#exol

84.6 K people

50 posts

Posts:

How’s your day going?

cciicc_699’s Profile Photoاكسو
It’s the end of it so it was as following: sweet, productive, active, some annoyance was there too (maybe to create the normal balance), my trainer praised my performance, was happy to find a chocolate I like so shared it with few strangers (now it sounds weird!) why I’m even sharing these details 🤔 A busy day, but I’m satisfied alhamdulilah. How’s your day Exol?
Hows your day going

Gua pribadi akan lebih adem kalau Bobby umumin pernikahan dulu, baru kabar dia akan menjadi seorang ayah setelah menikah minim 1 bulan lah. Urusan dia sudah having s*x sama cewenya, no problem. Jadi ngga terkesan kaya nikah karena kecelakaan gitu 😭

EXOL pernah ngalamin 😭 sabar sabar yaa😭 semoga anak Chen dan anak Bobby berteman baik di masa depan

•♡|твоя k-pop-анкета|♡• •♡|Ч.1|♡• •|давно в k-pop|• •|твоя любимая песня/эра?|• •|какие группы стэнишь?|• •|твои биасы?|• •|есть мерч k-pop?|• •|если нет, то какой хочешь?|• •|название фэндомов?|•

n_niki_n’s Profile PhotoNI-KI
🦦;; в кпопе уже вроде как 5-6 лет живу.
🦦;; смотря в какой группе, но честно... да, мне нравятся их старые песни. песни 2016-2018 года. можно сказать, что песни, которые выпускают в этом году, мне особо не заходят. как то так.
🦦;; о май гад. я мультифандомщик. стэню я... bts, exo, stray kids, winner, ikon, ab6ix, treasure, nct (nct 127, nct u, nct dream, wayv), ateez, seventeen, kard, monsta x, day6... а также есть сольные исполнители и кхх артисты. другие группы просто слушаю.
🦦;; да, есть такое, но не так много.
🦦;; army, exo-l, stay, ic, ikonic, abnew, teumae, nctzen, atiny, carat, hidden kard, monbebe, my day
твоя kpopанкета
Ч1

давно в kpop

твоя любимая песняэра
какие группы

HAPPY EXOL DAY🎉 MAKASIH UDAH JADI FANS TERKUAT DAN TERSABAR.. MAKASIH SELALU ADA BUAT SUPPORT EXO.. MAKASIH KARENA KALIAN MEMBUATKU MENGERTI RASA SOLID DAN SABAR.. MAKASIH SELALU JADI TINGKERBELLNYA PETERPAN.. MAKASIH KARENA KALIAN TETAP TEGAR DENGAN SEGALA RINTANGAN YG DIDAPATKAN #6YEARSEXOL

nufachanbaek’s Profile PhotoAdeknya Baekhyun
SORRY TELATTT, HAPPY 6TH ANNIVERSARY EXOL💜💙

HAPPY EXOL DAY🎉 MAKASIH UDAH JADI FANS TERKUAT DAN TERSABAR.. MAKASIH SELALU ADA BUAT SUPPORT EXO.. MAKASIH KARENA KALIAN MEMBUATKU MENGERTI RASA SOLID DAN SABAR.. MAKASIH SELALU JADI TINGKERBELLNYA PETERPAN.. MAKASIH KARENA KALIAN TETAP TEGAR DENGAN SEGALA RINTANGAN YG DIDAPATKAN #6YEARSEXOL

nufachanbaek’s Profile PhotoAdeknya Baekhyun
Happy EXO-L Day 🎉🎉🎉
Love u guyss💕💕

HAPPY EXOL DAY🎉 MAKASIH UDAH JADI FANS TERKUAT DAN TERSABAR.. MAKASIH SELALU ADA BUAT SUPPORT EXO.. MAKASIH KARENA KALIAN MEMBUATKU MENGERTI RASA SOLID DAN SABAR.. MAKASIH SELALU JADI TINGKERBELLNYA PETERPAN.. MAKASIH KARENA KALIAN TETAP TEGAR DENGAN SEGALA RINTANGAN YG DIDAPATKAN #6YEARSEXOL

