Ask @wnsby:

hi awak. kita ada guna blogskin awak (Kio) and skrg ni dalam process meng-edit. terima kasih tau. tapi knp bila saya view guna handphone, tak jadi. dia jadi mcm template asal. & bila saya view guna laptop lagi satu pulak, background tak keluar. all white and code background je. macam mana eh

Emila Syaffiqah
kalau nak template responsive (mobile-friendly), mula-mula kena gi Blogger > Theme > Tekan upgrade theme.Nanti awak akan balik ke Template Designer, tapi jangan risau takde masalah.
Lepas tu awak tengok Mobile, tekan gear setting kat bawah mobile tempate tu, pilih " No. Show desktop theme on mobile devices." :)
Yang pasal view guna laptop lagi satu tu saya tak pasti, awak kena bagi saya link blog awak :)

View more

buat tutorial buat theme sendiri boleh? macam blog wana punye tp utk blosgpot :'(

Actually nak buat tutorial macam tu memang susah, sebab buat template sendiri selalunya orang yang style kan macam mana dia nak semua tu kan. Tapi kat sini ada tutorial macam mana nak buat blogger template from scratch - saya memang guna tutrial ni). Dia betul-betul ajar buat template kosong dan kita lah yang tambah style semua. Goodluck! https://articlesteller.com/build-your-own-blogger-template-from-scratch/

View more

Kak wanaaaa 😭 dah lama gila tinggal blog, nak start blogging balik tapi taktau nak start dari mana. Nak tulis apa idea pun langsung taknak timbul otteokhae? Help me juseyo 🙇

Same bro same. hahahahaha. Buat lah post yang senang macam personal post sebagai pembuka kata. Lepas tu start blogwalking, and comment dekat blog-blog dorang untuk engagement. Lepas tu, bila dah blogwalking baru lah dapat gambaran or idea post macam mana yang kita nak post. Hehe :) Kalau buntu jugak kan, boleh google "blog post ideas" banyak blogger listkan idea idea post untuk kita tulis. Goodluck! ahaha

View more

Next