Ask @nyankent:

Hi, Kak Kent! I just want to thank you. Years ago I followed you on ask.fm, then instagram. From you, I learned to use punctuation better. Even tho' it's not perfect yet, but your punctuation rants actually helped me a lot in writing.

That is (probably) the nicest thing I've read all day. I'm (kinda) glad you find my obsessive scrutiny useful.

View more

Hai Kent! So happy to see u back from your hiatus! Tell us what have u done while disappearing from ask/instagram? Don't you miss us?

Hi you lovely person! In fact, I do miss you guys!
.
To answer your question, I'm mostly busy with work. And when I'm not busy with work, I either watch YouTube or play dota. I've been garnering willpower to post on IG again, though. So there's that.

View more

kak kak belajar bahasa inggris darimana? share dong tips berbahasa inggris!

Hey, you.
.
Gue dulu belajar bahasa Inggris dari main game. Gue punya kakak laki-laki yang sembilan tahun lebih tua. Dan dulu ketika gue masih TK, I used to just sit beside him and watch him play video games. Dan tiap kali gue nemu kata-kata bahasa Inggris yang gue nggak ngerti, gue tanya.
.
Selain dari video games, gue juga belajar banyak banget dari novel. Pas gue SMP, gue sering banget baca novel. Dan tiap kali gue nemu kata-kata yang gue nggak ngerti, gue langsung buka kamus. Selain nambah-nambahin vocab, itu juga ngebantu grammar karena gue jadi secara nggak sadar ngerti cara menggunakan grammar yang benar itu gimana.
.
Hope this helps!

View more

Kak, mosok gak tau ngeblog maneh?, tulonk bikin tulisan lagi. mbahas o tentang apa gitu, politik gitu apa kek. Aku rindu tulisan e sampeyan. ehe ehehehehehe

Andhika Hibatullah
Akhirnya gue nge-post lagi!
.
Inget nggak bulan lalu gue sempet minta kalian untuk ngirimin gue pertanyaan-pertanyaan? Gue kumpulin beberapa pertanyaan untuk gue jawab di blog gue.
.
Apa yang terjadi ketika kita meninggal? Apakah Matematika ditemukan atau diciptakan? Gue menjawab pertanyaan penting dan nggak penting di artikel kali ini.
.
Monggo dibaca di: http://nyankent.com/ask-nyankent-1/

View more

Good afternoon! I've just finished reading Looking for Alaska by John Green and now I don't know what I should read next. Do you have any (teen/ young adult fiction) novel recommendations? Thank you, Kak Kent. Have a good day! :-)

Try other John Green's books, like Paper Town ans/or TFIOS. Personally I think LFA is better than both of them, though. So.
.
Buuutttt kalo kamu mau baca yang bukan romance, I still recommend Gone Girl by Gillian Flynn. Oh and also Inferno by Dan Brown.
.
Belakangan ini gue udah jarang baca novel sih. Jadinya nggak update sama novel-novel baru.

View more

Next