Ask @princessafiqah:

this year banyak benda terjadi yang buatkan i jatuh tersungkur. takpela maybe Allah uji sebab dia tahu i mampu untuk hadap semua ni , Allahu 💔

Kita semua sama wak,selagi nyawa dikandung badan selagi itulah kita tidak akan pernah lari dari ujian😊.maka bersabarlah,kuatkan hati.yakinlah pada Allah,bahawa ada hikmahnya disebalik ujian😘. انشاءالله

View more

slm,saya nak tny awak.mcm mana awak boleh terima seseorang lelaki itu dalam hdup awak sebagai seorang suami?first sekali apa yang awak akan nilai untuk memilih si dia menjadi suamimu?adakh rupa paras,atau sebab lain kalau ada..jsut nk tny pendapat je..mana tau one day ada org dtg merisik ke kan...

wslm,Allahu..ahahah..tkyah ah jwb panjg lebar2 eh..jwpnnya act saya tgk agama dia dulu,pst rupa paras,keturunan,harta..sbb agama tu sgt penting..jgn nilai rupa paras semata-mata...sbb kalau ko kwin sbb dia encem,nnt bila dia tua..lst2 sekali muka dia jd kerepot jugaa :") ahahaha...jd letaklah pilihan first sbb agama.agama ni kalau xde hbis ah...susah nak ckp...sbb agama ni kalau ko kawin smpai tua pun...dia tkkan hilang..jd inshaAllah rumahtangga ko akan berkekalan ke jannah..aminn..aku doakan untuk anda:")

View more

Kat mana2 kita pergi.. msti ade je orang yg dgki.. wlupn kita tak kcau dye pn.. apetah lg buat jahat kat dye... ade je tak puas ati... knp la msti ade mnusia cm2 kat dunia ni.. whyyy.. haihh..

mia syafinaz
http://tintamahasiswa.blogspot.com/2012/06/tujuh-faktor-kenapa-penyakit-hasad.html
Di dalam kitab Ihya’ Ulumuddin karangan Imam Al-Ghazali ada disimpulkan tujuh faktor yang menimbulkan perasaan hasad dengki tersebut.
Antara lain :-
1) Perasaan Permusuhan dan Kebencian
2) Merasa Diri Mulia
3) Takabbur
4) Ujub
5) Takut Terlepas Sesuatu Tujuan dan Habuan
6) Ghairah Menjadi Ketua dan Mencari Populariti
7) Busuk Hati.

View more

syukur alhmdulillah .. 💪 Im pass jpj test .. benda plg takut ats bukit sbb selalu xdpt ms prctice .. tp harini on the day . evn persaan takut tu msh ada, tp aku lawan . just 1go lepas bukit . thnks god atas kekuatan yng kau berikan 😀 n who those advise / spport me 2 3 hari ini .

Assalamualaikum, nk tny ni mcm mana jika anda diberi pilihan untuk memilih seorang engineer atau seorang tahfiz? Dalam masa sama dua2 baru habis graduate dkt oversea. Yg engineer tu graduate dkt australia then yg tahfiz tu graduate dkt jordan? Sebab dua 2 tu baik, ada agama... Berakhlak.. 🤔

Pilihan saya adalah istikarah dahulu.inshaAllah, mungkin pastinya ada jawapan yang terbaik.

View more

Next