#menswear

50 people

50 posts

Posts:

Smart casual or sporty style?

💫Oh no. Hard question because I lean towards both styles (comfortable - beautiful designs and attire in general) however wins 'elegant casual style' meets all my expectations I trust that some people agree with me🐢😁👑 #men'sfashion #fashion #menswear #menstyle #style
Smart casual or sporty style

Как бренд решает, будет он участвовать в menswear fw или нет? Например, баленсиага не делает мен фв сейчас, но на вог.ком у них есть мужские коллекции, последняя f/w'17

Баленсиага приняли решение совместить мужское и женское шоу на Вименс ФВ, как и Гуччи, например.
Решают командой бренда: менеджмент, креативная команда и если бренд входит в конгломерат - дирекцией управляющей компании (для Гуччи и Баленсиаги это Kering). Участвуют в менс естественно те, кто делает мужские коллекции и хочет выставлять их в формате шоу или презентации.
Некоторые бренды уже исторически делают менс ФВ, некоторые как Баленсиага только с приходом того или иного креативного начинают делать.
С
+1 answer Read more

Ask o Pyper staje się askiem o zespole The Atomics do którego należy dziewczyna. Zapraszam serdecznie :D @kolorowemaki

kolorowemaki’s Profile Photo#TAP The Atomics PL
Olivia na Moschino Spring/Summer 18 Menswear and Women's Resort Collection.
http://oliviahastingsholt.sosugary.org/thumbnails.php?album=209
Ask o Pyper staje się askiem o zespole The Atomics do którego należy dziewczyna

Bor, which brand do you think make the best loop wheeled sweatshirt? Banyak yg bilang Real Mccoy's is the best, but lately many people say that Strike Gold is the best. Ditambah lagi ada Buzz Rickson's, Fullcount, Warehouse, Hinoya. What do you think? Sama beli sweater japan di mana ya enaknya?

alifanggoro’s Profile PhotoAlif Anggoro
ah, loopwheeled fabric. the invisible pink unicorn of the menswear world. often mentioned as the ne plus ultra of non-noble fiber knitting. often mentioned but rarely encountered.
dulu orang2 ngira merz b. schwanen itu pake loopwheeled fabric sampe kemudian peruasahaannya sendiri nolak produknya disebut loopwheeled. that leaves only the japanese makers to claim the title of loopwheelers. as if the garment wasn't rare enough already.
The Strike Gold (TSG), Real McCoys (RMC. btw, sweaternya bukan yang ballpark ya, itu non loopwheeled) and to an extent, Studio D'Artisan (SDA); menurut gue merupakan 3 loophweeled sweaters terbaik.
bukannya SDA underrated, tapi menurut gue TSG dan RMC yang mungkin agak overrated. TSG caters highly to the taste of denimheads dengan sweater unsanforized yang akan ngecil satu size pas pertama kali dicuci, sementara RMC kedongkrak sama overall reputation mereka in making an excellent repro vintage garments.
i'm not dissing TSG atau RMC, but i think both the denimheads camp and the vintage-gentlemen camp should calm their tits because to be honest, SDA make a solid loopwheeled sweater too dengan detail yang gak bisa ditemukan di maker lainnya, yaitu ribbed elastics. shit looks really beautiful when worn.
permasalahan dengan loopwheeled sweaternya Buzz Rickson (BR) ada di v-neck insertnya. as far as i know, itu bukan real insert melainkan sekedar extra layer of fabrics stitched around the neck. kenapa maker sekaliber BR bisa melakukan kesalahan yang agak fatal seperti ini gue gak ngerti (after all, at their price point it shouldn't be a problem to actually cut off the neck area).
gue gak terlalu familiar dengan hinoya dan fullcount. tapi untuk warehouse, menurut gue mereka simply lower-priced alternative for a loopwheeled sweater ketimbang maker2 lainnya.
another maker yang perlu diperhitungkan adalah The Flat Head (TFH). meskipun TFH gak sebagus RMC, TSG atau SDA, loopwheeled sweater mereka cuma beda tipis ketimbang 3 brand yang gue sebutin.
as for where to buy it, paling gampang sih via denimio. if that fails, lo bisa coba beli di rakuten dengan proxy service kayak bandanna almanac.

View more

Bukan produk ensensial idealis yang punya estetika tersendiri untuk tujuan tertentu. Balik lagi, gw sih liatnya lo lebih bikin sepatu esensial (versi boris), dan itu gimmick yang lo inject ke orang-orang. Gw ga permasalahin apa”, cuman gw mau kasih tepuk tangan saja.

yajugaya’s Profile PhotoChrister96
btw ada sih esensial idealisnya dimana, tapi lo kayaknya kurang ngeh yah pas gue jelasin esensialnya dari segi mana.
i'm quoting roidsrus, the moderator of /r/expensivemalefashion dalam salah satu pernyataan paling jujur di forum manapun; "for me function follows form, but function better be damn close" (itu juga signature gue di db selama beberapa tahun).
after all, we want to look good to our own standard. bullshit lah orang yang bilang kalo di dunia menswear form follow function.
viberg gak terkenal di dunia menswear karena konstruksinya kok. di jepang dia terkenal karena estetika workbootsnya (think last 110 and 310 yang terkenal banget di japanese market) cocok sama estetika biker yang dianggep keren di jepang. viberg terkenal di amerika bukan karena tiba2 ada orang yang ngejelasin konstruksinya (anak2 forum udah paham sama pacnw boots construction via wesco dan white's), tapi karena andrew chen, founder 3sixteen, ngepost foto viberg dia yang pake 2030 last.
yes, alden indy is a dress boots masquerading as a work boots. but mine still going 3 years strong, dan senior styleforum punya alden LHS yang umurnya udah 11 tahun with the welt and insole doing just fine. omongan soal gemming di styleforum udah banyak banget tapi sepatu edward green tetep hold up with constant wear. we've talked about how obenauf leather protector dan sno-seal ternyata lebih ngerusak daripada ngejaga sepatu (that's why tiba2 di db ga ada lagi yang nyaranin obenauf padahal tahun 2011an kesannya wahid banget). even clarks desert boots last many years of use padahal mereka pake texon insole (don't worry, issén pake leather insole kok) dan konstruksinya gak neko2 (which i'm a big fan of)
gue kapan hari bilang issén is a footwear that looks damn good, and perform as good as it looks. that's the idea, that's the essence. it's all you need (and if you need it, we do it as good as it could) and nothing you don't. and in the process of stripping down the shoe to bare necessity, kita bisa mendemokratisasi harganya dan membuat lebih accessible bagi masyarakat luas.
that's what issén is all about.

