@romanstoyko

Я - ХРИСТИЯНИН

Ask @romanstoyko

Sort by:

LatestTop

і чому чоловіки несуть службу в церкві( Служба Божа, сповідь і тд...)

Ще зі Старого Завіту гідність чоловіка завжди була вищою і важливішою. Пророки, левіти, більшість царів це були помазані Богом чоловіки. Попри те, що у Н.З. Богородиця вивищила гідність жінки, чоловік далі онтологічно є вищим. Навіть ап. Павло говорить, що "Жінка в Церкві повинна мовчати". Це в ніяким чином не означає, що жінки є чимось гірші. Просто чоловік несе більшу відповідальність.

перше послання Павла до коринтян 5, 9-13. А особливо "11. А тепер я писав вам не єднатися з тим, хто зветься братом, та є перелюбник..." от я гуляю і дружу з перелюбником. чи я хіба правильно роблю? (Людина не змінюється, та й не зміниться скоріше за все )

Чи людина зміниться, то залежить багато від нас. Якщо хтось хоче стати юристом, то тратить на це 5 років, якщо хірургом - понад 7 років, а щоб людина стала свідомим християнином хочете після одної розмови.
Апостол не мав на увазі "втікати" від грішників. Сам Христос нам подає приклад, коли часто засідав спілкуватися із грішниками, щоб і до них завітало світло Євангелія. Всне ж нам треба бути дуже обережним і уважним тоді, коли ми маємо справу із людьми, що живуть у смертних гріхах, щоб часом не спокуситися і не стати такими як вони. Ми завжди маємо пам'ятати хто ми є, а хто є той, хто поруч нас. У 5 і 6 глааві Павло звертається до Коринтян і наголошує на їхніх етичних проблемах, бо в тому краю у великій мірі панував перелюб. Тому саме так звертається ап. Павло.

Таке питання розкажіть про Львівську Духовну Семінарію яка тривалість навчання.які предмети є?як навчатися в даній семінарії?

Тривалість навчання у семінарії 7 років. Начаючись у семінарії студенти є водночас студентами УКУ філософсько-богословського факультету, кафедри богослов'я, тому після закінчення семінарії випускникам дають два документи: державний диплом і Testimonium.
Щодо предметів, то загалом предмети з докладного вивчення філософії, богослов'я, літургійної практики, є вивчення іноземних мов. Також є повно предметів, які пов'язані із суспільством(соціологія, політологія, антропологія, психологія та ін.). Не обходиться без духовної перактики, духовного супроводу і "монастирського" способу життя.
Як навчатися в даній семінарії? Ну на це питання відповість кожен по-різному. Що скажу я? Якщо чесно, то буває не просто, але я дуже радий що є там де є.
На світлині показаний внутрішній дворик семінарії.

People you may like

людина несвідомо реалізовують задум Бога? Навіть диявол?

Задум Бога полягає багато в чому.
Один із найважливіших задумів Бога є Боже покликання. Поклик, ініціатором якого є Бог, є до щастя у Бозі. Хто прислуховується до голосу Бога, той до можливої міри свідомий, а хто уникає Божий Голос, той уникає плани Божі. Щодо диявола, то він не хоче бачити Божі плани. А як він є ангел, то порівняно з людьми які можуть навертатися, він вже більше не захоче навернутися.

якщо Бог всемогутній чи може він створити камінь який не зможе підняти?

Яке давнопроїжджене питання. Господь через свій безмежний розум і любов не творить абсурду.
Бог є набагато ширший, щоб його критикувати такими примітивними припущеннями.

але щось я заплутався. якщо Бог керує подіями, якщо навіть " Монарх, що сидить на троні, також перебуває в Його руках і підлягає Його владі" тоді яку владу має сатана? хіба ж не його називають царем цього світу або навіть богом цього світу як то в Біблії пише.?

сатана називається як "цар цього світу" в розумінні царя цього світу марноти, суєти, брудних грошей, світської влади, марної слави, пафосу та іншого зла.

ура я дещо нове дізнався про Бога . Бог послуговується злом з огляду на вище добро. тому він і допускає зло бо Він має план. Він все робить для нашого добра. Це він керує перебігом подій. і це саме з Його волі я пишу це повідомлення . =) ( на жаль це повідомлення не передає всіх моїх думок в голові)

Дякую за свідчення. Ну не зовсім просто говорити, що Бог послуговується злом. Але він кожне зло може перевернути на добро! :)

за що відповідає Папа Римський?

"Ти – Петро (скеля) і на цій скелі збудую мою Церкву, що й ворота пекельні Її не подолають. Я дам тобі ключі Небесного Царства, і що ти на землі зв’яжеш, те буде зв’язане на небі, і те, що ти на землі розв’яжеш, те буде розв’язане й на небі" (16,18-19). У цьому уривку приголомшливому і вражаючому є найважливіша місія і відповідальність глави Церкви.

чому сповідатися потрібно саме священникам?

Сповідати має Богомпокликана людина. Та людина, яка присвячує все своє життя заради спасіння інших. Сповідати може та людина, яка має на собі Боже благословення і дарування Святого Духа, щоб якнайкраще допомогти людині знову з'єднатися із Богом.

