Ask @rabiatulshukri:

Hi

Hi there!
.
.
A little reminder for us ;
_
Kalau kita dapat banyak nikmat dan kesenangan hidup tapi kita semakin jauh dengan Allah, itu antara tanda nikmat itu adalah musibah.
Kata Salamah bin Dinar:
كل نعمة لا تقرب من الله فهي بلية
“Setiap nikmat yang tidak mendekatkan kepada Allah, maka itu sebenarnya adalah bala bencana.” [al-Syukr li ibn Abi al-Dunya 1/11]
—addien

View more

addmaths is hard. feel free to share your addmaths journey!

Tips;
1. If tak sempat nak catch up dengan apa yang cikgu ajar dalam kelas, rajinkan diri buka youtube channel -> y=mx+c
Dia ajar satu persatu 😊
2. Banyakkan buat latihan. Biasakan diri jawab semua jenis soalan.
3. Minta tolong cikgu/rakan kalau tak tahu nak jawab macam mana.
Yang paling penting, USAHA dan DOA.
goodluck.

View more

Aamiin thanks its really make me ☺..aku rase ape ygyg dah berlaku utk jadikan aku matang.

We all must have done something (atleast one) in the past that we are ashamed of. We all make mistakes but we can redeem ourselves if we try to learn from those mistakes.
That's life -- we live & learn.

View more

+3 answers in: “Siapa yg tak keberatan.klu tak nak jwb tak yah jwb okay. Sape yg pernah kene tolak dgn org yg dia suka sgt. Camne korg hadap... lps kene tolak. 😂”

This my first time confession.. Coz aku keliru dgn peragai dia so aku direct tanya

ada orang kata "baik confess sekarang, kalau kena reject atleast dah boleh start move on. Tak perlu nak taruh harapan lama-lama."
So yeah you made a good move I guess.
Don't worry, one day Allah will send someone who deserve your love. Cheer up !

View more

+3 answers in: “Siapa yg tak keberatan.klu tak nak jwb tak yah jwb okay. Sape yg pernah kene tolak dgn org yg dia suka sgt. Camne korg hadap... lps kene tolak. 😂”
Next