View more

Jadi klo SL produknya straight from the runway yaa, sdangkan SLP itu yg permanent collection? And do you know how to distinguish it?

j_lbert’s Profile PhotoArt
He? Ga paham gue…
Intinya yang didesain sama Hedi Slimane (praise be upon Him) pasti dilabelin saint laurent (di forum disebutnya SLP) dan diluar itu masih disebut YSL.
To be honest, buat gue SLP jauh lebih bagus daripada YSL karena… well, let's face it. It's Hedi Slimane (praise be upon Him). He single-handedly ngerubah YSL yang tadinya kastanya serendah (atau bahkan lebih rendah dari) armani, louis vuitton, gucci or any of those quasi-luxury eurotrash menswear brand menjadi salah satu pemain terbesar di kalangan men's high fashion yang sekelas sama balmain, givenchy, balenciaga dll.

Noah, tu título me dice que te gusta 1975, ¿cuál es tu canción favorita de ellos? ¿Por qué te gustan?

No sabría denominar cuál de todas es mi favorita, sex aunque sea single es una de sus mejores canciones. Menswear va bien, pero pensándolo bien, the go definitivamente encabeza la lista, aunque cuando sacaron esa canción todavía no eran the 1975 así que no estoy seguro de que cuente. Me parece que undo es mi favorita de ellos. Me encanta esa canción, es tan lenta y mantiene el estilo que caracteriza a la banda, me relaja muchísimo. Y volviendo a the go, es una más vieja, de drive like i do, simplemente es hermosa en todos los aspectos, nunca me cansaría de escucharla. Mantengo cierto apego sentimental con esa canción ya que un noventa por ciento de las veces que me sentí libre y feliz, estaba escuchándola, ya sea saliendo con la persona de la que estoy enamorado, o simplemente caminando por algún bonito lugar en un buen día. Es la típica banda que todo el mundo dice amar sólo para aparentar ser grunge, interesante, etcétera, así que quise averiguar si era tan diferente su música como todo el mundo creía y efectivamente no hay ninguna banda que por lo menos se asemeje a lo que es su música y eso me fascina. Es uno de los pocos grupos de los que me gustan literal y absolutamente todas sus canciones.

View more

but he's also a designer, interned at LV and Fendi for the knowledge of fashion. Still not legit for u bor?

Internship at LVMH group for fashion knowledge itu kayak masuk jurusan design cuma biar keliatan ngehype.
What's his influence on the avant garde level of fashion industry? What's been introduced by him? Nothing. Now, you don't see me complaining over the fact kalo thom browne ngejual sepatu sanders seharga $1300~ karena dia mengaplikasikan ke classic menswear what mies van der roje did to building, which in turn popularized the slim fitting suit and cropped pants yang sekarang nge trend banget.
His design is child's play at most. Tapi dia berani2nya masang price point sekelas carol christian poell, ann demeulemesteer dan boris bidjan saberi. What's his value proposition? Hype. That's all. Gue berani taruhan kalo adidas yeezy boost itu dijadiin general release (tanpa embel2 kanye west) dengan harga semurah $150 aja pasti cuma sedikit orang yang mau beli.
My take on it? He's ruining fashion industry.
My advice to him? Keep making good music. The moment he became irrelevant in the music industry, that's the moment when his clothing became irrelevant too.

View more

Bor, gua mau bikin jas warna navy/charcoal grey buat dipake meeting dan presentasi. Ada rekomendasi untuk bahan dan tailor nya?

golden standard untuk basic suiting sih Vitale Barberis Canonico. di pasar baru banyak yang jual kok. to be honest, menurut gue fabric mereka jauh lebih bagus dan decent daripada fabric2 "designer" yang dijual di indonesia. what's with all those poly-blend bullshit, anyway?
another benefit with getting a VBC fabric adalah... ga mungkin ada palsunya.
yeah, why would anyone counterfeit a VBC? brand namenya ga mengundang pembeli kok, yang beli emang yang bener2 ngerti soal menswear doang. kalo gucci, dolce & gabbana dan big names lainnya kan mengundang pembeli banget, dimana pembelinya bahkan juga ga ngerti the touch of the fabric, jadi gatau itu bagus apa engga,
untuk tailornya, coba liat disini: http://pakaiapahariesok.blogspot.co.id/2015/02/panduan-harga-tailor-jakarta-2015.html

Admire your answer, Could you provide me the link and guidance for how a suit or shirt should fit, and details of a shoes? ex: SPI difference between the upper and welt, how long the facing of the shoes should be if you are wearing a half break pants, and maybe the materials? thx Pardon my english

Coba lo baca2 blog menswear macem gentlemansgazette, putthison, parisian gentlemen atau real man real style deh.
Untuk sepatu coba liat agatine eyelet sama the shoe snob blog.

Do you feel you've found your niche market in terms of job? Do you think you'll be working where you are for the long term?

