Ask @syadasyuhada:

Syuhada [Awan]
Latest answers

[SAHABAT YADIM - RAMADHAN 1436 HIJRAH]

Assalamualaikum wrt wbh 😊

Anda mahasiswa/siswi? 👦
Anda lepasan matrikulasi? 👦
Anda lepasan STPM/STAM? 👦
.. dan yang seangkatan dengannya?

Jika anda salah satu daripada yang kami sebutkan, maka andalah individu yang kami cari !
..untuk turut serta dalam program 2 hari 1 malam Iktikaf Sahabat YADIM Peringkat Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (IRSYAD KL) yang akan berlangsung pada tarikh & lokasi seperti yg berikut :

- 📅 Tarikh : 6-7 Julai 2015 bersamaan 19-20 Ramadhan 1436
- 🏫 Lokasi : Masjid Al-Khasyi'in, Desa Petaling, WP Kuala Lumpur
- Penyertaan : PERCUMA (Terbuka kpd 18 tahun dan keatas)

📞📲 Call/whatsapp saya di talian 0173025934 (syuhada)

🌸Ringan2kan tulang utk program ibadah...
🌸Paling tidak 2hr 1 malam dh trlepas dari prkara2 lagha yg mungkin kita buat.
🌸 Siapa2 yg tnggl kt area2 kl sgt dialu-alukan kehadiran sahabat semua☺

Aturcara Iktikaf Ramadhan
Sahabat YADIM (IRSYAD) 1436H / 2015M

HARI PERTAMA
11.00pg Pendaftaran Peserta

1.30ptg Solat Zuhur berjamaah

2.30ptg Usrah Sahabat YADIM
"Ramadhan dihayati, Taqwa dirasai"

4.30ptg Solat Asar berjamaah

5.00ptg Persiapan Iftar Jamaie

7.30mlm Iftar bersama ahli karyah

Solat Maghrib berjamaah
Solat Isyak
Solat Tarawikh
More

11.00mlm Tadarus Sahabat YADIM

12mlm Rehat

HARI KEDUA
4.00pg Qiyamullail

5.00pg Sahur

6.00pg Solat Subuh berjamaah

6.30pg Tazkirah Subuh
"Servis Hati, Tiptop Peribadi"

8.00pg Program Tahsin Ibadah Remaja

1.30ptg Solat Zuhur berjamaah

2.00ptg bersurai

InsyaAllah progrm tersebut akan dijlnkn sprti dlm jdual.

Tolong forward kan kpd shabat lain 😄
Terima kasih kpd yg sudi viralkan.
Free jom join 💪💪

View more

Nak quote yang indah buat "sahabat" . Hehe jzk .

Selebih dahulu, maaf lambat balasnya.

Taktahulah ini quote ka tidak.

Dalam diam bicaraku.
Ada rindu datang bertemu.
Ada du'a seiring dengan langkahmu,
sahabatku.

Bukan sengaja aku menyepi.
Tapi karena
Ku ingin waktu untuk mencari diri.

060615
Cik Awan | @syadasyuhada

View more

assalamualaikum akak? Sihat? Akak ingat saya lagi tak? ^^ dah lama akak tak inform sayanpasal entry baru akak

Waalaikumussalam.

Alhamdulillah sihat. Alhamdulillah juga akak masih ingat kamu.

Maaf sayang. Akak pun dah lama tak updated. 10 bulan mcam tu :)

Maaf. Bukan tak inform. Tapi tiada entri terbaru. Kesibukan sikit. InsyaAllah dah habis semua tugasan akak nanti akak akan cuba updated. InsyaAllah.

Jika kelapangan, godeklah blog dan tumblr mereka

http://gadisoktober.tumblr.com/
http://www.aimaanbanna.com/

Dan ini untuk kamu--

Setiap yang kita punya, tidak semestinya selamanya kita punya.
Dalam rezeki yang kita punya.
Ada bahagian manusia yang lain punya.

Jadi,
Bersederhanalah.
Selagi kita boleh memberi,
kita memberi.
Susah pada mulanya.
Namun kelamaan akan menjadi biasa.

Selamat belajar dalam setiap perkara.
Moga Allah redha.

Salam kasih,
Cik Awan(Syuhada)

View more

http://kcolourless.blogspot.com/2015/02/awalnya.html … Entry Desperate, lol. Harap ada point yang nak disampaikan tu. Baca kalau sudi, kbai

Oyo

Alhamdulillah sudah baca.

Moga Allah merahmati kamu.

View more

http://kcolourless.blogspot.com/2014/12/ke-random-man.html Agak merapu, for real en? Haha. Sila lah, kalau sudi.

Oyo

Sudi. Dan aku dh baca. Good job.

Terima kasih share :)

View more

Sannah helwah :) Moga jadi muslimah yang solehah,Jaga diri.Jaga iman.Jaga hati.Moga Allah redha.

Suraya

Syukran.

Amin.

Untukmu juga :)

View more

Eh tak mengapa. Syukran alaik kak

Tips hafal Quran ??

