Ask @syakierahjaafar:

Ayat sentap?????

Maaflah tak dok ayat sentap . tapi cerita ada , baru dpt kat whatsapp .
I (B) was on my way home, naik LRT smbil pegang buku ISLAM : THE MISUNDERSTOOD RELIGION karya DR.DANIAL ZAINAL ABIDIN . time turun tangga ada lelaki (A), dia sgt berminat tengok buku yg sy pegang tu..
Suddenly..
A : Assalamualaikum
B : Waalaikumussalam
A : You read that book? about Islam? you're Muslim right?
B : yeah..Alhamdulillah,i'm Muslim..
This book?oh,juz to gain more knowledge about Islam to help me explain about this religion to the non-Muslims..
A : oh..haha..funny right,Islam is there,but not Muslim..
B : where are you from?
A : I'm from Palestine
B : Palestine?really??are you Muslim?
A : I was, but then I changed.
B : u changed? do u mean have converted?
A : yeah..now I'm free..a free thinker..
B : but why?
A : hmm..THERE'S ISLAM..BUT THERE'S NO MUSLIM IN THIS WORLD..
B : wait..what are u trying to say?
A : ouh my god,u didn't understand me..
B : no, no, just confused, do u mean..THERE'S NO REAL MUSLIM NOWADAYS?
A : yeah..hmm..Islam is the best religion right..the real religion, you know right??
B : yeah..I know..and I Believe..
A : me too,I believed but..huh..there's no Muslim..
B : if u said so, why don't u try to be one? the real Muslim I mean..
A : huh..good question..hmm..TO BE THE REAL MUSLIM IN THIS WORLD,IT'S IMPOSSIBLE..IF YOU WANNA BE THE REAL MUSLIM, YOU CAN'T LIVE HERE,YOU CAN'T LIVE IN THIS WORLD..EVERYTHING CHANGED SISTER..THIS
WORLD WAS SO CRUEL TO US, THEY CLAIM US AS TERRORISTS . I saved half of Al-Quran in my heart..my mind..I'm a HAFIZ also..I wanna ask you, you pray 5 times a day, right?
B : yeah,alhamdulillah
A : we face the Kaabah as our direction for solah..where's our FIRST QIBLAH?
B : Masjid Al-Aqsa..Baitul Maqdis??
A : yeah,but now it's sold,it's sold,it's sold sister, the jews conquered it..
Tetiba..
A : i'll stop at KLCC
B : ouh,ok..
( sy proceed baca buku tadi..time tu part JESUS, SON OF GOD )
Die trus tanya..
A : where's JESUS born?
B : I don't know..where?
A : you don't know? but u called yourself Muslim..he was born at (tak clear sgt)
B : where is it??
A : uhhhhh sisterrrr read more..read more..then u'll know..I'm right..THERE'S NO MUSLIM NOWADAYS..
Cara dia nmpak mcm nak test sy je.
A : tq sister,i've got to go,read more..
bersambung ..^^

View more

Kalau untuk sementara je boleh tak wak? I teringinlah nak rasa sekali. :'(

awak orang ketagih dadah tu pun bermula dengan keinginan nak mencuba hanya sedikit/sekali. jangan kerana ikutkan rasa dalam hati tanpa fikiran yang waras dan panduan agama, manusia terlupa sesaat yang dia cuma makhluk yang hidup kerana Tuhan hidupkan dia. betapa lemahnya manusia kerana memerlukan Tuhan untuk dia hidup kat dunia ni. kalau awak rasa sekeliling awak kurang mengingatkan awak pada Tuhan, nak taknak awak sendiri yang kena keluar dari kawasan tu untuk cari jalan yang Tuhan redhai untuk kehidupan atas dunia ni.

View more

+2 answers in: “Ramai sgt pmpuan cantik kt dunia ni aku decide nak jd lesbian :')”

Can i ask some opinion from you guys? Okay. Korang rasalah kan patut ke tegur orang yang dah buat salah dekat kita? I mean dia yang buat salah tapi dia buat macam kitorang pulak yang salah. Cerita dekat org kita yg buat dia semua padahal dia punca semua masalah berlaku. How? Dahlah tak minta maaf 😭

sometimes if benda tu serious , saya mmg tegakkan yg saya tak salah - i prefer to approach that person , face to face and slow talk . sampai dpt penjelasan and merungkai segala salah faham . tapi tak api-apikan la bila nak tegur , saya just ckp lembut2 je . if saya fade up , saya mmg akan minta maaf dulu . sbb tak suka la gaduh2 huhuhu . sakit hati jiwa dan perasaan je . nak2 yg rapat huhuhuhu

View more

Salam guys, aku ada masalah besar ni. Inshaallah bakal menimang cahaya mata(perempuan) tak lama lagi.isteri sungguh2 nak letak nama puteri aurora tapi aku ni pelat R. Jadi payah nak menyebutnya.boleh jadi gaduh besar kalau aku tolak idea wife ni.aduh camne ya ada idea tak guys?

wslm , semua benda boleh bincang but you need speak out your voice . if your wife still berkeras lagi , it is okay . later , you will call your daughter with other name that similar to Puteri Aurora . u know P Ramlee right ? just because someone dont know how to pronounce his name , he change it to ramlee . this is just my opinion , idk whether it is good or not 😅 oh btw , sblm ni saya pelat R jugak , but I practised it everyday when i was in year 6 , Alhamdulillah now i can pronounce it smoothly . you may try also . have a good day

View more

+1 answer Read more
Next