nufachanbaek’s Profile PhotoAdeknya Baekhyun
Happy Birthday EXOL 🎉

HAPPY EXOL DAY🎉 MAKASIH UDAH JADI FANS TERKUAT DAN TERSABAR.. MAKASIH SELALU ADA BUAT SUPPORT EXO.. MAKASIH KARENA KALIAN MEMBUATKU MENGERTI RASA SOLID DAN SABAR.. MAKASIH SELALU JADI TINGKERBELLNYA PETERPAN.. MAKASIH KARENA KALIAN TETAP TEGAR DENGAN SEGALA RINTANGAN YG DIDAPATKAN #6YEARSEXOL

nufachanbaek’s Profile PhotoAdeknya Baekhyun
Happy annivv exoo🤗 btw aku suka exo dari jaman love shot hehe:) tp ga ngestan gt trs biasku baekhyun dan pertama kali tau baekhyun itu didrama moon lovers dan gatau samsek kalo dia itu diexo:)))
+1 answer Read more

🎵Тема: Музыка 🎵У тебя есть любимая музыкальная группа/исполнитель? Расскажи о нем и напиши пару трэков.

Sorcerers_wife’s Profile Photo•СЛУГА НАРОДУ|ОПУВР•
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ᴡᴇʟᴄᴏᴍᴇ ᴛᴏ ᴍʏ ᴀᴄᴄᴏᴜɴᴛ, ᴅᴇᴀʀ ʀᴇᴀᴅᴇʀ!
⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀˗ˏˋ ❁ ❝ Музыка ❞
⠀⠀
⠀⠀
⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀『••✎••』 Ну, меня отчасти можно назвать мультифандомщиком, потому чт у меня нет одной любимой группы. Но я предпочитаю называть себя Эри или же EXO-L. Поэтому сегодня я познакомлю вас с EXO.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀『••✎••』 Название группы: EXO
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀『••✎••』 Подгруппы: EXO-K, EXO-M, EXO-CBX
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀『••✎••』 Дата дебюта: 8 апреля 2012
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀『••✎••』 Лейбл: SM Entertainment
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀『••✎••』 Дебютный сингл: MAMA
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀『••✎••』 Официальный фанклуб: EXO-L
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀『••✎••』 Официальный цвет: серебристый
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀『••✎••』 Девиз: We Are One!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀『••✎••』 Участники( слева на право):
⠀⠀⠀『••✎••』 Сюмин. Настоящее имя: Ким Минсок
⠀⠀⠀『••✎••』 Лухан. Настоящее имя: Лу Хань [Покинул группу в 2014]
⠀⠀⠀『••✎••』 Крис. Настоящее имя: Ву Ифань [Покинул группу в 2014]
⠀⠀⠀『••✎••』 Сухо. Настоящее имя: Ким Чунмен
⠀⠀⠀『••✎••』 Лэй. Настоящее имя: Чжан Исин
⠀⠀⠀『••✎••』 Чен. Настоящее имя: Ким Чонде
⠀⠀⠀『••✎••』 Бэкхён. Настоящее имя: Бён Бэкхён.
⠀⠀⠀『••✎••』 Чанель. Настоящее имя: Пак Чанель
⠀⠀⠀『••✎••』 Дио. Настоящее имя: До Кенсу
⠀⠀⠀『••✎••』 Тао. Настоящее имя: Хуан Цзытао
⠀⠀⠀『••✎••』 Кай. Настоящее имя: Ким Чонин
⠀⠀⠀『••✎••』 Сэхун. Настоящее имя: О Сэхун
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
|.•°*★| ᴅᴀᴛᴇ: 4 ᴀᴜɢᴜsᴛ 2020
|.•°*★| ᴛɪᴍᴇ: 14:47
⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ɪ ʟᴏᴏᴋ ꜰᴏʀᴡᴀʀᴅ ᴛᴏ ᴠɪsɪᴛɪɴɢ ᴀɢᴀɪɴ!