Uhm, I honestly don't think I'll be working in retail for the long term, but for now it's certainly an ideal job, yes :)
The people are what make it so enjoyable (and yes I just called working in retail 'enjoyable'), there are only about 10 - 15 staff on the menswear floor so we're all really close! So the time really flies by:3 not sure how long I'll be wanting to work in this business for though as a lot of people have warned me and said 'if you stick with retail for 3 or more years you'll more than likely end up there for your entire life', which isn't something I want as I still want to branch in to the Media Industry haha, but for now I'm really enjoying it :D

Jujur gue lebih senang ngebaca answer lo yg ngebahas fashion dibanding bullshit lo yg permasalahin agama. Masih ada untungnya jga buat yg lain yakan, YA IYA LAH QUESTION NYA AJA DIPILIH2, GAK PUAS LOH. #pengen dong dibalas lagi?

setelah ada orang yang berbaik hati ngespam gue dengan pertanyaan tentang menswear (yeah, i know it's all one person. thanks, whoever you are. i appreciate it, makanya gue jawab semuanya) supaya question box gue ga melulu dipenuhi orang goblok, ada lagi orang tolol kayak satu ini yang sok2 pinter dan sok2 suci...
lo nanya apa sih, idiot? bagaimana manusia pertama tercipta? bagaimana mahluk hidup pertama tercipta? gimana bumi tercipta? siapa yang menciptakan semua pada awalnya?
itu semua udah gue jawab, dasar anak goblok iq tiarap aib bangsa...
hhh, stop feeling so special. you're dumb, okay? i know it's hard to cope with it, but the fact is you're so dumb you can't pour water out of a boot with the instruction on the heel. lo kebanyakan baca kitab suci tapi ga pernah baca yang lain makanya lo segoblok ini.
so please... stop overrating yourself, okay?

View more

Jujur gue lebih senang ngebaca answer lo yg ngebahas fashion dibanding bullshit

Gw juga suka classic menswear tapi apa daya atuh belom kuat belanja di archie, double monk pakenya cuma sriwijaya dan jacket masi pake uniqlo. Apa harus pake yg di archie punya pak?

masih respectable banget lah kalo itu gue rasa...
asal jangan sampe kucuk2 ada kzl versi menswear aja, terus tiba2 semua "anak gaul jakarta" dressing up like gregory peck in roman holiday.

Ah, kalau saudara Boris saya suka nanya soal menswear saja walaupun harus diakui diajak ngomong apa aja soal fakta emang asik sih. Kalau yang sanggurdi itu, mending engga deh. Kalau pas ngomongin science memang edukatif, tapi sekarang sedang emosi/sensitif karena yang nanya tentang kepercayaannya.

mahendra_fajar’s Profile PhotoMahendra Fajar Putranto
That's why i'm asking you to spam Mario's question box with scientific question instead (^:

Iya sudah benar2 baca belum? Kalau sudah baca secara menyelurih pasti mengakui kalau argumenmu ke @Greschinov itu salah ya. Aduh kok ad hominem? Black suit itu hanya cocok sama white shirt dan black tie. Ga versatile. Tapi ya, mungkin anda belum tahu. Follow @bortalizer soal menswear ya?

mahendra_fajar’s Profile PhotoMahendra Fajar Putranto
hahahaha make ad hominem nih? sementara situ logical fallacy c....ahsudahlah gatega ngomongnya udah double chin angle juga lagi duh..

actually i dont wanna talk about your theory... Coz everything you said is well explained through google ga secara pengalaman/practical... btw buka deh vreseis.com menurut gua dibanding branding2 cotton yg lo sebut masih kalah keren, natural color cotton.. Bayangin warnanya itu natural dari kapasnya

terus natural cotton keren darimananya...? itu cuma kapas yang gak di bleach doang, what's so special?? gue bahkan punya pocket square dari natural irish linen dan itu sama aja harganya kayak irish linen warna putih...
dan ga semua dari google salah loh. apalagi kalo lo udah nyarinya spesifik di forum2 menswear dan actually read all 200 pages of a thread. gue pernah beberapa kali ngobrol sama anak fashion design dan mereka semua bilang gue lebih banyak tau daripada mereka (up to the point dimana mereka bahkan nanya ke gue)
in fact, terminologi di indonesia banyak yang ngaco. kulit full grain dibilangnya kulit kalep, which actually adalah plesetan dari calf. padahal calf adalah salah satu jenis kulit full grain, gak semua kulit full grain itu calf. canvassed suit dikira jas yang kainnya pake kain kanvas. mereka ga tau kalo canvassing itu harusnya ada di antara shell dan liningnya.
belom lagi masalah ngejelasin dari segi teknis. lo kalo gak cari pengetahuan via google, buku atau apapun itu bisa dibego2in sama vendor kayak ownernya chevalier... "iya2 sep, tenang aja pasti gudyerwel kok" *keluar2 rapid blake stitch*
so please, do your research first :)

View more

bor sebenernya db tuh forum apaan sih? kok sampe segala macam jenis organic trippy substance ada dibahas.

Intinya sih forum jeans, tapi lama2 gue liat sih merangkap jadi forum menswear secara umum.
On the side ya ada diskusi bebas, dulu malah ada db17 gitu untuk membahas hal2… well, guessed it lol.
Either way, kalo masalah darahkubiru coba aja tanya @jeanbannon atau @deldinosaur, mereka juga anak db dari lama kok hahaha

What was your first day at both your jobs like Asking as I've just got a job at a similar store and am really nervous about starting

My first day at USC was really nerve-wrecking as I'd never had any experience in retail before and I had NO IDEA what I was letting myself in for. I remember arriving like 20 minutes early, actually on the verge of SHAKING. One of the supervisor's there gave me a tour of the store and then I was introduced to the team.
It was all really scary because I was the 'new kid', but it only took about a week for me to get used to it there and I really enjoyed it! Everyone there was so helpful and kind and I can honestly say I enjoyed every minute of it :D
My first day at River Island was very different as I wasn't the only new person starting.
They'd just interviewed and employed A LOOOAADDD of new people, so there was looaaddsss of other people starting for the first time too, this had both good and bad sides. The good being that I wasn't the only new person so I wasn't the centre of attention, but bad because due to the fact that soooo many new people were starting, the tour of the shop/introductions were all very rushed and I'd say it took me about 4 days before I actually knew what I was doing!
I worked in kidswear for my first 4 weeks there (which, admittedly I didn't overly enjoy) but now menswear has opened I'm really liking it!
My advice would be to just not overthink :) I was nervous as hell for my first day in retail but it was really chilled out (I found that the first 2 weeks or so were pretty stress-free because you're just getting in to the swing of things and meeting your fellow workmates etc, so people don't really expect much from you) - I'm sure you'll be fine!:3 Plus, you'll meet tons of new (hopefuly nice) people! :D I'd say I've made at least 5 life-long friends from my 2 jobs so far, which is awesome ^-^
So best of luck, and as I say, try not to over-think it and stress yourself out:3 your first few shifts will be pretty laid back, and as the weeks go by, you'll hopefully find yourself enjoying it more and more!