Dulu kawan ada share..

Macam ni caranya
Baca satu ayat tu 10 kali
Ulang2
Focus, jgn lalai
Kedua, lepas tu baca tanpa lihat ayat tu 5 kali

Insyaallah dah dpat ingt
Pastu buat cara sama untuk ayat kedua
Pastu ulang dari ayat 1 smpai 2
Pastu ulang baca smpai 1-3
Sehari cuba lah 2-5 ayat
Insyaallah

View more

Maaf atas typo. Guna phone memang mcm ni --'

Syuhada [Awan]

Ketemu lagi main masa.

Salam alaik.

View more

Love ? (2nd Episode) http://kcolourless.blogspot.com/2014/11/duduk-sendiri-melihat-gelagat-adik-adik.html Bersebab mungkin? Alhamdulillah. Btw, new entri :3

Oyo

Seperti biasa, seronok bacanya.

Hikmah selalu ada :)

View more

هل لديك تطبيقة Ask.fm ل iPhone ؟ Ask.fm app ل iPhone سؤال دعائي أجب The sad people in the universe are so many .. but in Islam you move from happiness to happiness … by mentioning Allah and loving him. كثير هم التعساء في هذه الأرض أما في الإسلام فأنت تتقلب من سعادة إلى سعادة بذكر الله وحبه

Ujian Menguatkan, Walaupaun Banyak Pengorbanan. Sila :) http://kcolourless.blogspot.com/2014/09/pengorbanan-dan-ujian.html

Oyo

Diploma farmasi? Good luck.

Anyway, hidup tak selalunya lawa. Tak selalu ada pelangi. Dgn ujianlah baru hidup kita jadi pelangi.

Syukrn atas linknya.

Syukron ataslink nya

View more

kenapa pada setiap pertemuan pasti ada pengakhiran. perpisahan

Itulah hakikat kita hidup di dunia yang fana ni.

Syurga kelak. Nah kekal selamanya dI dalamnya.

Moga terus kuat!

View more

nyatakan sifat diri anda yang sebenarnya.

Kalau saya bagitahu. Semestinya says tulis yang baik sahaja.

Jadi, tanyalah yg rapat Dan Kenall saya.

Awak akan dapat jawapannya :)

View more

apakah perkara yang paling berat?" imam ghazali menjawab: "amanah. kerana gunung ganang sekalipun tak mampu utk memikulnya."

Saat kita terima amanah.

2 ucapan untuk diri kita. Iaitu

Tahniah

Dan

Innalillah.

Moga kita semua dapat pikul amanah yg diberi.

View more

Dan tengok. Lawa.

Tapi maaflah. Tak sempat nak like sebelum due date dia. maaf :(

View more

Kak ada,kte nk spm dh ni.mohon doa dri akk ye .

Kay

Bittaufik wannajah nisaaaaa. InsyaAllah sayang :)

Nanti ada rejeki kita detim ya <3

View more

Hai Assalamualaikum . Like El'Daie page on facebook --> Muda Mudi pejuang islam . Follow El'Daie twitter --> @Harapan_Agama . Syukran Kathir [ El'Daie Team]

Sila lah baca. Hiks. p/s: persiapan last minit --' http://kcolourless.blogspot.com/2014/07/zudy.html

Oyo

syukron.

View more

Akak maaf tau jawapan ana tu banyak typo ahaha :b Kalah = kalau Sti= still

Haha takpe takpe. Semua berlaku kesilapan terutamanya typo. Eh? Hihi.

insyaAllah kalau akak rajin, akak edit balik atau buat entri baru pasal idea awak tu :)

View more

kawan jom

Question ni

nak ajak pergi mana-mana ke..

atau.

jom jadi kawan?

-,-

Tak faham.

View more

salam Alaik. Sahabat sekalian, nak tanya. Boleh tak kalau kita sedekahkan jariah kita pada si mati?

Boleh.

Wallahu'alam.

View more

boleh bgy nama panggilan yg baik dgn maksud skali x? sbyk mna yg ukti tau :)

Nur : Cahaya

Syuhada : Orang yang mati syahid.

Najwan : Kemenangan.

Najwa : Bisik-bisikan (ada pendapat kata tu nama jin, wallahu'alam)

Liyana : Kelembutan.

Farah/ Farahin : Kegembiraan.

Hamizah : Riang/ Ria/ Bijaksana.

Taufik : Petolongan/ petunjuk.

Humaira : Berpipi merah.

Uzma : Terbaik.

Hidayah : Petunjuk Allah.

Izzah : Mulia.

Luqman : Bijaksana.

Izz : Kekuatan.

Nabilah/ Nabihah : Cerdik

Wallahu'alam.

Jujur. Tak tahu sangat :/ Maaf tak dapat membantu.

Kalau ada yang nak share nama dan maksud nama anda, boleh lah ya share kan. Nanti saya update balik answer ni :)

View more

Loading…

About Syuhada [Awan]:

PEPIAS. Tembakan belum terkena tepat pada sasaran.