Ask @wnsby:

Nak rq tuto boley?camne nk buat grid post tu 😩

hi, saya tak boleh buat tutorial lagi sebab saya pun ada masalah lagi dengan grid post ni. Asalnya saya nak buat 3 post per row tapi terpaksa buat 2post je sebab ada masalah yang tak tahu/reti punca

View more

Hai wana. Your latest template kan, lawa sangat. If i nak pakai, tapi taknak ada post sampai 6 and read more button tu, possible ke?

Tak boleh, sebab kena edit banyak sangat code hehe melainkan i nak buat 2nd version :)

View more

thanks answer my question :) tapi saya dapat sampai kembali ke template asal tu je bila dah upgrade. tapi bahagian setting kat Mobile tu tak jumpaaaa :/

ada awak, kat sebelah Edit HTML dengan CUSTOMIZE tu , sebelah tu ada Mobile. Cuba tengok balik. hehe

View more

wana, apa maksud responsive blog tu eh

hi! Responsive tu maksudnya mobile friendly :)

View more

hi awak. kita ada guna blogskin awak (Kio) and skrg ni dalam process meng-edit. terima kasih tau. tapi knp bila saya view guna handphone, tak jadi. dia jadi mcm template asal. & bila saya view guna laptop lagi satu pulak, background tak keluar. all white and code background je. macam mana eh

Emila Syaffiqah
kalau nak template responsive (mobile-friendly), mula-mula kena gi Blogger > Theme > Tekan upgrade theme.Nanti awak akan balik ke Template Designer, tapi jangan risau takde masalah.
Lepas tu awak tengok Mobile, tekan gear setting kat bawah mobile tempate tu, pilih " No. Show desktop theme on mobile devices." :)
Yang pasal view guna laptop lagi satu tu saya tak pasti, awak kena bagi saya link blog awak :)

View more

wahh thank you ! sy suka tgk hasil keje awk. blog awk cntik sgt..

thank you!!! hehe insyaallah awak pun boleh create blog cantik nanti ;)

View more

tak sebab kita nk try bt sendiri. ermm,

Ohhh hehe okay saya buat tutorial ya

View more

cmne nk letak social media icon tepi search tu?

Awak guna theme saya ke? Kalau awak guna automatic dah ada, cuma kena tukar link 😊

View more

Shoutout ni menda

ntah lah, ask semua orang yang kita follow kan?

View more

Loving someone or to be loved?

those two complement each other..............

View more

buat tutorial buat theme sendiri boleh? macam blog wana punye tp utk blosgpot :'(

Actually nak buat tutorial macam tu memang susah, sebab buat template sendiri selalunya orang yang style kan macam mana dia nak semua tu kan. Tapi kat sini ada tutorial macam mana nak buat blogger template from scratch - saya memang guna tutrial ni). Dia betul-betul ajar buat template kosong dan kita lah yang tambah style semua. Goodluck! https://articlesteller.com/build-your-own-blogger-template-from-scratch/

View more

i'll always be there for you dear. wishing u all the best for your future undertaking. buat blog lawa lawa lagi k. 😀

Hehe thank you! ❤️❤️❤️❤️❤️ tulah kena ada mood nak buat 😂😂 thank you hehe

View more

Buku paling best?

I dont have any in mind and dah lama tak baca buku hahahaha 😂😂😂

View more

Kak wanaaaa 😭 dah lama gila tinggal blog, nak start blogging balik tapi taktau nak start dari mana. Nak tulis apa idea pun langsung taknak timbul otteokhae? Help me juseyo 🙇

Same bro same. hahahahaha. Buat lah post yang senang macam personal post sebagai pembuka kata. Lepas tu start blogwalking, and comment dekat blog-blog dorang untuk engagement. Lepas tu, bila dah blogwalking baru lah dapat gambaran or idea post macam mana yang kita nak post. Hehe :) Kalau buntu jugak kan, boleh google "blog post ideas" banyak blogger listkan idea idea post untuk kita tulis. Goodluck! ahaha

View more

Kak Wana, macam mana nak letak button reply to comment utk happy ending template tu? thanks

Hi, kalau classic template memang tak boleh buat button reply to comment :)

View more

Akak tengah buat ape tuuuu

Tengah jawab ask.fm yang dah lama tak buka ni :(

View more

wana, do you use the adSense blogger tu tak? i dah lama gila tak buka blogger and they recommend it to me hahaha so how eh

I tak guna sebab blog I tak diapprove pun XD Try lah apply kalau lepas guna jela tak rugi. Cuma kalau dah guna adsense nanti nuffnang akan rasa kita tak loyal and tak dapat status glitterati nuffnang XD

View more

hi wana! i'm sc.comp student. do you hv any idea what project should i works for diploma project? thank you!

Hi! sorry dah lama tak buka ask.fm so soalan ni mesti dah expired kan :( So awak buat project apa? omg bestnya!

View more

hai kak wana. someone has changed my gmail password so thats mean i cant access my account. She or he has chaged also my blog theme. huhu how dare. last night baru je saya edit. sampai hati dia buat macam tu. Takkan saya kena buat blog baru. saya sayang blog tu sangat sangat...

Hi sorry dah lama tak buka ask.fm. Apa khabar sekarang? Dah dapat balik blog? Sebab pendapat saya once dia dah tukar password dah tak dapat dah. Tapi kalau account kita dah banyak ciri keselamatan macam no.telefon or primary email, kita boleh tekan forgot password and recover balik through email & no telefon tu.

View more

susah tak nak buat theme wordpress

Mula mula susah, lepas tu best sangat sangat sebab dapat buat apa je yang kita nak ! hehe

View more

mana kak belajar coding? teringinnn nak explore gak. ada tips?

Belajar daripada pengalaman edit blog, baru dapat gambaran macam mana code tu berfungsi hehe. Tips dia kena rajin explore lah hehe

View more

Flip-flops or sandals?

Sandal

View more

kak wana yg comelll

Mengapa ni haha

View more

Next
  • 5082
    Posts
  • 929
    Likes

About shazwana: