Anna Khayalan @thekhayalan
Anna Khayalan @thekhayalan
KUA / KUL
20 & not perfect // I'm not that good, just sharing what's on my mind. Feel free to tell me whatever you have in mind, I'll try my best to answer. Insha Allah.
Need a listener?
RSS Answers
Have you ever feel annoyed when people wanna take pictures with you?
I like people taking pictures with me because I feel loved! Haha but of course no!
22 people like this
Assalamualaikum anna. Anna pernah cakap yang kulit anna sensitive kan ? So macam mana anna jaga your skin ?
Waalaikumussalam
Anna makan supplement for my allergies & skin, use organic/harmless skincare/make ups, jaga makan, minum air banyak etc etc. Most importantly, hygiene.
25 people like this
what do you like to do in outdoor?
Most of the time? Reading or baking.
8 people like this
Salam Anna, I've judged you once and I'm really sorry for that. I think you're a nice person and I wish I get to know you better :) x
Waalaikumussalam. It's okay! We all have judged people once or twice or thrice haha! It's in our nature. No worries!
15 people like this
selalunya akak beli seluar yg x ketat kt mana?
Banyak je seluar tak ketat awak.
Palazzo, jeans straight cut, seluar slacks. Asalkan tak ikut bentuk kaki je sudah. Mana mana pun ada, kena pandai cari je.
16 people like this
Saya buntu untuk memilih course di universiti . Then, saya tiada pendirian nak ke universiti mana . Niat dan keinginan nak ke luar negara . Dah maklum kepada keluarga . Tapi saya tak yakin dan kesian dengan kewangan keluarga dan sebagainya . Mohon bantuan dan nasihat . Saya sgt mengharapkan jwapan .
Yakin dekat Allah. Kalau rasa doubtful, rasa lost. Cari Allah :)
10 people like this
Hi anna. I just used cetaphil cleanser and my face is getting better now but can you suggest any skincare to fix scars?
Hi! Told you Cetaphil works! For scars anna amalkan minum lemon infused water or kalau malas, perah dalam air suam & minum daily. Untuk muka, potong lemon separuh, letak madu sikit & rub your whole face. Leave it for 30 mins and then wash. Works wonderfully!
21 people like this
bila nk kawen ?
Bukan dalam masa yang terdekat. Nak focus belajar, bisnes and other things dulu. Boyfriend pun tak ada lagi haha. Doakan jodoh saya orang yang baik & soleh ye!
31 people like this
Tips untuk orang yang tak boleh makan pagi ? 😞
Kenapa tak boleh makan pagi? Breakfast is the most important meal of all meals!
- said the person who skips her daily breakfast.
20 people like this
what is the best way to tell other person that we hate bad attitude of that person
"You should change"
76 people like this
saya menjadi masullah pengawas pada tahun hadapan..tapi saya rsa ada org lain yg lebih lyak dn brkmampuan dan saya sangat takut brhdpan dgn org ramai..apa patut saya buat??? terima kasih..><
Kena yakin. If you can't do it, you wouldn't be a part of them. Rasa takut tu sentiasa akan ada tapi kita kena lawan, jangan biar ketakutan tu take over. Kalau asyik rasa takut, sampai bila bila pun takut. Awal awal je rasa nervous, nanti once dah rasa biasa & selesa everything will be fine. Yakin je ok! :)
29 people like this
Kak annaaa, how u study? I mean like u always stay up till late night or wake up in the early morning
Saya suka study early in the morning before or after subuh sebab masa tu badan fresh baru lepas tidur. Ikut keselesaan.
37 people like this
adakah anda lebih suka menanggung penderitaan sendirian supaya org lain tidak risau akan anda atau menceritakan kepada org lain tapi pada masa yg sama menyebabkan org risau akan anda
Wow. This really hit me everywhere.
44 people like this
kak anna biasa pakai heels tak? ke pakai kasut je?
Heels pakai time ada event or photoshoot je. Anna suka pakai selipar hahahaha.
34 people like this
Anna! You start bisness modal berapa ya? And baju yg you jual you jahit sendiri or you beli secara borong? You beli kat mana? I minat bisness tapi I tk ada modal dn tak tahu carenya. Share tips ana. Tq! I doakan semoga bisnes you maju jaya! xoxo  Siti Hajar
Assalamualaikum.
Hi! Awal awal haritu modal Anna 5k. Duit kumpul sendiri, daripada kerja etc. Anna simpan dalam satu bank, bila dah banyak Anna buat modal bisnes. Baju Anna semua Anna upah tailor jahit. Tailor Anna cari sendiri, Anna survey banyak sangat tempat sampai dapat yang harga affordable sebab nak jual murah untuk you guys. Sekarang still ada problem and all, tapi Alhamdulillah so far okay kot. Kena banyak usaha awak, buat bisnes tak senang. Kena kuat. & paling penting, jangan fikir untung, jangan fikir duit, nak kaya. Niat kena baik, baru Allah tolong. :)
111 people like this
Assalam kak anna. Kenapa yaa rasa susah sangat nak berubah dengan orang sekeliling yg selalu ungkit masa silam saya. Sy rasa give up dgn semua ni, dan saya nk jadi balik sy yg lama. sy bru 18 thn tp orang pandang sy mcm masa depan sy gelap sbb dulu sy sgt2 sosial. hmmmm
Waalaikumussalam.