чому у чоловіків є щетина, борода, а у жінок це відсутнє?

Ну я би посперичався)))
А якщо серйозно) То це питання скоріше до біологів, а не богословів)))
Liked by: IrunkaKryviak

а чому Ісус казав що якщо будете мати сильну віру то скажете цій горі перенестися і вона перенесеться. чому насправді нічого то і не переноситься. невже на світі немає людини чия віра настільки сильна? і взагалі що таке ВІРА?

Думаю, що Христос сказав це, щоб доказати, що "Все дасться вам по вашій вірі".Ну може гора нівкого не перенеслався, але чудес в які важко повірити було море.
Катехизм про віру говорить так: "це прийняття за правду того, що не можна осягнути людським розумом". Бог і його плани щодо нас є великим океаном, а на разі ми є наче ті чашки, які все це зачерпнути на раз не можемо. Тому повно речей, які відбуваються довкола нас залишається прийняти хіба що на віру.

я чуть в стані злості не вдарив друга, через деякі причини. ну в принципі я його вдарив або замахнувся. я цього не пам'ятаю добре, а був в стані ефекту. чому я не схаменувся? чому Бог не зупинив мене? я практикуючий християнин і така поведінка мене лякає. що мені робити коли гнів, і обіда велика?

Раджу прочитати тобі невеличку книжечку о. Томи Шпідліка у "Мистецтво очищувати серце".
Гнів є виправданий, коли допомагає подолати зло і приносить справжню користь. А злом гнів є тоді, коли він перевершує здоровий глузд, а згодом приносить шкоду. Ось чому о. Тома Шпідлік у книзі "Мистецтво очищувати серце" закликає плекати чесноту терпеливості, яка допоможе зберегти спокій і мудрі висновки. о. Тома Шпідлік закликає до охорони почуттів, молитви і постійної праці, щоб ми мали у своїй душі завжди "вартового пса", який би охороняв нашу душу від нападів злого і не заполоняв наше серце. Гнів «паралізує» будь-які добрі прагнення як і совість, тому доводить до скаженіння.

чи є якісь поцілунки гріхом і які?

До шлюбу поцілунки не мають бути причиною збудження.

що таке чоловік? що таке жінка?

Чоловік і жінка є хто, а не що))
В перших главах книги Буття все зрозуміло написано. Я кращого не розкажу, ніж написано там.

авжеж стану краще. якщо моя мрія здійсниться лише тому що я це робив з Богом моя віра укріпиться. і я стану сильнішим фізично і духовно. =)

Ти не знаєш наразі чи віра би твоя скріпилася чи ні. Але може Бог хоче тебе навчити вірити у те, що тобі наразі тих кубиків не треба)))

я дуже часто забуваю про Бога,а потім раптово його згадую.я хочу зажди бути вірна Йому,свому батькові((шо мені робити?деколли навіть таке буває шо зневірююсь,але потім усвідомлюю шо це маячня і біжу за Біблію ...але деколи мені і того не хватає(що робити?

В першу чергу - не розчаровуйся. На жаль так стається з нами впродовж всього нашого життя. Ми є дуже немічні, тому без Бога ми дуже слабкі. Дуже добре, якщо ти зазу після гріха повертаєшся до Бога!) Це дуже важливо і правильно. Проси завжди в Бога сили в подоланні спокус. Плекай чесноти. Вичисляй своїх паразитів і знищуй їй працею, молитвою і постом.
Щодо сумнівів, то подивися фільм "Бог не помер". "Годуй віру, а сумніви мори голодом" (щось таке я десь прочитав))). Якщо хочеш, то я тобі ще пораджу пару фільмів та інших практик по телефону. Бо я мало знаю про твою ситуацію. Тому не встидайся і давайся чути) Молюся за тебе! Щасливо! :)

де написано про антихриста? про те шо він має увійти через якісь ворота що і Ісус увійшов у місто?

Про антихриста багато написано в книзі Одкровення.

Часто на проповіді священники говорять що наші нащадки до сьомого покоління будуть відповплачуватись за наші гріхи. Чому іменно до 7 покоління, а не 2, 6, 5,4?

Так в Біблії написано.

Ісус казав що якщо віра велика то можу сказати горі пересунутись і вона пересуниться . як це розуміти?

"Все дасться вам по вашій вірі".
"У людей це неможливо Богові – все можливо" (Мт 19 26).

чим відрізняється свята літургія від святої меси? чому в нас (УГКЦ) хліб нарізаний кусочками, кубіками а у римо-католицькій хліб круглої форми? ( особисто мені подобається такий круглий хліб непевно тому що гарно виглядає=) )

По значенню і важливості дві Літургії незалежно від обряду мають однакову цінність.
Обряд формується не за один день а за десятки і навіть сотні років.

як ти розумієш слова "Очі - дзеркало душі"?

Як я розумію...
Якщо то правда, то моя душа зовсім не виспана)))
Я чув як говорять "погані очі", "добрі очі"... Для мене це маячня.

Next

Language: English