Ask @nurnanaa:

Nana
Latest answers

Assalamualaikum, cewek , berapa lama mau tunggu keputusan UKCG

Wslm. Im sorry late. Xlama pon . Sbulan atau tak sampai sbulan

View more

Assalamualaikum Cewek, berapa lama mau tunggu keputusan ujian kelayakan menjadi ccigu tu?

Wslm. Im sorry late. Xlama pon . Sbulan atau tak sampai sbulan

View more

Dedicate a song to your crush and @tag them if you're brave!

Imagination-Shawn mendes & Hael Husaini-Pencuri Hati πŸ˜†

View more

salam boleh tolong bagitahu apa persediaan untuk interview ipg.. First saya tak faham apa yg perlukan pengesahan? lagi.. apa yg perlu ada dalam fail untuk bagi kat penemuduga tu. terima kasih 😊 oh ya saya dpt bidang p islam

walaikumussalam.
saya tak pasti mana satu yang kne disahkan. kalau nak senang sahkan je smua document yang dia minta .

dalam fail tu, awak letak je ikut urutan document original yang dia minta dalam surat tawaran .
then, untuk salinan document awak letak dalam sampul surat .

yang ni lah sye buat last year mse interview. and mostly smua buat macam ni jugak hehe . goodluck!

View more

Ic ori dengan surat beranak ori letak dalam file jugak ke?

hmm ye . last year sye buat macam tu hehe

View more

ic ori dengan sijil lahir ori kena letak dekat dalam file tu jugak ke? lepastu yang salinan2 sijil tu letak dekat mana?

macam ni, awak letak salinan sijil2 dalam sampul surat. then sijil2 ori dalam fail , supaya penemuduga senang nak tengok masa sesi interview :)

View more

akak, pengesahan salinan sijil2 untuk iv ipg tu memang pengetua je ke yang boleh sahkan?

tak lah dik . ketua kampung pun boleh . kalau nak pegi pejabat daerah pon boleh . cakap je kat situ yang adik nak mintak pengesahan document/sijil.

yang penting pegawai kumpulan A (Pegawai Kerajaan Gred 41 ke atas)

View more

Salam saya nak tanya semasa perbincangan tu...ada ke yg kumpulan campur lelaki perempuan??

walaikumussalam. yes campur lelaki dan perempuan :)

View more

kalau kita dapat iv ipg bidang sains kemn speaking or not

not sure lah sis . saya rasa tak kot . sebab speaking ni biasa nya untuk kos eng je

View more

Akak skrg belajar kat ipg ke...sbb my abg ckp muka akak macam crush dia

haha tak lah dik . sekarang akak study kat upsi hehe

View more

saya nak tanya .. kalaua kitadapat kos BI utk temuduga IPG , kita ken cakap dalam english ke masa temuduga tu ?

yup :)

View more

Tell us something you did that you're ashamed of?

baru2 aku bagi balik barang yang aku pinjam dengan tuannya ( orang itu seorg lelaki ) , then aku masukkan barang tu dalam plastic . aku tak sedar dalam plastic tu ada stokin aku sekali T.T sangat memalukannnnn

View more

Assalamualaikum kak nana, nk tnye yg psl interview ipg tu mmg kena pakai nametag ye? Mne nk dpt nametag tu ye?

yes , tapi boleh juga kalau tak sebab masa saya interview hari tu, dorang bagi kertas untuk lekat kat tudung then tulis nama .
tapi kalau nak bagi ada nametag okay jugak . pegi je kedai tempat orang selalu buat nametag :D

View more

hey pretty, how u doin'? do u hv kik?

no. i dont hv kik

View more

Do you believe in love at first sight?

yes . i do . :p

View more

owhh , ada la skit ciri kt kita ni haha , kos apa awak study.?

kos sains .

View more

What time do you normally wake up?

waktu subuh la kot . tapi tu pun pakai alarm hahaha

View more

Buku comel kau mana? Dari iv lagi belum kau ambil2 haha

kak meylllll hahhahahaha πŸ˜‚ simpan ja la dulu kak πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

View more

aik? tkthu? tk pernah tengok cermin ea?

haha pernah lah .hari2 tengok cermin πŸ˜…

View more

ok jom. haha. awak tahu tak awak comel? geram je tau.

haha ye ke? tak tahu pun πŸ˜‚πŸ˜‚

View more

assalamualaikum awak. let's be friends?

walaikumsalam . okay . jom πŸ˜…

View more

ciri ciri lh wakk haha

oh haha hm mstilah yg baik . x tinggal solat trutama subuh . x kuat marah . pnyabar . and byk lgi la πŸ˜‚

View more

lelaki yg awak suka ?

lelaki yg saya suka? maksud? ciri2? atau nama lelaki tu ? πŸ˜‚ xfaham lah πŸ˜‚

View more

bukan org sp kaaaa

sp tu apa?

View more

org mna ?

org sabah πŸ˜€

View more

Loading…

About Nana:

If you treat me right, i'll treat you better . Thank you . Sec acc.

Sabah , MY