Ask @zharif93:

Zharif Azis
Latest answers

Are you allergic to anything?

i'm allergic to makanan bercengkerang except for Kerang, Lala land and Ketam.

View more

Assalam bro... boleh kasi link syllibus kos psychology ni tak? sbb saya ada apply kos nii, first choice n saya lepasan matrik juga. insyaAllah jika ditakdirkan dapat kos ni nnt :) harap bro dpt bantu utk survey.. :)

email me at zharifazis93@yahoo.com . i'll give you the details. Good luck ! =)

View more

Ok serious mmg tergugat iman bila baca entri pasal THE MAX tu, like OMG!!! Alangkah bahagianya if cafe university kat Malaysia ni ada servis macam kat THE MAX jgak..macam2 ada *bahagia* but still good suggestion utk copy and apply and improve-kan lagi apa yg patut utk student yg study local ni kan

yes. sangat banyak kemudahan dia. harap2 university di Malaysia akan apply benda yang sama. tapi rasa macam tak kan pernah terjadi je >__<

View more

Adakah rumah Zharif Azis di Banting mengalami masalah bekalan air? Hahaha..sorry ek abg zharif, ni dah xtaw nk tanya apa.. :)

29 days ago, omg. pardon me for being so ignorant in logging in ask.fm . i should have logged in it frequently.

View more

Hi..i found your blog recently and decided to ask s/thing as i finished my stpm last year(science stream) but i only took chemistry n sports science.I got 2.83.so i applied for ijazah s.m psikologi in upsi..do i have any chance to get it because i didn't take biology or physics?any advice? Thxx~

i think yes. you still have the chance in pursuing psychology in UPSI. because some of my seniors didnt take biology course. good luck ! =)

View more

Hai abg zharif..no question kali ni, just nk bgtaw yg one of my friend minat sangattt kat zharif azis..like seriously..haha tetiap hari stalk ig..blog taknak plak baca.jadi abg zharif teruskam maintain hensem mungkin,then your fans will be crazy..bhahahaha :)

speechless. OMG tak sangka muka desa nie ada yang minat. bhahahhaa. cakap kat dia thanks erk. abang nie biasa je orang nya =)

View more

Kalau tak dpt mana2 iv, padahal the first 4 choice dlm upu tu sume perlu iv what should i do?

you should do nothing. semua rezeki dah ditentukan. so dont worry kay ? =)

View more

thanks 👌 doakan semoga saya jadi cikgu jugak huhu

aminn. semoga jadi cikgu yang berdediakasi untuk anak bangsa ^__^

View more

cool!! haha btw thanks for yr medsi entry kat yr blog

Atikah

no problem ! =) good luck tau ^__^

View more

and still the iv upsi buat or u yang kita apply buat ?

uni yang awak apply tu lah yg akan buat iv tu =)

View more

tahu tahu but then result medsi dia tak bgtau ke senyap gitu je eh

Atikah

senyap gitu je. nak bagi tahu pon untuk apa kan. sbb nya ujian tu ujian psychological je whether or not kita nie sesuai ke tidak jadi pengajar.. kalau lulus, then dia akan pertimbangkan lah kot untuk kos pendidikan tu =)

View more

bcs i didnt apply for upsi kot huhu

Atikah

owhhh apply u lain.. ye kot.. tapi tahu kan medsi nie ujian untuk kos pendidikan ?

View more

ive just taken my medsi test last week and usually when is the result for interview ?

Atikah

masa sy, i took medsi and interview at the same time. intake september lain sikit kot. sy intake februari

View more

hi i need to ask several questions regarding medsi

Atikah

yes, please. what's about it ?

View more

Do you always speak english with your friends or family?

not really. selalu cakap bhasa melayu je dengan kengkawan =) hihi

View more

Abg zharif, if u dont mind to share, what is ur matrics pointer?

yes i mind. hahaha. atas kepentingan apakah untuk soalan ini ?

View more

2 kali saya nampak awak. 1st time awak ramah la jugak masa tgh jual the ice cream then kali kedua masa awak nak gi kelas. tapi garangnya muka :(

hahaha ye ke garang. well kalau tetibe senyum dekat orang tak kenal masa otw pergi kelas, tambah2 org perempuan, nanti kang dibilangnya gatal. betul tak. susah jadi laki nie. hihi. btw, benda yg saya jual tu dadih, bukan ais krim =D

View more

Assalamualaikum ohoiii :) Abg zharif bila nk update blog? Bukak blog mesti entri pasal savannah tu je..hehe, oh hii saya le yg msg abg zharif on fb and tegur kat wechat pasal your breakfast kat Amerika tp tu dulu la..dah lama :)

waalaikumsalam. alamak saya dh tak ingat lah.. hihi. tu sy dh update banyak2. tp bukan entri masa kat america lah.. entri america mmg lambat sikit terupdate.. hihi. terima kasih yer baca ^__^

View more

assalamulaikum , hari tu saya dapat iv upsi 2nd intake , tpi x berjaya , saya dah buat rayuan tadi . saya nak tanya selalu rayuan nie dia ambil berapa orang je setiap kos ? 2 org ke ? tyme awak dulu rmi tak dapat rayuan, sampai tak 50 orang ? :) terima kasih

waalaikumsalam. rayuan tak de lah ramai sangat. rasanya tak ada pulak dia limit kan berapa orang untuk setiap kos tu. tengok kekosongan jugak rasanya. sy pon tak tahu lah sbb nya benda nie diluar kuasa saya. maaf.

View more

Welcome home!

omg, i just open my ask.fm. thank you ! =)

View more

hi zharif nak cakap yang zharif dah lain sikit since stay kat america. Culture shock mungkin.

hi =) lain macam mana tu ? rasanya takde berubah apa-apa =) hihi

View more

*overxcited* tengok uols punya blog update bout xchange student. Breakdance, aku baca. *'aku' macam casual skit* btw, wish u luck there n nice room. Gotcha.bubye.

omaigad, just realized this.. thank you =)

View more

owhhh.kalau yg salu naek stage ambil sijil dekan tu means yg pointer ats 3.75 ke..dpt dekan pn dh kire stu kpuasan untuk dri..heee

aah.. yg naik pentas semua 3.75 ke atas.. alhamdulillahh.. rezeki jugak tu.. tahniah yerp =)

View more

salam nk tnya.apa beza senarai dekan dgn anugerah dekan.n berapa pointer untuk dpt anugerah dekan

anugerah dekan tu untuk mereka yg dapat 3.75 dan ke atas, we call it as first class student. dekan biasa ialah mereka yg dapat 3.5 hingga 3.74. dekan biasa pon dh cukup bagus tp sekarang ramai nk kejar untuk dekan first class. supaya pinjaman boleh tukar kepada biasiswa. tak gitu ?

View more

Salam.. Nk tye, zharif dpt exchange studnt tu cmne eh? Dekan smpai sem 3 eh? Then ada ujian ke?

wsalam, sem 1 je tak dekan. ada interview and ujian sekali. ujian kne buat essay 500 perkataan on the spot. and ada dua petikan diberi dan jawab soalan based on that petikan. macam exam paper english masa spm dulu2. kalau nak maklumat lebih lanjut, boleh pm saya di facebook ? much more easier lah to chat =)

View more

Loading…