View more

Hi ate Ida! Im an aspiring menswear fashion blogger po and I get positive feedbacks but there's this guy in our classroom who keeps on making fun of my photos like he copies them and embarrass me... Idk po how to deal with it so I keep my mouth shut. Any suggestions po how to respond ? ? thanks!

Just ignore him. That person has issues with himself that's why he tries to drag down other people with him. If you're gonna let people like that hinder you from pursuing what you want, then I'm sorry but you will be stuck. Just ignore. Di lahat kailangan patulan.

Tell me your top 10 playlist and if there's story behind the song would you describe it too? Thankyou!

I honestly hate to answer this kind of question since I enjoy lots of music and then... I should choose one aaaaaa. So that is why it took 2 days for me to figure it out haha
1. Menswear - The 1975 : Inget lagu ini dari the moment I had a great time with one of my best friends and close friends. Kita bertiga super ngefans sama the 1975 dan menswear is our fav song. Akan selalu nyetel lagu ini kalo lagi jd the third wheel (dulu)
2. Eternal Sunshine - Jhene Aiko: Mulai seneng denger lagu ini pas bgt di kondisi where everything was not in its best situation but I need to see the good things behind it :)
3. Queen of My Heart - Westlife: Keinget SD! Where life was easy haha
4. You Make it Real - James Morrison: this reminds me whenever life gets harder, there's always be someone/somewhat who will makes everything fine
5. Settle Down - The 1975: This basically a song that rifqi and I enjoy most hehehehe
6. Lovin U - STWO: I was introduced by my brother which was a rare thing since He doesn't like this kinda song haha will never forget it
7. Us - Regina Spektor: Found it from my one of fav movies, 500 days of Summer hiwhiw
8. Warm On A Cold Night - Honne: Haha ini sih temen aing lagi patah hati trs suka ngasih lagu ke gue dan salah satunya lagu ini andd such a nice song
9. Lay Me Down - Sam Smith: I love him apalagi di lagu ini
10. Real Love - Clean Bandit: Jesse Glynn, her voice just ah. Dan lagi nyari referensi video clip yang bagus dan simple terus suka aja sama konsep video clip disini :)

View more

Bram misalnya gue salah satu owner zara trs gue mau buka perusahaan baru dengan produk fashion yang kurang lbh sama . Itu boleh gaksih dlm dunia bisnis??

Remon putra
boleh dong.
banyak kok yang kaya gitu, kerja sama orang lalu akhirnya keluar dan bikin bisnis yang sejenis yang akhirnya juga sukses.
.
wishnutama contohnya, karena katanya ada konflik sama Chairul tanjung di transcorp dia yg tadinya salah satu orang kepercayaan CT keluar dr trans dan bikin Net TV dan bisa sehebat itu Net sekarang.
.
trs yg mendunia adalah Yves Saint Laurent. YSL dulu tuh salah satu orang kepercayaan Dior loh sampe akhirnya dia keluar dan bikin brand fashion sendiri
(cmiiw)
.
emg mungkin kesannya gak sopan sih udh jadi orang kepercayaan trs keluar gt aja dan bikin "replika" bisnisnya. tp gpp kok. tapi ya kamu harus siap krn km akan mulai dr NOL banget. banyak jg yg gagal krn dikira gampang bikin perusahaan.
.
developing your company is not that easy, dengan lo mengerti sistem cara kerjanya atau cara produksi belom tentu lo udah ngerti semuanya. there's still a lot of thing to learn.
.
makanya gw selalu bilang jg bahwa lo sebagai owner harus tau langkah dari a-z dalam pembuatan produk lo. haram hukumnya terima beres. klo kebiasaan gt perusahaan lo mungkin cuman bs bertahan 5-10 tahun jg udh bagus. dan begitu orang kepercayaan lo yg ngerti segalanya keluar? habis perusahaan lo.
.
kata mb @bananaside senpaiku idolaku.
"65% indonesian fashion brand actually very blind regarding their knowledge arround fashion and textiles especially menswear field"
.
pantes aja banyak brand di indo yg gak kuat bertahan dan cuman bisa eksis 5-10 tahun doang.
.
kalo kita yang jualan aja gatau apa2 gimana caranya kita bisa selevel dengan brand besar?
.
pendiri nike bisa bikin sepatu sendiri loh dulu, kamu jahit hijab aja males2an.

View more

kak menurut kaka, kalo dari karir yg dimilikin kiko dia pantes ngga sih buat jadi pacar GD, emm sebanding gitu misalnya (kalo kikonya ga nyebelin pastinya)

Pantes. Ya asalkan dua-duanya ga saling buat galau, kayaknya mereka bakalan jadi pasangan badai.
Kiko sama GD kan suka diundang ke PFW, both of them are important in the fashion industry. Mereka berdua termasuk orang berpengaruh.
-
Btw sekedar random post, ini foto GD memakai outfits dari Saint Laurent 💣🔫💸💲💰
Fashion Facts of GDRAGON :
》Left (Kiri) : Front seat at Saint Laurent Fashion Show [150125] // The singer wore a fantasy themed spangled jacket with a pair of Western style Santiago boots at the collection event, which are products of Saint Laurent’s 2015 S/S Psych Rock Collection.
》Right (Kanan) : Good Boy Performance Mnet Asian Music Awards 2014 - STAR BURGUNDY VELVET BOMBER JACKET // G-DRAGON in Saint Laurent Paris red varsity jacket with embroidered stars (Spring Summer 2015 Menswear Runway Collection) // Price : $6,085 or Rp 84.338.100,-

