Ask @wnsby:

Kak macam mana nak buat read more button? Dah lama saya cari tuto ni tapi tak jumpa pon

hi. awak google “read more button sweetkawaiilady” insyaallah jumpa post dia

View more

maaf macam mana nak buat blog sendiri i mean macam nak buat nama blog without blogspot dekat belakang tu

hi awak kena beli domain. saya beli dekat netkl. nak saya buat tutorial?

View more

Nak rq tuto boley?camne nk buat grid post tu 😩

hi, saya tak boleh buat tutorial lagi sebab saya pun ada masalah lagi dengan grid post ni. Asalnya saya nak buat 3 post per row tapi terpaksa buat 2post je sebab ada masalah yang tak tahu/reti punca

View more

Hai wana. Your latest template kan, lawa sangat. If i nak pakai, tapi taknak ada post sampai 6 and read more button tu, possible ke?

Tak boleh, sebab kena edit banyak sangat code hehe melainkan i nak buat 2nd version :)

View more

thanks answer my question :) tapi saya dapat sampai kembali ke template asal tu je bila dah upgrade. tapi bahagian setting kat Mobile tu tak jumpaaaa :/

ada awak, kat sebelah Edit HTML dengan CUSTOMIZE tu , sebelah tu ada Mobile. Cuba tengok balik. hehe

View more

hi awak. kita ada guna blogskin awak (Kio) and skrg ni dalam process meng-edit. terima kasih tau. tapi knp bila saya view guna handphone, tak jadi. dia jadi mcm template asal. & bila saya view guna laptop lagi satu pulak, background tak keluar. all white and code background je. macam mana eh

Emila Syaffiqah
kalau nak template responsive (mobile-friendly), mula-mula kena gi Blogger > Theme > Tekan upgrade theme.Nanti awak akan balik ke Template Designer, tapi jangan risau takde masalah.
Lepas tu awak tengok Mobile, tekan gear setting kat bawah mobile tempate tu, pilih " No. Show desktop theme on mobile devices." :)
Yang pasal view guna laptop lagi satu tu saya tak pasti, awak kena bagi saya link blog awak :)

View more

wahh thank you ! sy suka tgk hasil keje awk. blog awk cntik sgt..

thank you!!! hehe insyaallah awak pun boleh create blog cantik nanti ;)

View more

cmne nk letak social media icon tepi search tu?

Awak guna theme saya ke? Kalau awak guna automatic dah ada, cuma kena tukar link 😊

View more

buat tutorial buat theme sendiri boleh? macam blog wana punye tp utk blosgpot :'(

Actually nak buat tutorial macam tu memang susah, sebab buat template sendiri selalunya orang yang style kan macam mana dia nak semua tu kan. Tapi kat sini ada tutorial macam mana nak buat blogger template from scratch - saya memang guna tutrial ni). Dia betul-betul ajar buat template kosong dan kita lah yang tambah style semua. Goodluck! https://articlesteller.com/build-your-own-blogger-template-from-scratch/

View more

i'll always be there for you dear. wishing u all the best for your future undertaking. buat blog lawa lawa lagi k. 😀

Hehe thank you! ❤️❤️❤️❤️❤️ tulah kena ada mood nak buat 😂😂 thank you hehe

View more

Kak wanaaaa 😭 dah lama gila tinggal blog, nak start blogging balik tapi taktau nak start dari mana. Nak tulis apa idea pun langsung taknak timbul otteokhae? Help me juseyo 🙇

Same bro same. hahahahaha. Buat lah post yang senang macam personal post sebagai pembuka kata. Lepas tu start blogwalking, and comment dekat blog-blog dorang untuk engagement. Lepas tu, bila dah blogwalking baru lah dapat gambaran or idea post macam mana yang kita nak post. Hehe :) Kalau buntu jugak kan, boleh google "blog post ideas" banyak blogger listkan idea idea post untuk kita tulis. Goodluck! ahaha

View more

Kak Wana, macam mana nak letak button reply to comment utk happy ending template tu? thanks

Hi, kalau classic template memang tak boleh buat button reply to comment :)

View more

Next