View more

Тема Музыка

У тебя есть любимая музыкальная группаисполнитель Расскажи о нем и

Aku suka stray kids dari jyp Entertainment tapi temen2 ku pada ga suka sma jyp Entertainment, kadang aku merasa terpojokkan huhu

DindaSyr_’s Profile PhotoDindaSyr_
knapa merasa terpojokkan? emang temen2 km ngucilin km? klo iya brati childish dong tmen km, cuma mslah beda bias aja ngucilin org. mostly tmen2 ku suka bts, sdngkan aku aj yg sndiri suka exo, tapi kita baik2 aj sling kasi informasi gada yg jelek2 in satu sama lain, pdhal tau sndiri army sm exol kyk gmn. ud klo temen2 km yg ngebuat km ngrasa g nyaman cuman krn beda bias, biarin aja. selera org itu beda2 kalii:)

Cerita sedikit doank moment berkesan kamu di tahun 2017??? Hal yg lucu, hal yg bahagia, & hal yg menyakitkan!!!

Exo rilis kokobop. Gua jadi team vote yg ga waras. Hype exo sejadijadinya. Pertama kali gua streaming pake melon, genie, naver, dan platform musik korea lainnya. Chattingan sama kerries ( korean exol ). Shes struggle with english, and im struggle with korean. Sampe yg dia donlot whatsapp karna gua gamake kakao. Gua gonta ganti make akun kerries dan ahirnya kenalan sama banyak org bahkan dr berbagai penjuru dunia.

Hello there, I am an EXOL and I love BTS and I appreciate all your great job. Please don't bother that fake EXOL cause EXO taught us to love others and appreciate every people. Keep doing an amazing achievement!! Looking forward for you guys BTS and EXO have a collaboration 😭😭😭😭

Thank you so much for your appreciation for us😊 it really means a lot & yes we should spread love to everyone else ^^
+1 answer in: “i prefer EXO. I HATE BTS”

!О МАЙ ГАД! Я СЕЙЧАС В ТАКООМ ШОКЕ ПОЧЕМУ Я ТОЛЬКО ЧТО УЗНАЛА ЧТО ЧЕН ЖЕНИЛСЯ??? Я БЫ НЕ БЫЛА ТАК ШОКИРОВАНА ЕСЛИ БЫ ОН СООБЩИЛ ЧТО ПРОСТО ВСТРЕЧАЕТСЯ! А ТУТ СВАДЬБА ДА ЕЩЕ И РЕБЁНОК! РЕБЕНОК ТВОЮ МАТЬ! КТО НИБУДЬ ПРИНЕСИТЕ МНЕ ВАЛИДОЛ ИНАЧЕ Я СЕЙЧАС ПОДОХНУ

Anya2360495’s Profile PhotoЧлемин-и
АААА,ГОСПОДИ Я ЩАС ЗДОХНУ АТ ЩАСТЬЯ!!!Я САМА ТОК НЕДАВНА УЗНАЛА,БЛЯЯЯТБ,А КАК ШАС EXOL ТАМ ЖИВУТ.УВЕРЕНА ОНИ НЕ ЖИВУТ.
ОМАЙГАДОМАЙГАДОМАЙГАД.Я ТАК СЧАСТЛИВ?????????????????????
+8 answers Read more

Przepraszam bardzo, co? Przecież to jest śmieszne. Ta wytwórnia jest po prostu śmieszna, zastanawia mnie dlaczego większość tak utalentowanych zespołów, trafia do wytwórni w której nie mają szans rozwijać się dalej. EXO zdecydowanie na to zasługują, są wspaniali. Ta cała wytwórnia to jakiś żart.