View more

kak menurut kaka kalo dari karir yg dimilikin kiko dia pantes ngga sih buat jadi

Justru krn siapa aja bs komen (ga jelas orgnya siapa, background nya apa, pengalaman di bidang fashion nya apa), malah ga akurat dong. Sotoy2an, personal interest, jadinya ya melahirkan org macam lu yang tau dikit tp lagaknya udh kyk diundang ke nyfw/diinterview majalah fashion internasional

ummm.......sebenernya gue pernah diundang ke fashion shownya public school nyc pas NYFW sih.
tapi gue akuin personal bias gitu pasti ada.
di forum2 menswear gitu yang paling kenceng brand fanboyism. makanya kalo bisa nyari info jangan di thread brandnya, tapi cari di general discussion soal barang yang lo pengen tau. for example, kalo lo nanya soal common projects, jawaban yang lo dapet di common projects appreciation thread pasti bagus2 semua. tapi kalo lo tanya di baller sneaker thread ($300 minimum) baru deh keluar semua borok2nya, alternatif nya dll.
gue pun kadang2 masih suka brand fanboyism kok. entah kenapa di mata gue edward green ga pernah salah. or rubinacci, in that matters.
tapi makanya gue selalu bilang selain dengerin omongan gue, do your own research juga. kalo gue ada salah ya koreksi aja, pasti gue terima kok.

View more

Hey Sayesha, I just wanted to ask how many pages should a portfolio consist of? And what should be on the front page?

these are questions I don't mind answering.
It depends, usually colleges give you a vague idea depending on the course you're choosing. 10-15/20+ really depends on what you're applying for. Black covers are never okay, never. I don't know about other colleges but CSM hates usual black boring covers. They want something that stands out. If you have an online submission it just depends on the order really nothing else. If you have hard copy submission never use spiral bound folders OR books. Never. If you can learn how to bind yourself nothing like it, it just adds to your portfolio. As far as womenswear portfolios are concerned they're usually very colourful sort of messy and they stand out its the same with knitwear. menswear however is very sleek finished and proper (by the ones that I've seen personally) FCP is again half based on your laptop and the quality of paper, your concepts and how you've brought together an idea. If you're concentrating on photography remember your print matters so don't mess with the pixels and make sure the quality is amazing. Experiment with different papers and textures to show diversity and also understanding of different mediums and how comfortable you are using it. FCP applicants need to up your Photoshop and InDesign game. InDesign isn't complicated, it's very technical but once you know the basics it's actually lots of fun to use and it makes sure that the quality of your prints and/or web based projects are on point.

View more

Characteristic dari berbagai macam origin sepatu... E.g english shoes, italian shoes, spanish shoes , portuguese shoes, chinese shoes dan american shoes

sebenernya kategorinya lebih kearah british shoe, eastern european shoe, western european shoe, american shoe dan east asian shoe.
tempat lahirnya sepatu formal modern jelas2 di inggris, more specifically in the town of oxford tempat pertama kali orang2 berenti make boots dan make sepatu yang tingginya dibawah mata kaki (hence, the name oxford shoe and converse chuck taylor oxford). dari sini influence nya nyebar ke seluruh eropa dan bahkan sampe ke amerika.
portuguese dan spanish shoemaker (eg: meermin dan carmina) sebenernya kiblatnya lebih kearah italian shoemaker (with a little touch of british decency), yang memiliki karakteristik lebih slim (eg: romano martegani, silvano lattanzi, sutor mantellassi, amadeo testoni) ketimbang sepatu inggris yang lebih bulky dan bersol tebel (eg: sanders, grenson, crockett & jones, tricker's). for some reasons unknown, shoemaker dari italy biasanya berakhir dengan huruf i.
a good mixture between the two bisa diliat di french shoemaker yang either lebih terpengaruh dengan sepatu inggris sehingga shapenya lebih bulky dan solnya tebel (eg: heschung dan jm weston) atau lebih kearah ke italian shoemaker sehingga shapenya lebih slim dan solenya tipis (meskipun ga setipis italian shoe) dan biasanya memiliki patina warna-warni (eg: altan bottier dan maison corthay).
salah satu derivasi yang unik bisa diliat di daerah eropa timur yang kondisi alamnya mengharuskan sepatunya untuk tahan banting. dar sini, muncullah norwegian welt yang berfungsi untuk menjaga supaya sepatu ga gampang masuk air (ini masih menswear urban legend sih, CMIIW). selain norwegian welt, ada juga shape unik yang menjadi karakteristik sepatu eropa timur, yaitu budapester shape yang identik dengan sidewall tinggi (buday shoe, heinrich dinkelacker, bahkan vass aja ada budapester last).
sepatu buatan amerika memiliki tendensi lebih bulky (eg: alden dan allen edmonds), i guess it has something to do with their workwear culture. bahkan last paling slimnya alden, aberdeen last, masih kalah slim dengan last paling bulkynya crockett & jones, last 325. amerika juga mempopulerkan gunboat shoe, which is essentially sepatu bulky dengan double leather sole. salah satu contoh paling terkenalnya adalah longwing bluchernya alden.
east asian shoe (jepang dan china) sendiri terinspirasi banget dari sepatu eropa karena efek dari westernisasi. gue kurang tau banyak soal chinese made footwear, tapi sepatu2 jepang yang gue tau kebanyakan heavily inspired dari british shoemaker tapi shape sepatunya dibikin mengikuti bentuk kaki orang asia (mainly, lebih pendek dan lebih lebar) sambil tetep ngikutin european shape yang slim. like this beautiful hiro yanagimachi spectator adelaide oxford:

View more

Characteristic dari berbagai macam origin sepatu Eg english shoes italian shoes

Kak Ele, kenapasih fashion item dari high-end designer such as kyk Emernegildo Zegna, or even Armani selalu disebut2 "overpriced" ? Thankyou for answering my question kak ele :3

