Ask @wnsby:

shazwana
Top answers

kak wanaaaaaaaaa boleh tak nak tahu cane kak wana studi utk spm sobs sobs gue takutttt trial nak dekat dah ;;; baklah siket positif cas kak wana utk saya hehehehe /throws love/

Saya kelas akaun so saya bagi subjek yg saya ambik jela. ni cara saya study tau bukan suruh korang buat. tapi kalau awak rasa cam boleh guna je cara ni guna la. haha

Math- kisah benar eh. Sila buat buku Past Year Question sampai habis. Kalau tak tau tengok jawapan. Sebab math ni soalan dia sama lebih kurang je cuma lain nombor and lain bentuk (lebih susah atau lebih senang) . kalau dah habis buku tu dan terus dapat jawab tanpa tengok jawapan (hafal steps) insyaallah A+.

Science - yang ini, saya beli banyak-banyak buku latihan and buat buat buat sampai habis semua selagi sempat. Tak kira buku ikut chapter ataupun buku dalam bentuk periksa. Saya buat sambil tengok jawapan dan buku rujukan. Baca buku rujukan sahaja akan buat saya lupa, lebih baik buat soalan terus lepas study. Soalan subjektif saya memang study guna buku latihan sambil tengok jawapan. Saya hafal jawapan dalam buku latihan tu.

Add math dan akaun - hm.... hm..... hm..... krik.... krik.....

Sejarah - Soalan subjektif :anda takde pilihan lain selain menghafal. So saya hafal jawapan dari segala soalan dalam buku latihan. Soalan objektif : haaaa yang ni pun saya buat banyak latihan dari buku-buku dekat luar .

Ekonomi asas - ni pelajaran paling risau sekali walaupun SENANG, tapi dalam diam sebenarnya bende ni susah. Saya study ekonomi asas last minute dan alhamdulillah, dalam kertas spm objektif, saya dapat satu je salah hehehehe. Bila dapat kertas subjektif, memang terkedu sebab memang susah and cara jawab dia ada format tau.

For objektif tetap cara sama saya belajar - buku latihan. saya beli buku latihan (banyak-banyak) tak kira ikut silibus ke contoh peperiksaan ke lepas tu baca soalan→ teka jawapan→ tengok jawapan → kalau musykil check dekat buku rujukan.

Kertas subjektif : saya cuma jawab soalan ikut jawapan dekat belakang. kalau buat banyak banyak mesti terhafal (hafal la !!!)

Agama : agama ni je la satu satunya buku yang saya baca buku rujukan sahaja.

bm dan bi saya tak pernah belajar dekat rumah. Bm cuma fokus bila cikgu mengajar. BI pulak asyik tido bila cikgu ajar xD

Beli dan buat semua buku past year questions.

Tanya cikgu soalan ramalan.

Tu je kot... goodluck !!! Dulu saya lepas dah habis trial baru sedar diri sebab banyak benda tak boleh jawab. Pastu baru kelam kabut study lelaju, stay up malam. Alahai rindunya ㅠ~ㅠ

Goodluck ^_^

View more

AWAK NI KADANG2 JAHAT JUGAKKAN KAN ? SAYA FIKIRKAN AWAK BAIK. EMM. TAK PELAH. ORANG DAH FEMES SEMUANYA BETUL RIGHT ? K BYE

2 kali answer padam answer padam

First jawab, i'm trying to be cool
"lol pertama, apa saya dah buat? sorry ._. kedua , saya tak femes lah lol"

Second jawab, saje nak sakitkan hati lol
"jawab balik sebab lupa nak jawab "KBAI"
Bai."

Rasa bersalah, so jawab balik.
Saya just harap semua orang tak expect saya sebaik malaikat lah ye. Saya manusia jugak. Memang pun ask ni mengganggu saya, saya curious nak tau salah saya. "SAYA FIKIRKAN AWAK BAIK" Saya tak boleh nak penuhi expectation orang, thats why jangan expect banyak sangat dari seseorang. Burdening. Saya online dan post tutorial dan blogging. Saya tak pernah cakap saya baik macam malaikat tak pernah buat salah and so on. Kalau salah, tegurlah.