StrayKidzPoland’s Profile Photo스트레이 키즈 Stray Kids Poland
EXO od 2013 roku jest na czele jeśli chodzi o sprzedaż i digital w tej wytwórni. Tutaj są statystki z tego roku bez grupowego comebacku EXO przeważają zarówno w digitalu jak i sprzedaży fizycznej. Nie wiadomo, czy przy tym comebacku chłopaki w ogóle wystąpią w programach muzycznych, czy pojawią się na jakiś galach? Tak samo promocja. Z tego co czytałam SM życzy sobie niezłą sumkę od niektórych programów, żeby EXO u nich wystąpili. Wykorzystuje ich tylko do zarabiania pieniędzy. Rozumiem to jest główny cel, muszą zarabiać, ale fani jak i chłopaki powinni otrzymać też coś w zamian. Chłopcy też niestety nie mają na to wpływu. A wielokrotnie powtarzają, że chcą jak najczęściej spotykać się z fanami i nawet teraz widać, że przez to co robi SM próbują na wszelkie sposoby coś zorganizować indywidualną aktywnością. Tak samo wiele razy mówili, że chcą zagrać koncert w Europie, ale wytwórnia najwidoczniej ma to gdzieś. Nie dba o nich i EXO zdają sobie z tego sprawę. Małymi krokami zbliża się ten moment służby wojskowej u chłopaków. Na pewno Junmyeon pójdzie w przyszłym roku do wojska i naprawdę jestem ciekawa jak ta śmieszna wytwórnia poradzi sobie z tym, gdy większość członków będzie na służbie. Przez to wiele fanów ma wrażenie, że SM specjalnie to robi by fani przeszli do stanowania ich młodszych grup. W następnym roku podobno mają zadebiutować aż 3 zespoły. Jednak ktoś dziś mądrze napisał, że EXOL pomimo tej całej sytuacji są lojalni, a EXO coś mają w sobie, że przyciągają fanów pomimo ograniczonej aktywności. Chłopcy są jednym z większych zespołów kpopowych bez światowej promocji. Wyobrażacie sobie co by to było, gdyby taką otrzymali?? Niestety ta wytwórnia ich ogranicza.
Ps. Przepraszam, że napisałam to tak chaotycznie, ale brat mnie pośpieszał, bo mamy oglądać razem anime.

View more

Przepraszam bardzo co Przecież to jest śmieszne Ta wytwórnia jest po prostu
+2 answers in: “🏳️‍🌈”

apf, eso sí, pero no puedo evitar pensar que es una tomadura de pelo para los fans y que la sm solo busca enriquecerse con los 'más famosos' de sus boys groups... pero bueno, ya se verá... y sí, mi grupo prefe es stray kids 😂

Bueno claro, la SM siempre buscará su beneficio, al fin y al cabo es una empresa y las empresas funcionan así.
Pero es egoísta que las EXOL no apoyen a los chicos individualmente y que solo lo hagan con el grupo. Tienen que aceptar que los chicos se hacen mayores, que entran en el servicio militar y que tardarán en estar de nuevo todos juntos. Yo pienso que es una buena alternativa.
Stray Kids... Son adorables la verdad. <3
+1 answer in: “hey! acabo de ver que eres exo-l y no puedo evitar preguntar... ¿quién es tu bias? ¿qué opinas del grupo SuperM? ¿hace cuanto que los conoces? 💞”

hey! acabo de ver que eres exo-l y no puedo evitar preguntar... ¿quién es tu bias? ¿qué opinas del grupo SuperM? ¿hace cuanto que los conoces? 💞

Hey!
Pues sí soy una EXOL y estoy orgullosa de decir que los conozco desde su debut. ^.^
Creo que la propuesta de la SM de este nuevo grupo es realmente fascinante, algo que no todo el fandom sabe valorar y es una pena. Para mi SuperM significa unión entre fandoms, y pienso que los chicos lo van a disfrutar mucho y los apoyo a todos con todo mi corazón.
Mi bias siempre será Kris aunque no esté en el grupo, pero si tengo que escoger a alguno serían Baekhyun o Kai.
Y tu? Cual es tu grupo favorito? Intuyo que Stray Kids, puede ser? ^.^
Liked by: OLA K ASE Oliver
+1 answer Read more

nowa grupa oznacza nowy fandom, fanchanty, w przyszlosci lightstick, osobne koncerty sm nie chce, zeby exo wystawilo chociazby noge spoza azji, ale wciska jongina i bbh do sUPer GruPY tylko po to, zeby zarobic i zeby exol przeszly do innego fandomu... Proszę nie

xvsparkjeon’s Profile PhotoJikook Poland #JKpl
Jeszcze bardziej zabolało:( SM powinni dostać nagrodę dla wytwórni, która wpada na najgłupsze pomysły, a patrząc po reakcji fanów ten ostatni punkt im się nie uda, bo exols w większości będą to bojkotować...
+3 answers in: “🥒”

[05.22.19]|[Вопрос Дня] ✧Ссоры между фандомами. ✧Как вы считаете, почему ругаются фандомы? ✧Стычки между фандомами каких групп вы видите чаще всего? ✧А сами вы вступаете в конфликты с человекои из другого фандома?

