@winter_ashes

AshaZiqa

Ask @winter_ashes

Sort by:

LatestTop

Jia? Who is she? I'm not her. Don't bring that pretty girl in our conversation. Your first love? Since when?

/snorts/
#hashtag #youaresoher #don'tlie #i'veknownyoulongenoughtoknowit'syou #ohmyenglish
Since I first known of EXO I guess.
I fell in love with Baek during MID era.

Luhan ? Why that deer? Why him?

Jia?
Is that you my deer? (see what I did there xD)
He was my first love in EXO. And he's cute. /shrugs

Whose your new bias in Exo ?

New you say?
You must have known that my feelings towards Baek are dead LMAO XD
I'm very into BTS -- Jungkook right now.
But since you're asking about EXO...
Luhan I supposed.

Related users

Everyone's asking you to join the project. Just why xD Not saying the project is a bad thing, but it's a wonder why they expect you to be part of it.

LavenderAlisa_19’s Profile PhotoAlisa
Soalan maut. /cues horror music/
They didn't ask me to join, just wondering why I'm not joining xD
Yeah, it's not a bad thing, but I don't wanna busy myself aha xD
Perhaps it's because I'm close to some of the judges?
/shrugs/ idk. But I am liking the attention aha xD /slapped
Kidding.

Cer teka ..spaa ni ..lol

/ambik magic crystal/pandang crystal/campak tepi/
TAHYUL! Nauzubillah /geleng kepala/ -------
Jia ke? Sbb rsenya yg lain x mcm nie kot aha xD

Okay~ :D Hashtag: #Please-stop-the-tonyoh-thing Hashtag lagi: #kepala-I-bukan-untuk-ditonyoh Double hashtag: #Kamu-ingat-main-tonyoh-tonyoh-tu-seronok-ke? Tripple hashtag:#Ini-bulan-Syawal-jadi-kamu-dimaafkan

#hashtag# #ohmyenglish

Harsh? I don't even know. Lol, semua genre Ash campakkan ke tepi. XD . Dan ampun tuanku, patik yang bersalah. Patik telah membuat keputusan untuk menyertai featured tersebut. PATIK DAH IKUT NASIHAT TUANKU,Tapi, Jia harap jia tak akan menyesal.

/tonyoh kpl jia lgi/
Bgus2 pgi join...dan jdi juri yg adil, ok?you'll do great. Hee

bukan setakat campak, akak rendam terus dia dalam tu sampai beku. XD lepas tu kalau lapar, kasi dia mi segera ja. Zalim gila -_-

Ramen ke maggi nih? Eh, mne ade kejam. Kire okaylah tue.
Ash nie hah....lps rendam smpai jdi beku, bgi dia mkn popsicle.
Lagi kjam yo. xD

jungkok cute jek...golden maknae la kn...he3 ash pt3 ssh x...lg ssh dri PMR ke lg sng

daisy_alynna5’s Profile PhotoAlynna
My nampyeon, ofc cute, cam bini dia aha. -Aduh, jauh bebenor fkir xD
PT3? Yup, susah. Jgn disebut perkataan itu lgi akak... /inserts horror music/ lol just kidding.
Love you, muah <3

Haha! Daehyun belanja cheesecake ja komfem sembuh. XD Tak pun bawak dia pergi air terjun. biar dia jadi tarzan v.v

Apakah? Mesti dibuat-buat jekan sakit dia tue?
Silap2 dia saje je buat slh sbb after kne rotan, die tahu Daehyun aka bli cheesecake. Ish2.
Bwk pergi air terjun tue, jgn bgi die jdi tarzan, campak je Taetae tue dlm air LMAO XD

Lah, pecah rahsia. Ish ish ish, Taetae ni cepat nor hebohnya. Nak kena sekeh dengan senapang gamaknya budak Taetae tu. Taetae! Sini kamu! Akak nak tibai dengan rotan!

Tibai dengan rotan takpe, tapi esok2 jgn lupa sapu ubat. aha xD

Hmm, tapi, explanation Ash tu.. relevanlah~ 'Diri sendiri pun x bagus sgt, apa layaknya pergi decide kebaikkan crite org?' Just.. hmm, ada betulnya jugak.Apa hak kita nak judge ff orang lain. Hmm, Jia pun tak tahulah nak join ke tak. Hmm, tak kut. Kemalasan membunuh.