Hello, kalau ngebahas menswear, coba ke @resideriana dan @bananaside, mereka lebih capable untuk itu, gue nggak pegang menswear soalnya.
.
Lalu, karena lo menyinggung "High-end", di bidang apapun itu, sesuatu yang high juga diimbangi dengan biaya produksi yang lebih tinggi, material yang lebih baik, market yang juga upscale, dan lainnya. Apalagi di fashion. Nggak mungkin high-end brand buka boutique atau store di lokasi biasa-biasa aja. Pasti di upscale location juga dengan biaya rental yang tinggi. Service dan packaging juga harus lebih baik. Itu baru bagian dari marketing essentials mereka. Belum lagi kalau kita bicara produksi. Mereka juga jual nama. Itu ada nilainya sendiri. Semua hal-hal itu diperhitungkan. Target market mereka juga A+ yang memang willing to spend. Sama kayak lo pergi makan, restaurant Perancis yang sekali makan sekian juta cocoknya untuk customer yang bersedia membayar itu. Mungkin mahal tapi belum tentu overpriced. Kalau leather goods, tbh harganya make sense. Kalau garment, memang banyak orang yang belum siap dengan harga segitu makanya suka ada yang bilang overpriced.
.
Overpriced kan kalau suatu item dijual dengan harga yang jauh dari biaya produksi dan promosinya. Dengan hal-hal diatas, terutama lokasi, brand image dan sejarah brand, belum tentu overpriced.
.
Gue pernah liat productionnya Armani. Bukan di Armani langsung tapi di company yang ditunjuk untuk produksi baju itu. Dengan prototype yang seperti itu, gue maklum banget kalau Armani berani jual dengan harga sekian. Ermenegildo Zegna cuma pernah ke office sama showroomnya dan belum pernah liat produksi. Kalau dari apa yang gue lihat, Zegna punya SDM yang terbilang banyak dan ada beberapa hal yang juga bisa dimaklumi.

View more

Kannst du mal ein paar Lieder aufzählen,die du grade hörst?Ich glaub wor haben den selben Musikgeschmak

menswear - The 1975
girls - The 1975
sweater weather - The NBHD
R U mine? - Arctic Monkeys
chocolate - The 1975
she way out&pressure - The 1975
wicked games - The Weeknd
the hills - The Weeknd
robberd - The 1975
Talk! - The 1975(so ziemlich alles von the 1975)
Liked by: zeynep Ivana

Jadi sebenernya kenapa di film kingsman ada kalimat 'oxfords not brogues.'? Lo malah ngejelasin oxford itu apaan dan brogue itu apaan

Lol, gue bahkan gatau itu kalimat dari film kingsman.
Okay look, it's a movie. It's in the script. It's just what the scriptwriter want the character to say.
Technically speaking, kalimat itu aja sebenernya udah salah. 'Oxfords not brogues' membuat seakan2 sepatu oxford dan sepatu brogue itu mutually exclusive, padahal kayak yg gue udah jelasin sebelumnya bisa aja ada oxford yg make broguing (sesuatu yg bisa lo deduksi sendiri, seandainya lo actually mempelajari jawaban gue dan bukannya minta jawaban instan).
But for the sake of brevity, gue rasa yg dimaksud dengan 'oxford not brogue' adalah oxford tanpa broguing, karena disitu karakternya sering menggunakan jas. Dan tradisionalnya, yang dipake dengan jas adalah plain cap toe oxford tanpa broguing.
However, seperti yg gue sebut di jawaban sebelumnya, dunia menswear gak se rigid itu. So don't let a movie dictate you that it's wrong to wear a full brogue with a suit. because it's completely okay, especially if you want to breathe more panache into an otherwise plain-looking outfit.
Oh and by the way, would you actually read my answer next time? Karena sebenernya pertanyaan ini bisa lo jawab sendiri seandainya aja lo baca jawaban gue kemaren. So please, save both of our time in the next occasion.

View more

Domanda del giorno a chi seguo! Se vi va consigliatemi 4 canzoni e mettete una parte del testo che vi piace particolarmente, vediamo cosa esce fuori?

1. menswear - the 1975
"i'm sitting with a girl, fortunate placing.
preceding railing racket off a porcelain basin."
2. kiss me - ed sheeran
"i've fallen for you eyes, but they don't know me yet."
3. bright lights - thirty seconds to mars
"bright lights, big city. she dreams of love. bright lights, big city. he lives to run."
4. she will be loved - maroon 5
"look for the girl with the broken smile, ask her if she wants to stay awhile and she will be loved."

Vytvoř abecedu tvých nejoblíbenějších písniček (ke každému písmenku napiš jednu oblíbenou písničku ?)!

A- another love // Tom Odell (Arabella-AM)
B- bad blood // Taylor swift (bitch better have my money-Rihanna)
C- cry me a river //Justin Timberlake (Carmen- Lana del Rey, Can't feel my face-The Weeknd)
D- do i wanna know //Arctic Monkeys
E- enemy //The Weeknd (eyes shut-years&years)
F- feeling good //Nina simone (ale aj Flawless od Beyonce)
G- Girls// The 1975
H- house of balloons //The Weeknd (+high for this)
I- i don't fuck with you //Big Sean (ale aj Is there somebody who can watch you- The 1975)
J- jealous// Beyonce
K- king of the fall //The Weeknd
L- lean on
M- Menswear //The 1975
N- not about angels //Birdy (naive-The Kooks)
O- Or nah // Ty dolla ft. The weeknd ( Only love can hurt like this- Paloma Faith)
P- people help the people //Birdy
R- ribs //Lorde ( r u mine?- AM, Ride- Lana, Real- years&years, rolling stone- The weeknd)
S- sweather weather //The neighbourhood (say my name original od Destiny's Child + cover od The neighbourhood+Cry me a river, skinny love-Birdy, something big-Shawn Mendes)
T- Too Close// Alex Clare (Twenty eight, trust issues,The Hills=The weeknd, take shelter-years&years)
U- umbrella // Rihanna (nie velmi)
V- nespominam si
W- West Coast // Lana Del Rey
OBVIOUSLY TO NIE JE VSETKO, ALE SNAZILA SOM SA SEM VYPISAT VSETKY
SNAD Z TOHO NIECO VYCITATE?

View more

Hey you seem really sensible, cute and genuine. I'm a guy, can you suggest me some good places to buy good stuff? ik it sounds awk but something thats good and reasonable. Name the brands you know and suit a bit skinny not too healthy guys. Thanks

Yk I'm sorry I know very little about menswear unfortunately :((( like I feel so bad that I have such little knowledge about it but I've never really had an interest in it. You could ask @ria_menon, she loves shopping for her men ?