K_pop_VD’s Profile Photoᴋ-ᴘᴏᴘ|ᴠᴅ
✧Welcometomyaccount✧
☞Ссоры между фандомами.
✎Основной причиной ссор являются различные премии и неумение представителя того или иного фантома относится с понимаем к другим группам. А теперь разберёмся подробнее и уже по ходу всплывут и остальные причины.
✎✧Премии✧. Как вы знаете на одну номинацию номинируют сразу несколько групп и проводится голосование. В такие времена многие фантомы начинают наезжать на другой фандом и так вспыхивает ссора. Также иногда после окончания голосования фандом той группы, которая победила в голосовании, начинает смеяться над проигравшими и всячески их принижать.
✎✧Неумение представителя того или иного фандома относится с понимание к другим группам✧. И это в первую очередь относится к тем, кто любит впихивать свою любимую группу туда, где о ней и слова не сказано, даже намёка нет.
✎Очень часто вижу стычки между ARMY и EXO-L. Но и раньше часто встречала стычки между ARMY и Blink.
✎Нет. Я вам больше скажу: в моей группе работают и арми, и эри. И как видите, группа еще жива, и там все нормально.
✧Thanksforasking✧

View more

052219Вопрос Дня Ссоры между фандомами Как вы считаете почему ругаются фандомы

Что о тебе должен знать каждый? Напиши 15(10) фактов о себе😈

Namesecrecy’s Profile Photo✰ ғᴀʟʟᴇɴ ᴀɴɢᴇʟ ✰
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘🎼Любитель загадок~
∘∙∘∙∘∙🎶Раньше моим основным фандомом был фандом ARMY, но сейчас я EXO-L. Это сути не не меняет, ибо я до сих пор army, но уде не так, как тогда. Полтора года в этом фандоме подарили мне любовь к загадкам и теперь я сама люблю раставлять эти загадки в своих фанфиках~
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘🎼Мне плевать на мнение большинства.
∘∙∘∙∘∙🎶Вообще мне плевать на то, что обо мне. Возможно раньше мне и было до этого дело, но сейчас уже как-то плевать стало. Теперь я прислушиваюсь только к обоснованное критике, а не таким, где просто ориентируются на «нравится» или «не нравится». То есть, если вы оцениваете только поверхностно, ориентируясь на свои вкусы, не можете привести веский аргумент, то катитесь подальше отсюда, ибо иначе я попросту могу вцепиться вам в глотку, и вы уйдете отсюда с подбитой самооценкой из-за своей же глупости.
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘🎼Ненавижу людей, которые не понимают всего значения слова «депрессия»
∘∙∘∙∘∙🎶Меня бесит, что люди вечно преувеличивают. Ненавижу людей, которые при первой же грустной мысли кричат о своей якобы «депрессии». Также я просто на дух не переношу людей, которые уже лет в 13-14 ноют о том, что сейчас в депрессии и им очень плохо, что они хотят покончить жизнь суицидом. Эй, ало, не о том думаете.
✘Спасибо за вопрос✘

View more

Что о тебе должен знать каждый Напиши 1510 фактов о себе
+1 answer in: “Что о тебе должен знать каждый? Напиши 15(10) фактов о себе😈”

WYZWANIE #5 Czy mogę poprosić o jej/jego cytat dotyczący swoich fanów? + poproszę zdjęcie z fanem ❤️

Wypisalam kilka:
"Widząc płacz naszych Eris... moje serce tak bardzo boli"
"Jeśli EXOL znikną, my też znikniemy."
"Zawsze to mówię, ale jeżeli nasi fani nie istnieją to Exo też i to jest prawda. Pewnie myślicie, że przygotowałem tę wypowiedź, ale to są słowa, które zawsze trzymam w sercu. Wiemy jakie trudne chwile przechodzicie. Więc chcemy to powtórzyć, chcemy dać wam szczęście i chcemy powodować u was uśmiech. I nawet jeśli jesteśmy zmęczeni jesteśmy wstanie przechodzić przez promocje szczęśliwie. Nasi fani to nasza energia."
"Będziemy artystą, z którego Eris będą mogły być dumne."
WYZWANIE 5 

Czy mogę poprosić o jejjego cytat dotyczący swoich fanów  poproszę

Widziałam army napisała, że może to nie exol stworzyła petycję, ale pomogła rozprzestrzenic, więc to nie one, ale i tak źle postąpiła.