/tonyoh kepala lagi sekali/
Yah yah yah! Itu Ash aka VelvetLove01007 aka budak yg pemalas aka budak yg mls nak baca Malay tag aka budak yg dah lama tak update aka your aff bff. xD
Ek eleh, x layak konon. Maksud Jia Ash nie sbanrnya tak layak lah? I've caught you~ /sly smirk/ Lol, just kidding.
Jia lah yg layak jdi judge woi. Jia fhm isi hati dan fikiran both angst and romcom writers. Jia tahu mcm mana nak judge cerita2 yg ada x kira genrenya. Kalau bgi ke Ash, mmg romcom Ash tolak tepi. Ceh, silap2 cerita angst pun Ash tolak tepi. Kan Ash dah ckp, I am very harsh.
Nanti ada jugak Ash kena buang dri aff kang, susah. so baik senyap -- Bagi Ashlah.
Jia? Pergi masuk. Klau tdak.... Hehehehehehehe /sediakan peluru senapang/

Eh mesti! komfem datang nya! XD buat tema wildlife tau.

Wildlife?
Laaa! Akak ke yg bgitahu Taetae sruh bgitahu Kookie sruh bgitahu Ash buat tema tue?
And here I thought Taetae was being delusional. Rpenya dia dpt idea dri akak...
Lol, just kidding.

Tak apa akak nak amek V jadi adik angkat je, tak pun pengapit Daehyun ke. Daehyun kan hasben akak jadi akak kena setia!

Adik angakt ek? Pun boleh aha xD
Yg penting nnti kawin Ash-Kookie akak dtg kay? Hee. ^^

Ash tak nak join Malay Featured Story tu ek? Kalau macam tu.. Jia pun tak nak join jugaklah~ XD

JiaraAhn’s Profile PhotoWoaiJia
/Tonyoh kepala Jia/ Sediakan senapang
Pergilah jelah masuk, jangan ikut Ash nie yg pemalas nie hah.

why not? cter ash best ap...gaya bhsa pun ok...ap yg mnybbkn ash rse xnk? soaln maut tu..hu3

uhu, mmg soalan maut.
Sejujurnya, Ash xnak libatkan diri sgt dlm hal2 camnie. Diri sendiri pun x bagus sgt, apa layaknya pergi decide kebaikkan crite org? Okay, mmg ada unsur hipokrit kat situ yg hanya sstengan org yg akn fhm but still...
Lgipun, ash punya taste sgt picky. Crite2 yg dpt smbutan hgt pun ash mls nak layan. Ble ash membaca, yg ash kesan ialah keburukan dan bukan kebaikkan. I'm nice, but I'm also very judgmental and harsh.
Liked by: WoaiJia

Are you going to continue "Heir of Hearts"? PLEASE I BEG YOU I LOVE THAT STORY SO MUCH ;-;

Aaahhh.
Heir of Hearts you say?
Oh my...

What made you write La Tahzan? What inspired you to write La Tahzan? And why utilise the Islamic/religion card? Just our of curiosity... seems hardcore ^^"

Hurm...that's a hard one.
I guess a big part of me writing La Tahzan is for a contest. It requires the entries to play with family and motivational theme. And I was like...why not incooperate Islamic themes in there? Considering Islam plays a huge role in our everyday life.
The storyline itself is quite...uh, normal. But I will be touching on issues that have been wavered in society. Things that Islam actually stressed abt but looked down in people these days.
Honestly, I am extremely nervous about this. Which explains me procrastinating (okay, scratch that. I'm just plain lazy) but hopefully, things will turn out okay. Insya Allah c:
May I know who you r? Pm me on aff ♥
Liked by: WoaiJia

ash da xmnt baeky la ke? tawla dia da couple //gelak jahat//

daisy_alynna5’s Profile PhotoAlynna
hurm...Baekgu?
X taulah akak. Hati rse cam dh mati dgn dia. >.<
Jungkook cute apa? xD

Sejak bila minat Jungkook ?

Sejak tgk bts perform just one day.
Jtuh cinta dgn kelincahan dia mnari. Aha

Woah! Bunyinya menyedihkan. Tak mengapa, tiada siapa yang kisah kalau VelvetLove01007 tak on9. Bff velvetLove01007 boleh on9 sorang-sorang sambil merenung logo asianfanfics dengan harapan keajaiban di awal syawal akan berlaku. Tiada siapa yang kisah.. //pandang tempat lain//

No one cares? Really? /sobs
Ala siannya dia...Knp? Logo aff tak boleh memberi cik adik awesome stories ya?
Ya, awesome stories semakin pupus. XD
Keajaiban di awal Syawal...? Hurm... Duit raya yg berisi warna oren? xD

Next

Language: English