimat masa. with that way, alhamdulillah smua smooth je.
utk subjek belajar. i cant say much. if you want success, you need to start from now on. dont procrastinate. bcs im doing it too. oh my bad 😖😖
kita koyak biasanya sbb kita suka procrastinate thinking all is well. then bila dh dkat due date mula gelabah.
gudluck sis / bro! hope this help you.

View more

What's your plan for 2018?

be better than last year. im unofficially 21 years old already. need to act like a mature woman according to my age huhu. (kalau bagitahu atok umur skrg, mesti dia suruh kawin dah sbb mama dlu kawin umur 21 lolz hahahaha) then, i hope i can leave all the bad attitudes i had during 2017. purify my heart and be a very better me. insyaAllah..
not to forget! kena disiplin tentang makan , usaha to exercise and achieve targeted weight, so takde lah asyik makan ikut nafsu je kan? pastu stress berat naik.

View more

Next