Może nie znaczy na pewno. A to, że niektóre EXOls to rozprzestrzeniały to swoją drogą. Oczywiście, że to robiły, ponieważ to było przeciwko BTS. Tylko petycja została odrzucona przez prezydenta SK, a osoby, które brały w tym udział będą mieć teraz poważne kłopoty i to, że poblokowały czy pousuwały konta na Twitterze niewiele im da. Jak można zauważyć, BH działa w ekspresowym tempie, więc pewnie lada dzień te osoby dostaną wezwanie na rozprawę sądową.
+2 answers in: “Możesz wysłać link do tej petycji? Lub jakieś dowody? Szukam na twitterze o tym i nic nie mogę znaleźć, a pewnie byłoby głośno o tym.”

Moje serce :( Baekhyun kazał nie płakać jak sam miał łzy w oczach :((( Do tego później Chanyeol i Jongin zrobili live'a. Wiedziałam, że na pewno któryś z chłopaków zrobi, bo gdy Exol są smutne lub tęsknią za nimi to zawsze któryś to robi.

plbyunbaekhyun’s Profile PhotoBYUN BAEKHYUN BOBOHU POLSKA
Tak, to jest kochane z ich strony, że tak troszczą się o fanów. Z tego co pamiętam i jak mi się daty nie pomyliły to wieczorem jeszcze Baekhyun zrobił wtedy live'a: zaśpiewał i zagrał na pianinie dla Eris, a następnego ranka znów zrobił by się z nami przywitać ♥
+1 answer in: “Dlaczego ta gala MAMA jest tak bardzo nielubiana przez fanow kpopu, a zwłaszcza przez exo-l???”

Evet Exo-L'im♡ Ben eylülde geleceklerine inanmıyorum Ekimde diyor içimden bir ses,,, Allahtan Bts 1 hafta sonra bir daha cb yapacak sadece ona seviniyorum :' Ve evet Army'im :") Hem army hem exol :'''''

Evet, Bts’in cb yapacağını duymuştum. Ekim çok geç olur gibi geliyor ya, umarım en geç Eylül olur. Yüreğim kurudu resmen, beklentilerim çok yüksek.
Liked by: Ecem Cemre Ezgi Sule

LGAM: Ate Jowi, sobrang happy ako nung nalaman ko na exo-l ka rin. Yeyyy. Sana happy ka po always and sana si July mo na nga 'yung 'the one' for you. :) God bless you always po.

Cawlahloo’s Profile Photola²
Hey Lala~ Omg! EXOL ka din? Sino bias mo? KyungMyeonBaek ako e. Haha. Lolololololol.
And sa wish mo... huhuhuhu. Naiiyak ako, dami supporters. Hahaa. Sana talaga botohan nalang to, pihadong panalo ako. Char!
+2 answers Read more

Ini terakhir janji terakhir😂 kenapa gak jadi fandom lain atau nge idola in boy/girl band lain kan banyak tuh kayak bp, bts, twice, nct dll. Betewe, kamu mulfand atau pure exol (aku mulfand sama bp sih😂)? Thanks yaaa, ini terakhir kok😂

Gatau knp wkwk. Honestly aku dlu army wkwk aku dlu awal kpopers suka bts gara2 keracun temen, trs tiba2 baekhyun dtg gitu wkwk dan ngebuat aku jd berpaling dri bts dan pindah fandom (wkwk mian army bts). Akhirnya skrg aku jd exol yeayy, knp ga ngeidola in boy/girl band lain dan knp milih exo? Susah dijelasinnya:) krna emang udah bener2 trlanjur syg sama exo:( mnurutku mereka moodbooster bgtt, klo lg badmood untuk ngembalikin mood aku liat vidio tingkah2 mreka dan ngebuat mood ku baik lagi, *alay? Lebay? BODO AMAT* . Ya semoga aku jdi pure exol yaa, eheeh. Anon mulu ih, tar bakal dikira netizen2 yg gacor ku ask sendiri ni hahah, tp gapapa aku seneng klo asknya ttg kpop especially EXO ktimbang ask ttg cinta2 eymm😊

Exol Kan? Pernah kepikirann buat mulfand gak kalo misal exo wamil atau denger kabar salah satu member dating? Trs pernah kepikirann juga gak buat ninggalin exo ga atau berenti jd 'exol'?