View more

Why are you so addicted to Ask.fm?

sila buang tepi keperasanan tu ok

View more

Awak , boleh tak buat tutorial macam mana nak jumpa kebin wu -3-

Boleh T^T

TUTORIAL BAGAIMANA NAK JUMPA KEVIN WOO ((dan dapatkan no dia sekali LOL))

Firstly, kita kena jadi sasaeng fan yang kaya raya anak jutawan gitu.
Secondly, Kita kena ikut Ukiss kemana-mana mereka berada tanpa mereka perasan
Thirdly, masa dekat hotel, haruslah kita buat-buat macam pelancong lalu kita pun buat-buat lah terlanggar dia huahahahahahahah melayang gamaknya kevin kalau dah terlanggar tu ._____________.

Dalam third tadi, kita dah dapat jumpa kevin woo XD

Yang keempat, jatuhkan phone kita (eh kita kena beli iphone5 tau. Baru sama dengan kebin) dan kita kena pastikan yang kebin pun terjatuhkan phone dia sekali. Then then thennn terus ambik dia punya phone lalu lari. Tinggalkan phone kita tadi ok.

Lari jauh-jauh. So Kevin takkan jumpa kita lagi bila dia perasan terambik phone yang salah. Masa tulah kita boleh stalk phone Kevin . Ingat , semua KEVIN ada dalam phone tu je. Dia date dengan siapa, dia forever alone ke tak. Paling penting copy semua kandungan selca yang dia tak post dekat twitter dia XD Nanti jadi hot issue tau. HAHAHA. Oh, of course lah lepas ambik phone dia kita dah tau no dia.

EXTRA

Oh nanti mesti Kevin call kita sebab nak phone dia balik. Time tulah kita ................((sila bayangkan sendiri)) okbyeeeee XD

Selamat maju jaya.

View more

When was the last time you saw an animal in the wild?

ntah. Last nampak babi hutan masa darjah 5 lol hahahaha ok benda tu tak comel ;_;

View more

curious dengan wana ;___; dari mana lah wana belajar coding coding javascript html ni semua utk edit blog , akk ni yg belajar coding c++ kat U pun dah peninggggg Y____Y nantii masuk U amik course Computer Science okey :") jd junior akakk..hewhew, Jwb soxln, acano wana boleh phm manipulasikn code

╰(・ェ・ ) Cemmana nak cakap eh haha . Saya start blogging dari awal tahun 2011 dan sangat addicted dengan blog. Sokit sikit nak ubah sana sini sana sini. Pastu bila dah lama tu kan bila edit, rasa macam makin lama makin faham fungsi dia ._. masa saya dah faham cemmana nak edit tu kan, saya still tak faham tau macam mana code berfungsi. Tapi lepas saya start belajar blogskin naru saya start faham lebih banyak dari yang dulu. Serious senang je lepas faham. Tapi bukan banyak pun html yg saya pandai . saya pandai code yg biasa je. Banyak lagi tak tau nak guna TuT javascript pun saya tak pandai TuT haha kalau saya ambik komputer science pun confirm terpinga-pinga XD

View more

PAP must-have items for the summer!

What is the quality you most like in a man?

bila dia tetibe jatuh hati dengan officemate dia pastu dia cakap "eh, aku ada wana la kenapa aku jatuh hati ni. dasar lelaki" then forget her. hahahahahahaha

View more

If you were a different gender, what name would you want to have?

Shazwan......................

View more

kenapa boys rep membunuh ?

1. Sebab ada member nama Suwoong
2. Suwoong comel
3. Serious aegyo suwoong haritu aaaaaaa
4. Fanservice bagus
5. Sungjun comel, ingat tak masa dia sebut "Palli" pastu menari guitar dance laju laju
6. leader dia punya fanservice.
7. Leader dia kuat makan pastu banyak cakap
8. Cara Sungjun cakap macam Injun
9. Dabin.................................krik krik
10. Minsu..............................krik krik
11 suwoong suwoong suwoong suwoongggggggggggggggggggggg <3
12. pandangan mata suwoong dalam fancam aku tu, just.... /pengsan/

View more

Post a selfie?

Harhar

View more

Kak Wana, OTL tuh apa actually? -.-'

OTL orang yang merangkak ._. macam frust menonggeng HAHAHAHA nampak tak bentuk dia? kay lawak haha XD

View more

are you muslim?

yes, I am a Muslim.

View more

English akak selalu study cemana nak kasi A? 😭😭😭

jujur saya tak pernah study bi. Hahahaha serious mcm kalau bi en saya study yang literature je hahahaha. haaa nah nana ajar

View more

awak ni saja reject saya secara halus eh? #ayatrejecthantu #rejectsecarahalus

ye lah. saya nak reject secara kasar takut awak terasa. yelah hantu kalau terasa makan pun tak lalu hm 👻#pengalaman

View more

Post your most liked pic on Instagram or Facebook!

awak dah terima saya ?

