Ask @nurinaqilah_:

The Ukht
Latest answers

Do you like to spend your free time alone or in company?

Depends on the situation.

View more

Assalamualaikum nurin 😄😄

Wa'alaikumussalam warohmatullah. Siapa tu?

View more

sering kali ku menolak ... terjatuh hatiku .....

Kenapa masih menolak kalau dah tahu hati tu akan jatuh? Move on ajelahye.

View more

Do you follow fashion trends actively?

Nope

View more

What makes you feel really uncomfortable?

Orang lain mengata fasal orang lain. Memang tak selesa tau.

View more

nurin

Fiz

Iya saya di sini✌

View more

Best photo op: sunrises or sunsets?

Both.

View more

How did you come up with your username?

Thats my name, obviously. Except the underscore.

View more

If you could have anything you want for dinner tonight, what would you have?

Makanan ofc. Air tak mau.

View more

Do you like or dislike spicy food?

Suka tapi tak suka sambal belacan.

View more

What are the most comfortable shoes?

Kasut raya saya yang dah berapa tahun pakai tu.

View more

What’s on your mind?

Update stock2 jubah.

View more

Parents Nurin dedua darah O? Wahh penderma universal.

aisyah

Alhamdulillah /senyum/ Iya. Ibu cakap gitu. Tapi, boleh terima darah O je.

View more

Blood type?

Saya pun tak sure my blood type. Kalau parents darah O +ve, rasanya saya darah O jugalah kot. Entahlah.

View more

Alhamdulillah. Take care and fi hifzillah! Moga Allah bantu sentiasa, insyaallah.

Terima kasih.

View more

Ada entry terbaru ke di blog anda?

Paling latest, 14 April 2016. Link dekat bio. Boleh tengok sendiri.

View more

What is the most important thing in being a good friend?

Trust each other.

View more

Nurin? Sihat?

Alhamdulillah.

View more

Nak tausiyah

Latih diri untuk perbanyakkan istighfar.

View more

Tausiyah

Nak tausiyah atau nama anda Tausiyah?

View more

Nurin.

Iya saya. Siapa ni?

View more

The Ukht

;
Pendamlah daripada manusia dan luahlah pada Allah.

Bukan bermakna seseorang yang tak luah pada orang lain, tak ada masalah yang difikirkan. Ada, cuma, mereka lebih memilih untuk bersabar daripada meluah pada orang lain kerana dia tahu, Allah lah yang benar2 faham akan keadaan sesuatu.
.

By @dr.afl ;

Jangan salah pilih tempat perkongsian kerana rata-ratanya manusia tidak menghiraukan malah gemar menyebarkan.Hanya Tuhan yang sentiasa mendengar rintihan,penjelasan & permintaan kita;hamba-hambaNya yang dalam kesakitan,kemurungan,kesedihan & kekecewaan.

Hari ini,kita usaha untuk lebih bercerita pada Dia dari bercerita pada manusia.
InshaaAllah.

Tulus,
Dr.AFL

View more

Nak request puisi 'kemeja biru'. Terima kasih :)

Anda request dekat orang yang salah ni. Saya takreti buat puisi. Membebel reti lah. Sorry.

View more

The Ukht

;
Pernah suatu ketika aku memohon agar Allah kurniakan aku kekuatan untuk menghadapi cabaran hidup ini. Aku rasa taktahan dengan ujian. Aku pinta agar Allah pinjamkan aku kekuatan agar aku mampu untuk teruskan kehidupan di dunia ni.

Tapi, apa yang aku dapat? Ujian lagi dan lagi. Aku bingung. Apa yang Allah mahu beri pada aku sebenarnya? Sampai satu tahap, aku terasa nak bunuh diri. Taktahan. Sangat. Aku terseksa. Na'uzubillahi min zalik. (Itu waktu dahulu).

Tiba suatu hari tu aku terfikir. Aku pinta agar Allah kurniakan kekuatan kepada aku. Mungkin, dengan ujian yang Allah timpakan ini, menjadi asbab(penyebab) untuk aku kuat! Ujian ini adalah proses untuk mencapai kekuatan yang aku sering minta. Oh hebatnya Allah.

Dalam pada aku hendak peroleh kekuatan, Allah hadirkan aku pelbagai ujian yang pastinya aku mampu untuk hadapinya sebab Allah sudah berjanji dalam Surah Al-Baqarah ayat 286.

Tidaklah Allah membebani seseorang melainkan sesuai dengan daya kudratnya.

Kini aku semakin yakin dan percaya dengan Allah. Ujian2 ini, yang hadir sentiasa, adalah untuk aku lebih dekat pada Dia dan peroleh apa yang terbaik buat aku.

Bersangka baiklah dengan Allah ar-Rahman ar-Rahim.
Usahalah memikirkan hikmah di sebalik semua perkara.

Itu yang terbaik.
Yakin dan percaya pada Allah.
Itu kuncinya.

#muhasabahdiri #islahdiri #thedaiegraphy

View more

Loading…

About The Ukht:

"Bukan kalau tak lafaz sayang dan rindu maknanya tak rindu..." | instagram; @bytheukht