shazwana
Latest answers

Hai kak wana, boleh tak nak tahu camne nak tukar color footer template (themexpose)

Hi. Saya tak tau themexpose mana yang awak guna. awak kena bagi saya code blog awak or url blog awak untuk saya tengok.

View more

kak wana, sha student asrama. and asrama sha susah sangat nak bagi kitorang balik. tapi tu bukan point nya. point nya adalah, macam mana student asrama nak buat duit sendiri? sha nak beli sick hockey baruuu.. huhuhu.. boleh tak kak wana kongsi tips

Awak ada full access dekat internet ke? Sekarang ni macam banyak juga peluang untuk student buat duit. Saya tak tahu awak macam mana tapi mana tahu bayangan ni boleh bagi awak idea kan. Contoh kalau pelajar university kan, kitorang ada buat printing service. Saya kadang bawak kuih dari rumah and jual je dekat kolej promote dekat whatsapp. Ada juga yang jual benda2 online, macam cookies CW ke cookies2 ni Haa. Promote dekat whatsapp ataupun iklankan kertas kecik tampal kat board dan sebagainya. Ada jugak yang jual skincare, macam-macam lagi. Dorang jadi dropship, awak boleh google dropship tu macam mana.

Ada jugak yang jual maggi, milo sachet, dan sebagainya singgit satu. Sebab benda tu macam keperluan tau untuk student. So sebenarnya banyak jeeee peluang buat duit dekat sini.

Tapi saya tak tahu asrama awak macam mana semua saya tak boleh bayangkan pun hehe. Mungkin agent dropship paling ideal tapi kena pandai cari yang betul2 tak tipu.

View more

kak wana, saya teringin nak buat read ore macam kak wana.

hi. saya guna wordpress so senang nak buat macam ni. so far tuto untuk blogger tak ada lagi

View more

hai kak wana.

hiiii

View more

kak wana tolong ajar saya macam mana nak customize read more if using a classic template.. saya sedang berhuhu. help me juseyoo :'(

sorry saya tak pasti macam mana nak customize read more dekat classic template :(

View more

singgah dah. cantik blog awak! :)

View more

wana, can i give you a suggestion? I think you should put archieve and label on your site. Thank you.

Hiiii. Tq for the suggestion tapi actually saya dah letak category dekat "Read by Category" kat situ ada list of categories. Thank you saya rasa nak buat listing dekat tempat obvious lepas ni hhihi

View more

ada suggestion tak nak beli planner cantik dan cute kat mana?

Dekat Typo. Seriously sangat cantik, also kena pandai tengok dekat Popular. Haritu ada someone bagi saya ig ni -> mosseryco yang memang cantik planner nya :)

View more

salam wana, nak tanya yang tutorial ni http://wanaseoby.com/how-to-add-circle-box-with-hover-effect-to-your-blog-style-2/, mcm mana nak tukar gambar depan dia tu eh? :/

Sorry ya lambat balas baru ada internet.

Awak cari code ni - http://25.media.tumblr.com/tumblr_mcq4chpZRN1qfqm2lo1_500.jpg

Then gantikn url tu dengan url gambar yang awak nak:)

View more

kalau nak buat bloglist kita kena chat org ajak exchange link, lepas deal baru add dekat bloglist atau kita add terus nama dia dekat bloglist lepastu baru suruh dia add dekat bloglist dia? huhu sorry soalan complicated sikit.

Mana mana pun boleh.

1. Kalau awak nak ajak exchange link, ajak je. Then kalau dia kata okay, then awak letak la dan dia pun akan letak.

2. kalau awak dah letak nama dia dekat blog awak and awak ajak tapi dia tak respond, awak tak boleh marah. Kalau awak letak link blog dia dekat blog awak, bukan tanggungjawab dia untuk balas balik. Sometimes orang just letak link blog yang dia suka nak baca. Contoh ada sesetengah blogger letak blog Yuyu Zulaikha dekat blog dia sebab dia suka tapi bukan exchange pun.

Cuma saya kadang bila blogwalking and nampak ada orang letak link blog saya, saya automatic rasa nak letak blog dia juga.

Tak apa asalkan saya faham :)

View more

hi there. may i know how to use your free template?

hi :D you may refer to this post of mine http://wanaseoby.com/how-to-download-and-use-blogskins/

View more

Macam mana nak edit blog dari biasa jadi responsive?

ni ada video saya buat blog jadi responsive - https://share.viewedit.com/5qujVksohhdFEGcbD98zDE

View more

Ada suggestion website untuk jadikan blog responsive tak?

Hi! untuk jadikan bblog responsive, kena tambah sedikit code dekat css style. Boleh check dekat sini untuk dapatkan gambaran - https://www.w3schools.com/html/html_responsive.asp

View more

Kakwanaa.. If u don't mind, can u share skincare yg akak guna? Just want to know bcoz ur face nampak flawless 😄

Too bad sekarang ni semua skincare saya dah habis :( nanti dah restock saya buat entry eh hehehe

View more

hi wana, ada buat tempahan edit blog tak?

Sooooooooooooooooooooon :)

View more

kak wana nak tips tambah follower :)

aqilah shahirah

1. Post something yang berguna untuk pembaca. As for me, my blog tutorials dan sebagainya.
2. Buat segment / giveaway
3. Banyakkan blogwalking - supaya orang sedar kewujudan blog anda
4. Banyakkan komen blog orang lain

:)

View more

hai wana, i hv one suggestion, kalau boleh, bila tekan link dekat your blog, buat lah automatically open dekat new tab. err faham x? utk mudahkan pembaca.. just a suggestion btw. love ur blog <3

Hi! Saya faham, thank you ! :)

View more

Design macam mana pun takpa. Saya tak kisah. Asalkan lagi lawa dari addthis. kkk ><

okay thank you this is also in the list! :)

View more

wanaaaa, tutorial utk buat kotak tu tak dapat bukak. so, lepas ni wana buat tutorial lg tak? kite subscribe email wana. hmm. nak belajar buat template :(

Ha ah sebab saya dah deactive design.wanaseoby.com. Yes saya akan buat lagi satu persatu. Thank you sbb subscribe ! Kita belajar sama-sama okay :)

View more

Akak tahu tak macam mana nak buat share button dekat blog selain daripada guna addthis? saya tak berapa berkenan la dengan addthis punya design T_T

Tahu, awak nak design yang macam mana?

View more

ouh yeke... walaupun pada awalnya blog tu setakat berapa orang je yang tengok?

kalau macam tu, kena pandai promote segmen, blogwalking, dan ajak orang join. Kena rajin sikit lah :)

View more

better guna 8share ke nuffnang ? blh jelaskan tak kebaikan n keburukan guna kedua2 tu utk blog kita ? akak guna yg mna ya ? heee

Hi ,boleh tak buat tuto blog archive yg style hierarchy untuk blogskin ?

maaf, saya tak tahu benda ni possible =(

View more

kak wana kenapa kalau kita buat apa apa segmen, boleh tambah follower seseorang tu??

Kalau kita buat segmen, automatik ada orang lain yang akan join, kan segmen selalunya kena post entri letak banner dan link blog owner segmen kan? nanti orang lain akan visit blog owner tu, maka bertambahla visitors. tambah visitors = tambah followers.

View more

Loading…