Huwaw. Kepikirann mulfand perna, bhkan pernah bgt. Tp aku rasa2 in aku hampirr mulfand ato mungkin udh dibilang mulfand, bcs akhir2 ini aku suka nontonin nct gila si Lucas, jaemin, jeno dll ganteng2 bgt dan aku bru2 ini suka nct cuman ga trlalu bgt so cuma sekedar stalk aja ahha, trs blackpink juga comeback kmren bener2 hacep lagunya coyy jadi takut mulfand pdhal pgnnya pure exol si wkwk. Nah itu aku udah kek mikir misal EXO wamil aku mau cari kesibukkan dgn stalk nct/blackpink/redvelvet bener2 mikir kek gitu *jahat ga?* Tp klo cuma dating ya gabakal aku mulfand si yg ada nangis gabisa nrima kenyataan:((. Dan aku ga sama sekali kepikirann untuk ninggalin fandom jd "exol" ga samsek:). Kelewat sayang ke EXO nya eymm:((

Mulai suka exo atau jasi exol udah berapa lama? Bias pertama, bias ultimate, bias wrecker siapa hehehe. Klo bisa sertain alasan ya, tuh kan bacot gue nya maap yak😂

Aku suka exo/jd exol masi setahun huhuuu, sebelum exo comeback album the war mreka, jd pas udh release lagu kokobop aku udh jadi exol (yeay!!). Keknya dlu bias first sight aku baekhyun trs gatau gt chanyeol membuat ku berpaling dri baekhyun, aku gabilang lebi gtg cy ketimbang baek yaa, menurut ku smua memb exo mo yg ex juga mreka gtg2 smua literally ganteng. Jd bias ultimate "chanyeoll" krn doi lucuuuww gemashh, bias wrecker ku adalah "sehun" demi apa sehun hampirr menggeser posisi cy yg jd bias ultimate, tp aku tetep brusaha pilih cy jd bias ultimate wkwkw
Mulai suka exo atau jasi exol udah berapa lama Bias pertama bias ultimate bias
Liked by: pa aj Melly Okta Sls y

Mau pgn tanya" soal exo/exol hehehe😁 boleh kah? Aku juga exol, sehun Stan. Tapi asknya aku anon yaa, malu ngerasa kebanyakan tanya mulu. Salam exol, we are one!❤😁

Boleh. Yaaa jangann anonn dong masa di anon, biar aku tahu kan sesama exol
Liked by: pa aj Melly Okta Sls y

Em biết mà kiểu hơi sốc luôn :(( Choi oi nguyên một khối gần 400 con người mà kiếm được một EXOL còn khó hơn mò kim nữa :((( Đã vậy mấy thầy cô em còn nói "EXO xô xiếc gì ở đây! Mầy thằng tóc xanh tóc đỏ không" tại vô tình thấy em ghi EXO lên tẩy, nói nửa thật nửa đùa :(( em nản lắm luôn ~

MinhXuan1322003’s Profile PhotoMinh Xuân
Haizz những con người đó em đừng để ý làm gì ~ Mình nên làm những điều mình thích thôi, thời gian đâu để ý thái độ của người khác. Không sao a~ có ù pa là đủ rồi =)))
+2 answers in: “Em lọt hố Jongin qua phim "7 nụ hôn đầu" á Mặc. Rồi em tìm hiểu thông tin về nhóm, nghe Growl cái em lạc lối vô hậu cung EXO quên lối về luôn. Ban đầu, có b EXOL trong lớp bảo em chỉ là fan only. Một thời gian sau, b unfollow anh Hưng chỉ tại có bồ. Bồ b hong có thích a Hưng :(( e nghe mà buồn lun”

Em lọt hố Jongin qua phim "7 nụ hôn đầu" á Mặc. Rồi em tìm hiểu thông tin về nhóm, nghe Growl cái em lạc lối vô hậu cung EXO quên lối về luôn. Ban đầu, có b EXOL trong lớp bảo em chỉ là fan only. Một thời gian sau, b unfollow anh Hưng chỉ tại có bồ. Bồ b hong có thích a Hưng :(( e nghe mà buồn lun

