Ask @skeletale:

Zara | IG: @sskeletale
Latest answers

we wes skripsian, takdungakno ndang mari

akhmad alfan rahadi

suwun fan

View more

Liburan semester di unair tuh brp bulan kak?

idk ga jelas

View more

Kak zara, rec masker untuk angkat komedo plis

tbh "mengangkat" komedo (masker, porepack, etc) itu ga menyelesaikan masalah sih karena kadang ga keangkat sampai bersih terus jadinya malah iritasi atau jadi jerawat if that makes sense kalau mau bersih dari komedo ya rajin-rajin eksfoliasi

View more

Kenapa kakak2 masih maen ask.fm?

demi skripsi

View more

halo mbak zara, how's life???

been good i'm in jogja for the holidays and i rly need to get back on this site to finish my thesis god help me

View more

What did you do lately that you regret?

Myrtyl Santos

wasting my time responding to crazy internet people

View more

Halo, apa kabar? Gimana hari kalian hari ini? :)

hello ask.fm you missed out on so many things

View more

Kak why do people get mad when I treat them the same way they treat me?

damn you probably get treated like crap RIP fam

View more

zara pengirimin olshop kamikaze dari surabaya apa jakarta?

jakarta 👌

View more

Hoo oke makasih kak maaf pertanyaannya nyusahin hhe, oya kan atl mo konser kak, ntar nonton ga?

Alya Yasmine

engga nih aku udah ga dengerin ga gerti lagunya hu

View more

zara bisa baca tulisan jepang sama ngomong bahasa jepang?

bisa dikit

View more

What is your fetish?

a healthy loving stable relationship

View more

What was your first kiss like?

petition to stop glorifying first kisses because 99% of the time it's cringy and gross and you didn't know where to put your hands

View more

hai kak. lipstick yang dipakai di selfie pertanyaan "cat rambut" itu apa? warnanya bagus hhe

Alya Yasmine

(selfie pertanyaan cat rambut itu yang mana jadi cari dulu) nabi mocha II!

View more

ka zara mau tanyaa. aku kan baru bbrp hari ini pake produk buat chemical exfoliate, dan rasanya tuh kaya ada bbrp beruntusan yg muncul di daerah yg emg sering ada beruntusan. tp bekas jerawat keliatan pudar sih. itu normal ga sih ka? makasih ka

ya kan emang bikin purging

View more

Sorryyyy for the looooong question I have no one to ask to 😂 Thank youuu very much. Good day, Zara!

Ayu Wulansari

wow okay your question is LONG so lemme sum it up: you're using BHA twice a day and physical exfoliation once every two days in your otherwise moisturizing routine and you're worried about overexfoliating?
i can't say exactly what the signs are and when it's happening because every skin has different level of acid tolerance so some people may be able to handle it daily and some can only do it a few times a week and so on. still if you're new to acids i recommend doing it gradually, cut back on physical exfoliation (it's virtually useless at this point) and use sunscreen religiously. the damage of overexfoliation may not be able to show in a couple of days or weeks but with long term use it can lead to damaged moisture barrier and you won't see it coming

View more

zara do u know any product to help minimizing large pores? (not something for hiding it like primer)

i said it once and i'll say it again: pores DO NOT have muscles hence it cannot open/close no matter what treatment you use so what you can do is keeping them clean to avoid clogging them by exfoliating regularly and sticking to non-comedogenic products

View more

Why is everyone like a bitch when i just trying using english in my social media? I'm like "AT LEAST IM TRYING BITCH" im not trying to look cool but it is just awkward writing it in bahasa? I know i'm weird but reading, hearing, writing something romantic in bahasa sometimes is cringey for me

today in Petty Express: my boyfriend comments on my pictures but he's dyslexic and doesn't speak perfect english and it turns me off so bad and i feel rly bad i'm sorry baby how do i stop this

View more

tell me something I don't know

Myrtyl Santos

i just dished everything about my hair color on instagram 💖💕

https://www.instagram.com/p/BVC4kC1BR3r/

View more

Kak. Pernah gak sehabis pakai sheet mask malah paginya jerawatan?

pernah kayaknya overmoisturized gitu??? idk

View more

zara jadi urutan skincare itu dari yg terencer/ bahannya cair dulu baru ke yg lebih thick gitu ya?

iya itu kalau ga tergantung pH ya, kalau kamu pakai acid toner/vitamin C/semacanya diurutkan dari pH paling rendah (tingkat pH-nya biasanya di google ada kalau males tes sendiri)

View more

Ka zaraa aku sebulanan ini nyoba cosrx bha liquid yg sample. Sampe minggu ke 3 itu kulitku gapapa lumayan alusan dan engga ada komedo. Giliran masuk minggu keempat pipiku kyk breakout dan kering ngelupas gitu. Itu kenapa yaa :(

kamu pakainya berapa hari sekali? kalau kering ngelupas kayanya overexfoliation sih bisa jadi keseringan pakainya atau siangnya ga pakai sunscreen

View more

id carousell nya apa ya??

kamu bisa baca ga sih

View more

Kak itu yg di kamikazegrrl nunggu tutup po/ langsung dikirim?

semua ready stock

View more

Ka zar,bedanya biore uv aqua rich yg watery essence sama watery gel apa ya?

beda teksturnya, yang essence lebih cair sementara yang gel ya gel gitu selebihnya aku ga tau soalnya belum pernah coba yang gel

View more

Loading…