So for the next range we have Brian Friedman design the menswear and Mara Rons design the womenswear...This is top secret1!!! co to znaczy? :)

W następnym zakresie mamy Brian'a Friedman'a - projektanta odzieży męskiej i Mara'e Rons - projektantkę odzieży damskiej. To jest ściśle tajne! :)

c vs an a2 chơi thân nhỉ??? t thấy hai c cứ dính lấy nhau í :33 khác lớp mà thân được như thế là hơi khó đấy @@ c vs bakn ý chơi thân ntn đấy???

- Nó chính là còn đũy lợn lòi Engg Éc của tớ đấyyyy TvT =))
- Lollll tớ đang inb với nó nè :3 =)) Cũng chs hai đứa thân nhau vcl ra ?? Đầu tiên tớ thề là tớ ghét nó cực cực kì ý -.- Chả là hôm đi Sóc Sơn lớp tớ, lớp nó cùng 6a7 đi cùng nhau, khi đấy kiểu con gái lớp tớ thì ăn mặc menswear áo hoodie quần bò quần legging blah blah nói chung là toàn đồ thu đông kín đáo vcl ra ý trong khi trời nóng 32°C TvT Thời trang phang thời tiết =)))))) Còn lớp nó thì quần soóc ngắn áo phông bó nhìn ghê vl... Thế là bọn lớp tớ kiểu cảm thấy ghê tởm dị ứng vcl... nhất là con đũy Thái An đó =)))) Nó kiểu đã béo r lại còn mặc quần soóc xong áo phông bó vào r lại còn giấu quần thế là kiểu lớp tớ bị kì thị A2 luôn lollll TvT Xong r một hôm học clb xong bọn tớ tụ tập ở dưới cổng trường r tớ bật bài Catallena của Orange Caramel ý r nó nghe thấy r hát theo thế là tớ quay ra nhìn nó r hai đứa lquen =)) Nhưng khi đấy và lúc mới chơi với nó tớ vẫn ghét nó chs luôn -.- R tự dưng một hôm 20/12/2014 tớ nch nhiều với nó xong kiểu về nhà cũng gọi điện cho nhau buôn hơn tiếng lận chs =))) Thế là từ đấy thấy tính hợp nhau vchhhh :3 =)) Xong r thân luônnnn :3 Lolll tớ với nó còn quẩy banh nóc nhà ở Cora Café hôm 26/4 snhật tớ nữa chứ hihihii =)) ?? Vui vcl =)) Mặc dù bọn tớ đã trải qua tầm 2 lần (!?) cãi nhau và giận nhau TvT Xong r có một khoảng thời gian tâm trạng tớ không tốt thế là lạnh nhạt với nó xong nó cũng buồn và tớ cũng biết thế nhưng đ nói ra :)) Tình yêu của chúng tớ là vượt qua khoảng cách lớp học đó nhé =)))))))))))))) À xong từ đấy A2 A4 thân nhau cực kì luônnn :)) Nch là bọn tớ chả có cách chơi nào cả, hợp thì chơi hoyy ?? Y.Ê.U ?❤✌

View more

c vs an a2 chơi thân nhỉ t thấy hai c cứ dính lấy nhau í 33 khác lớp mà thân

Hello! I want to ask if you have any favorite korean fashion designer.. who? and why? Thank you very much 😊

pinkxpies’s Profile PhotoKirana Abdullah
hi Kay!
i'm sorry but I don't really keep up with K-Fashion or Korean Designers that much.
so, I don't have any lol
but when I went to Seoul back in 2013, I got a chance to watch Esmod Seoul Graduation Fashion Show there.
(since I went to Korea with the Esmod team)
and I must say, they're all talented and they got much much better fabrics than here in Indonesia.
(I actually bought almost all the fabrics for my Last Collection project there in Dongdaemun and omegerrrdddddd that place was like HEAVEN for designers)
I forgot the designer name, but I took a pict of one of the Menswear Collection from the fashion show back then :)
Hello I want to ask if you have any favorite korean fashion designer who and why
Liked by: Ifa Kirana Abdullah

Hey :) i know you're not into designing but I thought you'd still be the right person to ask this; what all can i do or become if i do a course in fashion design? Please answer. Thank You and i looove you and your answers :)

Depends on where you're applying and what the requirements are Obviously you need to have a very strong and well designed portfolio. It should show research and tons of work. There's this woman who is doing the Fashion Design Graduate Diploma programme here and her portfolio was based around miners. Her portfolio was well descriptive, tons of images, a little look book to go along with it and tons of information. she played around with fabrics so much so she created one herself. She did menswear though so her work was very clean cut and minimalistic. Women's wear is tons of images, designs, patterns everything it's very bright, vibrant and messy. Work on your portfolio, a collection. Something people can relate to. Create a signature for yourself. Discover your handwriting and work with it. But base it around the requirements of the college you're applying to. Design is extremely competitive, extremely. Any creative field is actually but you need to really push yourself to stand out to make it big.

View more

kak kuliah jurusan fashion desain kan? itu kalau lulus kerjanya cuma jadi fashion desainer aja apa bisa yang lain?

ngga kok, bisa jadi Fashion Designer / Menswear / Teenagewear / Maternitywear / Womenswear / Moslemwear / Evening & Partywear / Customwear / Traditionalclothwear)
Fashion Stylist / illustrator / Consultant
Fashion Coordinator / Editor / Journalist
Fashion Merchandiser / Buyer / Marketer
Fashion Photographer
Accessories Designer (Footwear, Bag, Hat) dan masih banyak lagi, yaa tinggal passion kita aja cocoknya kerja apaa:)