MinhXuan1322003’s Profile PhotoMinh Xuân
Ủa có vậy luôn ~ bỏ anh Hưng rồi thì dẹp mác EXO-L luôn đi =(((( Nghe chán thật ~
+2 answers Read more

Mặc cũng dễ thương nữa ư ư ~ Mà bên Mĩ ý chị bias Yeol nhiều lắm, 7/10 người luôn ý. Bias của em là Tú ~ Ngày đầu học ở đây, cô bảo em giới thiệu, em nói boyfriend em tên Khánh Tú :> Lớp tin thật, đến lúc đưa hình ra mấy bạn EXOL mới cười hihi =))) Hè này em sang Hàn chơi Mặc rước em nha

Qua đây Mặc dẫn đi mua quần macha =)))))))

Menurut gue otaknya dia juga sexy ? Gue di BTS suka sama semuanya, tapi mungkin sedikit lebih ke Suga.. Udh brp lama jadi Army?

Agatagita’s Profile Phototatanata_21
sure.he have sexy brain. ohh mas agust ya dia putih kaleee swag abis gayanya?. kenapa lu suka sama dia?. udah lama dari awal debut dulunya gua exol tapi begitu liat bts langsung pindah jadi army hehe
+13 answers in: “do you have boy friends?”

Czy mogłabyś mi wytłumaczyć o co chodzi z tą wieczną wojną pomiędzy fandomem BTS a EXO? O co chodzi? Od czego to się zaczęło i kiedy?

Sama nie rozumiem zbytnio tej wojny. Kiedyś podobno oba fandomy się wspierały i pomagały się wybić. Teraz jak kpop stał się bardziej popularny te wojny się zaczęły. Niektóre zagraniczne army na tt postanowiły blokować ponad 2 mln osób, które obserwują exo na tt :') Chciałabym, aby te wojny się skończyły, bo jakoś z innymi fandomami jeśli chodzi o exol nie ma takiego problemu. (nie wypowiem się o army, bo niestety nie wiem).

Aku kpoper. Exol sih tepatnya. Sukaa banget sama suho. Sebatas suka ngefans gitu gitu wajar kan ya. Tapi knp banyak cowok yg nilai aku tuh nyari pacar yg ganteng kayak oppa oppa. Padahal gak gitu juga loh, ga masang standar malah:( lagian aku jg bisa bedain hidup di dunia nyata sama dunia halu. Whyy

Pertanyaan kamu apa leh ?

Anch’io adoro jessi soprattutto la sua canzone Spirit animal (tutta in inglese yay😍) il mio bias negli Exo è Chen il tuo? A proposito che ne pensi degli Ikon?

Waaah, Chen è il mio wrecker cioè in verità sto in confusione
Perché vado a periodo
But il mio bias è Sehun
OOOHH SEHUUN-AH
Mbeh faccio parye del movimento delle exol che aiutani le ikonics con le view
Love scenario è a dir poco stupenda
Mi piace troppo e la ascolto sempre da quando è uscita
La imparerò e la canterò a squarciagola per strada.
Ma a parte l'album return, so quel che hanno fatto a B.I. credo fosse lui o era qualcun altro
Dove lo incitavano a suicidarsi, ma che cavolo dopo tutto qurl che è successo fanno ancora cose del genere.
CIOÈ MICA SE LA PRENDONO SOLO CON LUI STI IDIOTI
PURE COL MIO BAEKKIE, MA CHE OH
LUI CHE SI SCUSA DUE VOLTE LER COLPA DI STE SASAENG AAA
A te invece?
Anchio adoro jessi soprattutto la sua canzone Spirit animal tutta in inglese yay

Aku kpoper. Exol sih tepatnya. Sukaa banget sama suho. Sebatas suka ngefans gitu gitu wajar kan ya. Tapi knp banyak cowok yg nilai aku tuh nyari pacar yg ganteng kayak oppa oppa. Padahal gak gitu juga loh, ga masang standar malah:( lagian aku jg bisa bedain hidup di dunia nyata sama dunia halu. Whyy

Mungkin mereka beranggapan kayak gitu karena suka sama kamu, terus takut ga kamu bales perasaannya.

Language: English