Did you like/love EXO?

let me susun ayat nicely. wahaha.

Like = yes, love = nope. Hahaha. Still fangirling bila nampak d.o and still ikut nyanyi kalau exo keluar tv. hehehe.

View more

Hai . saya anggap perbuatan ni salah ye sebab melanggar syarat periklanan. Saya pun baru tau sebab asyik klik iklan kat giveaway je sebelum ni. Tak pasti duit hasil iklan giveaway tu halal ke tidak, sebab menyuruh umpama menipu syarikat iklan tu. Sama dgn yang ini.

motif iklan tu apa? dia suruh letak mungkin orang akan berminat dengan produk , atau apa apa yang dijual atau dipromosikan. tapi bila kita suruh klik, jadi apa? "tunggu sampai loading pastu tutup"

banyak blogger otai tegur. Ramai yang tak sedar. Lepas tu bangga post dekat blog "cashout yang ke 1836383" maaf ye tertulis macam ni ;_;

View more

akak, nak navbar cam akak tu bole? :o

Shiro Usagi

Hye. dulu awak nak header blog saya yang lama.. bila saya dah bagi freebies awak nak design saya yang sekarang pulak can you please make up your mind?? ^^

View more

Waaaa . Mcm mane nak buat paperdoll tu ? Kpop punya ada ? Ajar !

Haha kpop punya kat sini -> http://cinnp.tumblr.com/dolls , kalau nak ajar tu saya tak reti so rujuk sini http://www.youtube.com/watch?v=F68S88KxdKY XD

View more

Wanaaaa ㅠㅠ aku dapat kelas akaun ㅠㅠ

ctfdhlh

hahahahah kalau dapat kelas akaun,fokus kelas akaun tu. Kalau tak faham satu benda pun tanya cikgu, jangan tertinggal satu benda pun. Awal-awal form 4 punya memang sangat penting kena faham. Menyesal aku sebab tak faham akaun dari awal. Goodluck !!!

View more

i wonder that u like exo. or u dislike exostan?

Sejujurnya, Saya suka exo lebih-lebih lagi d.o. dgn baek ~~ Memula masa diorang debut saya dah macam asyik nampak exo je kat timeline so macam sleck sikit lah. Tapi lama-lama boleh faham lah sebab hakikatnya diorang famous sampai tahap begitu. Masa tu suka Kai. Tapi sejak... Minah mengaku dia suka d.o, sakit hati sikit lah bila diorang bash Minah ㅠㅠ . Siap nak perli perli dalam tweet segala. Saya ni jenis suka cari pasal ngn hati sendiri. Bila ada issue Minah saya mesti search Minah dekat twitter. Banyak betul twitcon exo yang kutuk dia. Tapi bukan semua, ada jugak satu dua yg bela Minah. So saya tak dislike semua peminat exo pun. Adalah sorang dua... ((dah tak tau mana mereka so lantak pi lah haha)) sorry tapi sebab Minah tu perempuan saya rasa tak adil. hahaha. Dia minat sama je mcm kita just dia idol jugak so exo at least perasan kewujudan dia lol. Tak perlula kot nak jeles lebih, kalau nak pegilah jadi Minah. Pegi belajar jadi idol :B

Takde kena mengena pun dengan tahap kesukaan saya dekat exo.Saya jarang fangirling idol lelaki sekarang. So tak nampak langsung ah kan.. padahal saya dengan mak saya siap tgk weekly idol exo sesama lagi. Baru je tadi saya gelak dekat d.o punya baby dont kerai. Haha Keeeraaaii.

no offense.

View more

Wana, kenapa kita tak digalakkan guna gambar idol perempuan as twitcon?

Sebab kita dah penat tutup aurat sendiri. Tapi kita dedahkan aurat orang lain pula.

View more

apa pendapat kak wana kalau blogger y amik tempahan template, header design ni swmua

Saya rasa benda tu okay, saya pernah try buat tapi saya takde keyakinan nak teruskan. hahaha.

Pendapat saya, benda tu okay. Tak apalah jadi sumber pendapatan blogger2. Bukan semua blogger nak kena belajar code code ni hahaha blogging is about writing bukan designing. Tapi saya totally minat design blog sampai tak focus in writing hahahahahahaha. eh keluar topik.

View more

Loading…