Just because genghis khan wore that does not mean it is still cool now. Jaman dulu jg napoleon bonaparte pake jas renda renda. Kali deh jaman sekarang mau kyk gt

actually, napoleon pake military jacket yang merupakan akar terciptanya jas modern.
you'll be surprised at how much the military dressing of the past influenced the menswear culture today.
jaket motornya barbour? it was originally a british submariner jacket. that slanted chest pocket aslinya tempat buat naro handgun.
kancing di sleeve jacket? itu aslinya diciptakan oleh komandan pasukan russia supaya tentaranya ngelap keringet pake baju dalam mereka (dulu kemeja dianggep underwear) dan bukannya pake lengan jaket mereka.
dasi? itu diambil dari tentara kroasia yang menggunakan kain pendek untuk mengikat kerah kemeja mereka supaya leher mereka terlindungi dari angin laut yang dingin. that being said, cravat is the original necktie.
cufflinks? itu bagian dari dress uniform tentara yang saking heavily starched sleevenya ga bisa ditutup pake kancing doang.
trench coat? itu dulunya jaket lapangan perwira pas perang dunia kedua. it was german's military, kalo gue ga salah. hence the name "trench" coat, karena dipake oleh perwira yang biasanya mengomando pasukannya dari sebuah entrenchment.
pea coat? itu aslinya adalah jaket yang dipake oleh USN navy yang ditugaskan di regional atlantik. it proves useful to fight the cold.
and as per usual, try to understand the rules before you start going around breaking them. that frills you mentioned is a decoration for a shirt's collar. the heel of an equestrian boots, is functional.
the same goes with trousers cuff, the invention goes back to late 19th century, the practice of cuffing the trousers was founded by Edward VII, the Prince of Wales.

View more

bor, lo ada rekomendasi website/books buat mempelajari fashion (history, design, etc) kayak lo ga? gw mau baca-baca lebih lanjut nih.

untuk design2 minimalis gue suka buka minimalissimo.
untuk menswear gue suka buka:
putthison.com
gentlemansgazette.com
untuk sepatu gue suka buka:
theshoesnobblog.com
theagatineeyelet.wordpress.com
tapi the bulk of my knowledge comes from lurking di:
styleforum
stylezeitgeist
ask andy about clothes
reddit malefashionadvice
reddit expensivemalefashion (tapi yang ini sorry banget private forum dan masuknya invitation only)

Lo ngerti apaan sih soal fashion? Udah berkarya apa lo di bidang fashion? Modal google sm mulut besar doang. Gw anak fashion design santai aja liat org belanja brand fast fashion yg penting enak diliat. Drpd udah mahal2 keliatannya cheap. Kyk lo gitu.

hmmm, it will be a long answer. but i will elaborate. but only once, so pay attention.
gue ngerti siapa yang mempopulerkan celana slim fit (clue: he was an american yang gak punya pendidikan resmi di bidang fashion tapi merupakan salah satu menswear designer paling berpengaruh dekade ini).
gue ngerti mengapa terjadi pergerakan dekonstruksionis yang dipimpin oleh margiela dan the antwerp six, as a backlash against 70s fashion industry which are over-saturated dengan power-showing dan peacocking yang didasari oleh aliran art deco yang berawal dari tahun 1920an. so it's almost like a 5 decade cycle, really.
gue kenapa design2 dari jepang sangat beragam dan tidak berkesinambungan sama sekali (as opposed dengan keadaan di dunia barat dimana satu style selalu mempengaruhi style lainnya), it's actually a complex socio-psychological phenomenon yang dijabarkan dengan super-flat theory. dimana intinya adalah orang jepang ga peduli lo pake baju apa karena di pikiran mereka baju bukanlah statement apapun.
gue ngerti sejarah terciptanya penny loafer (it's from norwegia), tassel loafer (it's invented by alden untuk memenuhi permintaan orang amerika yang baru kembali dari inggris), longwing (dan brogue in general, yang berasal dari bahasa irlandia kuno, brog. karena brogue shoe merupakan sepatu yang berasal dari daerah irlandia yang banyak rawa sehingga lobang2nya berguna untuk celah keluar air), dan sejarah terciptanya heels sepatu (dan kenapa heel ada di sepatu cowok dan cewek, dan hubungannya dengan cavalry militer jaman dulu).
gue bisa dengan gampang memberikan rekomendasi fashion item apapun tergantung taste, budget dan personal style seseorang. unlike what you would like to believe, semua saran yang gue kasih di ask fm itu udah gue afal di luar kepala. mulai dari RTW shoemaker (edward green, john lobb, c&j, as, alden, ae, carmina sampe meermin), RTW shirt (gieves and hawkes, finamore, barba napoli, orazio luciano la vera sartoria napoletana, kiton, isaia, new and lingwood, turnbull and asser, o connel's, mercer's sampe ke brooks brothers), RTW suit (borelli, boglioli, kiton, cesare attolini [bet you never heard of that one], luciano barbera, oxxford, sampe suit supply) bahkan obscure japanese brands (forget comme des garcons play, i know viridi anne, the soloist, kzk, attachment, niche, visvim, chrome hearts sampe john lofgren).
gue membuka mata konsumen supaya lebih peka terhadap quality control brand lokal dengan menjelaskan kualitas kulit dan konstruksi sampe bedanya leather insole dan leatherboard (the latter is just fiberboard covered with leather). gue ampir ngancurin satu brand lokal single handedly, dan membantu meluncurkan satu brand lokal ke pasar internasional. gue juga salah satu dari DUA orang di indonesia yang aktif memasyarakatkan metode perawatan sepatu kulit.
and of course there's more, but kicking a dead horse is kinda boring.
anyway... what about you? tell me about yourself... i'm so interested to hear your story.

View more

kak, personally, i don't too like some brands like gucci, lv, ysl, etc. alessandro nya sendiri ngambil tema wild, liar, free, little bit boyish, and using warna2 gelap tapi aku lebih suka gucci yg masih dlm jabatan creative directornya frida ka! kesannya lbh anggun, cewe bngt gt #gucci #fashionhour

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Sedikit bocoran. Karena Frida memutuskan berhenti dari Gucci sebulan sebelum tanggal seharusnya, semua menswear collection yang sudah disiapkan untuk MFW kemarin di bulan January langsung dirombak semua sama Alessandro.

Yeah that's also true :) I guess all the brands for men are just more expensive in general... (Or at least the ones that i like...) Do you also buy stuff online other than clothing?

Yeah menswear is most of the time more expensive sadly.. ;-; And yeah I do^^
Liked by: Natasja Ai Lin Ivy

Language: English