Bila kita niat nak berubah kan, macam macam ujian akan datang. Allah nak tengok sama ada kita ni betul betul nak berubah ke tak. Kat situ lah Allah uji iman kita ni kuat tak, kita ni sabar tak. Bahagian paling susah nak buat bila berubah ialah istiqamah. Susah sangat sangat. Sebab tu kita kena dekatkan diri dengan Allah, kena sentiasa ingat dosa pahala, dunia akhirat, syurga neraka. Ingatkan diri sendiri mana baik mana buruk. Orang lain tak boleh tolong kita.
Bila kawan kawan awak ungkit masa silam awak, bila diorang ingat awak tak boleh berubah. Kat situ Allah dah tunjuk, diorang ni bukan kawan awak. Kalau betul kawan, mesti diorang support & hormat awak as someone new.
Be around people yang awak akan buat awak rasa motivated, rasa macam nak jadi sebagus diorang or perhaps better. These people will help you. Kenal kawan, kenal lawan. Jangan give up. You're just getting started.
147 people like this
how to be confidence in public?
Believe in yourself & stay positive. That's all. You have to remember that your mind controls your action. Positive thoughts lead to positive actions. Sometimes you don't really have to be confidence, you just have to pretend that you're confident. That's what I always do. People will believe you.
134 people like this
macam mana nak hilangkan hitam bawah mate ye ?..
Anna ada 3 tips!
1) Hancurkan pisang, letak dekat bawah mata macam mask.
2) Potong ubi kentang, letak dekat mata macam orang pakai timun tu.
3) Pakai timun. This works for puffy eyes as well! ^
141 people like this
Anna, pakai skincare apa eh sekarang? maybe I boleh try. I tak tahu nak pakai apa sekarang. hmm
Kulit anna sensitive & acne prone sebab anna ada resdung & the hormone imbalance blah blah it's depressing seriously.
Anna focus more on my inner health. Anna detox, jaga makan & health supplement. As for my skin, anna ikut routine je. Anna pakai gentle cleanser sebab kulit anna mengada. Anna pakai this one brand called Orique (ada my friend suggested), mahal tapi it works for me so Anna setia dengan tu je lah. Anna tak boleh pakai cleansers lain due to inflammation & allergies. Anna pilih yang 100% harmless. Sometimes anna research ingredients diorang. Cetaphil pun okay.
You should identify your skin type dulu baru pilih skincare. And please jangan beli local products. Banyak chemicals, they might say they're organic, tumbuhan, traditional whatsoever but who knows. Tengok macam Jannalawwa product ke apa tah tu masuk newspaper, banyak mercury. Sekarang je kulit cantik but sooner or later the chemicals will affect your skin in long term.
73 people like this
how to score English sub for SPM? especially for the essays. mana nk ambil all those good ideassss :(
You need to read more. The only way to improve your writing is by reading. The more you read, you'll gain more information & knowledge as well as ideas. You need to discover your strength as well. Which part that you'll be able to score the most? Look at past year questions. They will help. Read more. If you're lost, ask your teacher. Your teacher will know you by your writing.
95 people like this
anna, saya nak sambung degree, tapi family saya tak yakin yg saya boleh bawa course yg saya minat tu. tapi saya tetap apply course tu juga. agak2 apa yg saya belajar nnt berkat tak?
Insha Allah berkat. Kalau diorang tak yakin, yakinkan diorang. Prove them you can do it!! :)
48 people like this
Assalam Anna, what do you search in guy?sorry to ask you this but you look so successful and so does your friends,its kindda intimidate for a normal guy like to approach you.
Waalaikumussalam.
To be honest, I don't really search characters. Everybody is different, I accept people the way they are. I think it's a bit unfair to say that I'd like to have this and that kind of person to be the love of my life. It could be a wish but it shouldn't be demanded because when you truly love a person, all those things will be put aside. You can't tell that person "okay i want you to be like this". But, you can help them mend themselves. If they're less, help them to be better. If they're weak, help them grow strong.
The 'intimidated' part, I get that a lot I guess? People are scared to approach me because they think I'm not approachable? Too scared to be around me and my so-called-success. They tend to judge my friends as well. I don't choose who I be friends with. All they need to do is say hi, I won't bite.
If a guy is scared to be with a girl who is apparently more successful than him, he surely has ego problem. He needs to sort that out first.
139 people like this
anna, have u ever been to Brunei? what do u think of Brunei? or do u know someone frm my country? salam perkenalan :)
Hi! Salam perkenalan :)
I actually haven't been to Brunei and I have nobody that I know there. But I guess I do have one now :D
43 people like this
How to be instafamous like you sis?
Don't be. Be somebody better.
89 people like this
Kebahagiaan terletak pada kemenangan memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak yang berlebih-lebihan. ( Imam Al-Ghazali ).
Thank you for the reminder :)
57 people like this